Термин март 2023 ❤️💙

• 40 815
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро Simple Smile

как да не се вълнува човек - вижте само колко много интересни новини ни чакат Simple Smile
** обновено списъче със следващи прегледи **
Добавям - Karadzhova88 днес, 5.08
Daniella. и/или 8.08 / 16.08
plmnch - 8.08
Irnata_87 - 12.08 i So close 12.08
Pretty_lady - 18.08
VSSh - 20.08
Mrvv - 22.08
Алисе Османалиева -23.08
Lucie_ - 25.08

А относно " сутрешното"  гадене - боже, изобщо не е сутрешно само - през юли свалих 6 кг. ( аз съм си закръглена, но такова чудо не бях очаквала)  Имах период, в който дори от водата ми ставаше лошо. Сега е наистина само сутрин/предиобед, вечер успявам да хапна. Пробвах с малки порции, уж по на често ... ами хем съм гладна хем ми е лошо
 а даже с ММ теглихме да домакинската везна грамовете на нормална поция, която бих си сипала и дори на половина пак не помога

Аз съм на 10, не на 18

# 631
Здравейте и от мен, изобщо не ми беше дошло на ума, че може да има такава тема, но благодарение на lady25 съм вече тук. Аз съм 9гс + 2, на 11ти съм на преглед, моите симптоми също сякаш леко поизчезнаха но като като цяло нямах много-много, та не мога да определя 😁 нещо не ми е ясно това с определянето на седмицата, щото калкулаторите ми го показват така, а докторката още миналата седмица ми каза че съм в 9та,когато на калкулатора и на нейната снимка, която ми даде пишеше 8+1. Моята логика е, че става дума за завършена седмица, т.е. в момента имам 9 завършени седмици и карам 10та, следователно съм в 10та? Поправете ме ако греша, моля 😁 последният ми цикъл е бил на 02.06

# 632
Здравейте и от мен, изобщо не ми беше дошло на ума, че може да има такава тема, но благодарение на lady25 съм вече тук. Аз съм 9гс + 2, на 11ти съм на преглед, моите симптоми също сякаш леко поизчезнаха но като като цяло нямах много-много, та не мога да определя 😁 нещо не ми е ясно това с определянето на седмицата, щото калкулаторите ми го показват така, а докторката още миналата седмица ми каза че съм в 9та,когато на калкулатора и на нейната снимка, която ми даде пишеше 8+1. Моята логика е, че става дума за завършена седмица, т.е. в момента имам 9 завършени седмици и карам 10та, следователно съм в 10та? Поправете ме ако греша, моля 😁 последният ми цикъл е бил на 02.06

Добре дошла! Аз съм с последен цикъл 3.6. и следвам същата логика.
Относно прегледите - заради изчезващия близнак съм с постоянно зацапване и винаги, когато цъфна пред кабинета, не са ме върнали. Последно ходих тази сутрин, всичко с бебето е наред, кървенето вероятно е от втория сак.
Не мога да си представя случай, в който нещо ме притеснява и да се налага да чакам 2-5 дни, камо ли месец, за да разбера какво се случва и да ми бъде назначено адекватно лечение. Това просто е абсурдно.
Lady25, стискай кълки!!!

# 633
Mrvv, дааа, има общи неща при двете. Само варени картофки не съм хапвала, но ми даде добра идея. Вчера ядох мекица със сирене и ми хареса, а и не беше мазна. Вечерта пак ми се гадеше, но ядох диня, та има напредък. Гледам да ям, дори да е малко, плодът расте и се нуждае...А защо ти липсва кафето? Аз още си пия всяка сутрин (сутрин рядко ми се гади), но без предишното удоволствие...не ми е така вкусно, но поне си запазих засега традицията.

lady25, много те мисля! Казаха ли докога мислят да се задържат? Това с абоката е разбираемо, и на мен ми сложиха във Вита за махането на полипа, но беше много болезнено и си отдъхнах, когато го махнаха....Стискам палци бързо да закрепиите положението и да си вкъщи.

Ирната, яж насила, да, дори да нямаш апетит, защото е важно за плода. Съжалявам, че ти се гади толкова много Sad Аз сега опитвам да ям до обяд повече, че следобяд и вечер ми е много зле и тогава не мога. Намери и ти интервал от деня, когато ти е по-леко...и се възползвай.

# 634
Лейди, дано на прегледа се види, че се е закрепило хубаво.
Кафето ми липсва, защото го спрях, някъде четох че е вредно за плода. Всички ли пиете?

