Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 753
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
Любопитно ми е колко персонал стои на секюрити чек в Кьолн? Колко скенери има и Колко подробно контролират?

На 29 април работеха две ленти. Работеха бавно, смееха се, закачаха се и проверяваха нормално. Опашката беше в две сгради и топлата връзка между тях. Дъщеря ми заедно с други пътници на 12 юли са ги пуснали на fast lane, която официално работи само за хора в инвалидни столове и подобни. Не са вадили течности от багаж и не са слагали телефони, часовници и т.н. в кутия на лентата.

И за влаковете чух, че имало хаос.

Багаж са ми губили при полет от Цюрих. В Хамбург само два-три куфара се появиха на лентата. След два дни ми го донесоха.
Аз имам платен чекиран багаж за Варна, но няма да го взема. Една опашка по-малко. Оттам ще си купя някакъв сак и ще го ползвам на връщане.

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 10:29 от Анонимен

# 466
  • Germany
В Хайделберг пускат от септември 3 евров билет /на месец/ за учениците и хората над 60г.

# 467
Нали обсъждат удължаване на 9-то евро за още 2 месеца?
Soft във видеото което пуснах една двойка пътуваше с Eurowings към Бг, може би Варна? Не разбрах колко часа преди това са били там, но само с питане да ги пуснат по-напред са успели явно. Не съм сигурна обаче дали всеки би имал късмета ей така да го пуснат при сегашната ситуация. Много хора си изпуснаха полетите.
Пепеляшка преди 3 сед когато летях работеха всички секюрити и скенери, не съм ги броила колко са, в нета пише 4 скенера, но инфото е от преди 8 год. На всяка линия има поне по 3 човека за багажа. Има 2 терминала. Винаги са ме контролирали внимателто, сваляне на колани, часовници, якета, на детето сгъвах количка, нея събличах, обувки свалях. Сега обаче взимат външни фирми за проверка поради липса на персонал и може те да не контролират толкова. А и явно зависи какви полети се състоят. Аз минах за 20 мин и бях на гейта, мъжът ми на другия ден е чакал над 4 часа.

# 468
Браво на Хайделберг. При нас това ще е никога.

Докладвам рекапитулация за шоф.курс, докато ми е прясно инфото след като теглих чертата. 7 месеца време и близо 3 хил евра всичко с теории, кормуване, изпити, такси, таксички, регистрации и там квот' трябва. Яко скубане.

# 469
Ние минахме 3000 евро отдавна и понеже хвана пандемията, декември ще станат две години откакто почна курсът. През август ще е на изпит дъщеря ми. Страшен идиот излезе собственикът на школата също. Нали писах тук за последната фактура, която беше двойно надписана с дати, на които тя въобще не беше в Германия и други, за които той в чат й отказва часове за кормуване. Оправи фактурата и много мазно се оправдава, че нямал идея как се е случило, някаква кауффрау направила грешка и други такива глупости. Кой знае още колко ни е лъгал.

Reina, точно въобще не можеш да предвидиш какво ще стане на летището и колкото и рано да отидеш, пак може да ти отменят полета. Ти и да успееш с проверките, другите като не успеят и полет няма. Но и някакви други схеми прилагат, защото в събота като следях какво се случва с полета на приятеля на дъщеря ми, видях на сайта че отмениха пет полета поред.

# 470
И при нас сумата скочи над 3000 €. Но поне знам, че е научен да шофира както трябва.

# 471
Като ги гледам всеки ден как шофират, не знам какво да мисля. Както казват, ако търсиш немска ефективност, отиди в Швейцария. 😆

# 472
Нашият първороден не се наложи да взима допълнителни часове кормуване, оказа се  с шофьорски талант Sweat Smile  А точно те помпат крайната сметка много. Негов приятел закръгли 4 хил и още не могат да го пуснат на изпит, защото е много разсеян и изобщо не вдява основности. Майка му се е видяла в чудо.

# 473
  • Germany
Направо ме плашите с тези цени за шофьорски курсове. Ние за към 2600 се бяхме подготвили за големият, но покрай пандемията отложихме започването. От септември ще е 12ти клас и не ми се струва подходящо да се нагърби и с това, та не знам до къде ще набъбне сумата, докато се наканим. Включително обмисляхме вариант, ако не влезе каквото иска веднага, да се регистрира 6м в БГ, докато чака следващото класиране и да изкара курса там. Моите впечатления не са да са кой знае какви шофьори германците, та не виждам на какво отгоре прибират такива суми за курса....

# 474
Поетапно се плащат сумите, не накуп, Мони. Не мисля, че час-два теория или кормуване на седмица ще натоварят абитуриента кой знае колко. Но си решете според ситуацията де, акъл за това не се дава. Също имайте предвид и че места за нови курсисти трудно се намират веднага, защото след локдауните доста деца са отложили курсове и сега накуп са повече от колкото могат да поемат фирмите.

# 475
  • Germany
Благодаря ти, Мьос. Оставили сме го да си реши сам. Той искаше сега лятото да избута в краш курсове теорията, но ние сме планирали вече цялата ваканция и няма да остане време, та даже беше сърдит и остана да го мисли.

# 476
Шофьорският курс на голямата излезна също към 3000 Евро. Не е вземала допълнителни часове, взе изпитите от първия път. Все се надявах, че около 2500 ще стигнат, но локдауните изиграха лоша роля. Сега имаме няколко години да съберем пари за сина.

И ние получихме фактура с вече платени часове. Контрол му е майката, иначе винаги се опитват да напишат сметките.

# 477
Моите впечатления не са да са кой знае какви шофьори германците, та не виждам на какво отгоре прибират такива суми за курса....

И аз така мисля. Това тук е едно смучене на пари и възпроизвеждане на данъци, като много други неща. Ако можете да направите това с  шестте месеца регистрация, направете го. Аз не бих се замислила.

И моята дъщеря не е вземала допълнителни часове.

# 478
който ще лети във сряда и дано само за тогава даа е 
Mittwoch WarnstreikLufthansa streicht fast alle Flüge in Frankfurt und München

# 479
Моят син пак е Корона позитивен (март бяхме болни). Шефът ми каза аз да се тествам всяка сутрин в къщи и после да си ходя нормално на работа. Колежките не се радват особено, но нищо не смеят да кажат. Дано ако ще се прихващам и аз да е по-скоро, че на 14-ти ще летим и ние към БГ.

Общи условия

Активация на акаунт