Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 767
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
  • Германия
Кой още искаше книгата за болки в гърба освен Глоу?
Да ми мелде мейл на лични, но днес, че детето го няма и стигнах до компа.
Или да си я поиска от Глоу Laughing
Аз, моля!

# 421
Продава ли се кислородна вода по аптекките или другаде?
С химичното наименование ли да я търся, или си има друго име на немски?

# 422
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пепе, дай мейл на лични.
Предиобед мога още да я пратя.

Никога не съм купувала кислородна вода.
По принцип такива неща поръчвам по нета (сребърна вода напр), по-евтини излизат.

# 423
Продава ли се кислородна вода по аптекките или другаде?
С химичното наименование ли да я търся, или си има друго име на немски?
Wasserstoffperoxid търси и кажи колко процента я искаш. По принцип рядко я ползват тук.

# 424
Много благодаря за книгата Hug Heart
Вчера се прибрах във Варна. 10-15 мин закъснение имаше полета, защото изтърва слота за излитане, после навакса. За Fra International иде реч. Не ми направи впечатление да има повече хора на летището, то така или иначе има много де. Имаше доста деца органзирано тръгнали нанякъде, но всичко си беше нормално.

# 425
А в Кьолн беше пак трагично. Самолетът излетял в 00.14 часа вместо в 21.30, а дотогава от 16.30 часа чакане на опашка. Аз гледах сайта на летището ще излети ли, защото иначе трябваше да ходим да вземем човека от летището. Видях пет полета поред, че отмениха, а той каза че съобщили за много повече. Луда работа. Няма спасение и много рано да отидеш, те просто отменят полети в последния момент. И другата глупост. Можело само с един ръчен багаж. А че си платил на авиокомпания приорити и че имаш право на троли и ръчна чанта и че авиокомпанията не те е уведомиа за промени, няма значение. На летището служителите искат да си с една чанта само, защото така е по-лесно за тях.

# 426
  • München, Deutschland
Софт, много зле звучи това. Коя компания иска само един багаж, ако си си доплатил за приорити?

# 427
Софт, това направо не е за вярване. И какво - оставяш си багажа на летището Flushed
Аз ще имам гости скоро, ще летят до Кьолн или Дортмунд, направо не знам какво да им кажа...

# 428
Chrissy, не компания. На летището искат да си с един брой багаж на секюрити проверката. Не си е оставил багажа, имало разправии, но не го оставил. Той се отказа от чекирания си багаж, макар и платен, защото ако чакаш и чек ин опашката става още по-лошо, но трябвало и от втора чанта за самолета според тях да се откажеш. И имало много полицаи. Служители няма и затова продължава месеци хаосът, но броят на полицаите се увеличил. Много хора искат да се прередят, както аз направих през април и заради тях пазят.

До Германия проблем няма, на тръгване от Германия има. След седмица летя и аз, лошо ми става като си помисля.

# 429
Ние мислихме да летим, но се отказахме по тези причини - отмяна на полета и дълго чакане. Вече чух за няколко отменени полета дори на Хан. Направо е лудница. Като ще е лудница - с колата и почивки по път.

# 430
Нямало от България. На мен братовчедка ми едвам е литнала от София за да се прибира в Канада. Вуйчо ми се беше ошашкал дали тя ще успее да тръгне, а и той по-нататък как ще се прибере.
Вчера карах към А6 посока Нюрнберг и нямаше никакви задръствания. Имаше на едно място повечко коли, но беше спокойно. Другата седмица започва обаче ваканция в БВ и Байерн. Да видим как ще е .

# 431
  • Deutschland/HE
Много благодаря за книгата Hug Heart
Вчера се прибрах във Варна. 10-15 мин закъснение имаше полета, защото изтърва слота за излитане, после навакса. За Fra International иде реч. Не ми направи впечатление да има повече хора на летището, то така или иначе има много де. Имаше доста деца органзирано тръгнали нанякъде, но всичко си беше нормално.

Glow, пътували сме с един и същи полет Simple Smile Ние успяхме за 40 минути да стигнем от входа на летището до гейта, като това включва и чекиране на куфар. Всичко мина леко и без нерви. Имали сме голям късмет, на съседния гейт излетяха за София малко преди нас и не са си получили куфарите, само 4 куфара са пристигнали в София.

Наши познати трябаше да летят от Хан за Варна с Уиз в петък вечерта и им отмениха полета в 14ч на обяд, колко проблеми излязоха след това.... презавериха им билетите от Дортмунд до Букурещ, на летището заяждане за размера на ръчен багаж `дори без да го премерят, чекириния багаж не е пристигнал в Букурещ...

# 432
  • Германия
Вчера половината небе над Румъния е било затворено за граждански полети и трафикът  по балканския коридор е бил претоварен. Ако има закъснение до час си е направо джакпот в момента.

# 433
  • Germany
Вчера половината небе над Румъния е било затворено за граждански полети и трафикът  по балканския коридор е бил претоварен. Ако има закъснение до час си е направо джакпот в момента.

Това нещо инцидентно ли е било? Мъжа ми се прибира от БГ в сряда и го мисля от сега...

# 434
  • Германия
Предполагам и се надявам да е еднократно.

Общи условия

Активация на акаунт