# 635
Лейди, дано на прегледа се види, че се е закрепило хубаво.
Кафето ми липсва, защото го спрях, някъде четох че е вредно за плода. Всички ли пиете?
Едно кафе на ден не вреди. Не вярвай на всички статии в нета, защото ще се наложи да си поставиш големи ограничения. Аз пия кафе, защото кръвното ми пада до 80/40 и кафето го връща в някаква норма и не ми се вие свят.
Относно всички ограничения за хранене и напитки, които поставят по време на бременност, а след това и за кърмене, са ми малко прекалени. Ти едва ли ще пиеш по 6 кафета на ден и 1 бутилка вино, че да има пагубно влияние на плода.

# 636
Правилно, 1 кафе не вреди,  имам приятелка, която е пила по време на цялата бременност. И аз съм с ужасно ниско кръвно и ми прилошава още, ако не пия изобщо.

# 637
Момичета, аз малко се притеснявам. Вече съм 10+1 и напрежението в гърдите ми изчезна, както и спря да ми се гади. Надявам се да е от преходността на симптомите и всичко да е наред.

Заедно сме . И аз съм 10+1 , но не се притеснявай за симптомите. Те понякога изчезват и се връщат . На мен например ми се гади много много рядко.

# 638
Колко много сте изписали днес 😊😊
Аз открих трик (за себе си) за кафето. Пия го с много мъничка чаена лъжичка, т.е. отпивам по няколко, и така хем си започвам деня с вкуса, който харесвам, хем излъгвам гаденето 😁😎
Pretty_lady, извинения, някъде съм бляла 🙈
М. К. 638929, в България е много по-добре в това отношение, но ... каквото такова.
lady25, радвам се да чуя , че е спряло кървенето, дано не се налага да слагат абоката изобщо 🤞

Аз днес не издържах психически, и с всичкото гадене, и с продължаващо леко воднисто зацапване, и всичкото лежане, накарах ММ да отидем до един плаж, който много харесвам. Тук днес беше 22-24 градуса, с един хубав освежаващ бриз. Засякохме си 60 минути от колата до плажа и обратно и бааавно бааавно вървяхме по брега и си плицкахме краката. Това на мен ми е вълшебното място. Мога навсякъде да живея, само да е близо до море. Презаредих батериите, пратих максимално много положителна енергия на бебето и за мое най-голямо щастие когато се прибрахме имах две съвсем мънички бежави капчици, та май и на бебето му беше харесала тази разходка 😁😁

Лек, възможно най-спокоен и усмихнат оставащ уикенд ви пожелавам.

# 639
So close, за пети път ми слагат абокат. Никога не е било толкова ужасно.
Mrvv, пий си по едно кафенце сутррин. Няма да навреди. И аз пия, само дето от прокървяването на сам си купих и без кофеин и го смесих 50 на 50, понеже пресизвиква контракции и не искам да дърпам дявола за опашката, но док каза, че по 1 може.
Lucie_,   много добре си направила. И на мен морето ми носи страхотен релакс, но за съжаление ми е много далеч и док още преси прокървяванията беше категорично против, но щом живееш на близо няма проблем. Релакса винаги е +.
 Благодаря, че ме мислите момичета! Heart Днес наистина се чувствам доста по- добре.

# 640
Здравейте, момичета!
Чета, че ви е лошо и ви се гади, а на мен  не и чак се притеснявам. Първите две бременности бяха със страшно гадене и повеъщане, а бях и с ниско кръвно, дори съм припадала. А  сега съм с високо и ми няма нищо освен болките в гърдите. И придърпването долу намаля … ох, не знам дали да се притеснявам.
При последния преглед във вторник ми откриха някаква влагалищна инфекция и ми изписаха пробиотик и вагинална капсула за 12 дена.
Желая ви спокойни почивни дни.

Последна редакция: сб, 06 авг 2022, 20:25 от Захарно петле

# 641
Мами, тези които сте с повръщане и гадене, кога ви намаля? При мен ме само не се трае, но става по-зле Sad Някоя пила ли е натриев цитрат, сиропче?

# 642
Относно седмиците,аз за себе си ги броя като изпълня съответната седмица казвам,че съм в еди-коя си седмица,сега съм 9+5,тоест карам десета,в 10+1, че съм в десета седмица и карам 11 и т.н.

# 643
Не знам вие как сте момичета, ама аз съм страшно изнервена. Постоянно за нещо мрънкам и се карам на детето и мъжа ми.
Мъжът ми е изключително добър и разбран и страшно много ми помага, а аз все нещо негодувам. Дано ме изтърпят...

# 644
Мами, днес се събудих със страшен световъртеж... Отворих очи и стаята се въртеше, много се изплаших Sad Случвало ли ви се е ?

Общи условия

Активация на акаунт