Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 771
  • 751
  •   1
Отговори
# 390
  • Берлин
20 дни плодове по Лидия Ковачева, 10 дни захранване...днес е 11-ти ден. Цел здраве.
Ужасно ми се ходи на море. Мноооого. Морските, давайте някоя снимчица за душата.

# 391
Задачата е изпълнена. Роклята готова, чедото е на 7 небе от кеф. Налага се да вземем и неглиже, че платът прозира
Скрит текст:

# 392
  • München, Deutschland
Момичета, търся винарни с дегустации (Варна) .Ако знаете и споделите ще съм много благодарна. 😇Намврих само една(за чужденци подходяща) с термин за другата седмица и не ми върши работа.
Борти, обикновено има дегустации по избите, а за тази цел трябва да е типична област за вино или поне подходяща такава.

В северна Бг са по-малко, Плевен е такъв регион, други и да има, няма да са най-добри... Иначе ако ви устройва около Пловдив, там има избор, също около Стара Загора. Мелник е прекрасно за нещо такова, ама ти е точно диагонално...

От добър технолог по вино знам, че по морето има изби някакви, но не са съвсем ок... Няма да навлизам в детайли, но ако се прехвърлите към Ю. България бих имала идеи.

Вечерница, честита рокля, чудесно сте се справили. 😃

# 393
Вечерница, чудна рокля, поздравления!

Захладя леко при нас, чувствам се чудесно. Слушам Мишо Белчев и отпивам последни глътки баварско тъмно. Утре е петък, мечта!

# 394
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Браво на детето, Вечи!
Нали тя си я шиеше? Хем сложен модел, хем супер се е справила!

Отворила съм навсякъде и при нас се разхлади.

# 395
  • гр.София
Добро утро, момичета!
Да подсетя за винарната в Старосел.
Браво на детето, много добре се е справила 🙂

# 396
Готина е роклята. Вярно подчертава , което в случая е ок Simple Smile  но аз не виждам да прозира.

# 397
Благодаря ви, момичета! Показах ѝ кое как се прави и под мой контрол се научи да крои, съединява, тропосва, работи с машината и подшива. Помагах, където имаше нужда. А тя се справи чудесно като за пръв път.

# 398
Ейй, аз не съм разбрала, че детето е шило роклята. Браво! Преди години ших от Бурда някакви неща и дори си ги носих, машина имам, ама нямам практика, техниката ми куца. Последно едни пердета подгъвах:)
Браво на детето! Изглежда ми сложно, дори много, от моята камбанария Simple Smile

# 399
Глоу, тя е 4 поколение шиеща. Баба ми беше моделиер в модната централа в родния ми град и ръководеше цяла бригада. Тя беше научила мама да шие, после мен и сега аз предавам нататък.
Много ме радва интереса ѝ и старанието ѝ, което показа.

# 400
Браво на детето, чудсно се е справило! Аз в тоя живот, повече от копче не съм шила, срам, не срам, признавам си. Нито мога, нито обичам да шия.
Имам въпрос - следващата седмица идват големият ми син, снахата и внука за седмица при нас. На връщане синът и мъжа ми ще се приберат с колата, а ние със снахата и внука ще летим. Синът ми е направил пълномощно на снахата за извеждане на детето в чужбина. Трябва ли да е преведено и на немски ми е въпросът. Изобщо, искат ли ги някъде тези пълномощни и къде?

# 401
  • Берлин
Те са само за извеждане на бг граждани под 18 години от Бг. Тук няма кой и защо да ви ги иска, ако детето и родителят, с който пътува, са с бг документи за самоличност

# 402
Досега в Германия не са ми искали декларацията, когато пътувам сама с децата към България. Всички сме български граждани, немско гражданство нямаме. От България към Германия винаги ми искат декларацията.

# 403
Моето даже само пътува като непълноретно без никой да й иска декларации.

Какъв е шансът за един ден да намериш две портмонета през един час?🤣

# 404
Софт, кажи честно? Колко кинти имаше вътре? Вземи парите и бягай! Laughing Шегувка, разбира се.
Благодаря ви за коментарите, ще предам на децата да не превеждат.

Общи условия

Активация на акаунт