Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 755
  • 751
  •   1
Отговори
# 450
На сайта на кьолнското летище даже са го написали това за единия багаж, но като препоръка. На място обаче го съобщават като изискване, което на всичкия хаос създава още напрежение.

Bitte nehmen Sie nur ein Handgepäckstück mit. Je weniger Sie dabeihaben, umso schneller geht die Kontrolle.

https://www.koeln-bonn-airport.de/fluege/smart-fliegen.html

А всъщност и с портфейл да си само, пак могат да ти отменят полета и го правят постоянно.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 10:05 от Анонимен

# 451
  • Germany
Ние като летяхме юни с Луфтханза нямаше такова изискване. Мъжа ми миналата седмица летя с Луфтханза през Виена за София и е с малък ръчен куфар + раница с лаптоп. Според мен, ако го няма като изискване при закупуване на билета, няма как да те накарат на летището, да си зарежеш багажа. Нискобюджетните компании си го имат, като изискване отдавна.

# 452
Това не зависи от авиокомпания, а от летище. И според мен няма как, но го правят. Авиокомпаниите нищо не правят и казват за багажа, летищните власти го правят. И точно Луфтханза отмени най-много полети. Не знам колко хиляди вече.

# 453
  • Germany
Летищните власти могат да си предупредят компаниите за новите изисквания и те да го отразят, като промяна, при закупуване на билета. Ако не са го направили нямат законово основание, според мен, да те накарат да си зарежеш багажа на летището. Могат да отменят полета, ако не успяват да обработят всички пътници навреме, но няма как да те накарат да си оставиш половината багаж на летището, за да се качиш на самолета.

# 454
Може би сте го видели, но да постна заглавието тук... Lufthansa-Bodenpersonal streikt am Mittwoch

# 455
Да напомня на съфорумките, ако не знаят, че летището Кьолн-Бон се доближава повече до Франкфурт Хан, отколкото до Фрапорт. Фрапорт е на светлинни години като площ и персонал пред другите две. Аз съм летяла и от трите.
Просто Софт Клик нямат късмет, защото до тях друго летище няма.

Bella,
Благодаря. Обикновено стачкуват вторник- сряда, надявам се в съботите - не. Още 2 седмици и заминаваме.

Лично на мен ми се е случвало на чек-ин да ми предложат безплатно да смъкнат кабинета багаж като чекиран. Веднага се съгласявам - с 2 деца по-удобно ми е са пътуваме само с моята чанта, а останалото долу. При нас винаги финансов е бил въпросът за чекиран и ръчен. Като пътуваме с Луфтханза всичко отива чекирано на автоматите, а горе взимаме само чупливи неща. В България не бързаме.
Но разбирам и проблема с приорити пътуващите, които искат да избегнат чек-ина.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 12:55 от Deni-meni

# 456
Фрапорт е несравнимо с нищо в Германия, но летището Кьолн -Бон няма нищо общо с Хан. По-хубаво е от хамбурското примерно и толкова голямо, за Хан да не говорим. То може да се сравни с това в Дортмунд.

Скрит текст:

Новото летище в Истанбул е по-голямо и хубаво от Фрапорт, но и там същия хаос било преди по-малко от месец според дъщеря ми и приятеля й. Щяха да си изпуснат полета след часове чакане.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 14:36 от Анонимен

# 457
  • Germany
Може би сте го видели, но да постна заглавието тук... Lufthansa-Bodenpersonal streikt am Mittwoch

Тъкмо чух новината по радиото в колата и звъннах на мъжа ми да го предупредя, че може и да си отвиси един ден във Виена... Дано да не, че е супер уморен и си го чакаме вкъщи.

# 458
Значи голям късмет изкарах и на отиване и на връщане с полетите. На отиване самолета закъсня 1 час, но беше ок за мен, минах на летището за 20 мин, на връщане до минутата точен полет и полупразен самолет. На летището в Сф бяха много бързи.
Стискам палци на всички да си излетят по план и безпроблемно.

# 459
за радарите какво намерих в амазон OOONO CO-Driver NO1: Warnt vor Blitzern und Gefahren im Straßenverkehr in Echtzeit, automatisch aktiv nach Verbindung zum Smartphone über Bluetooth, Daten von Blitzer.de

# 460
  • Германия
Любопитно ми е колко персонал стои на секюрити чек в Кьолн? Колко скенери има и Колко подробно контролират?

# 461
Пепеляшка  😂 ...по един човек и един скенер.
Майтапа на страна обаче този хаос ми се струва е навсякъде.
Ей тук интервю с шефа на летището..не знам ще успея ли да кача точното видео..иначе на мен още по-гадно от изпускане на полет ми се струва да отидеш на почивка и да ти няма багажа както в момента се случва явно на много хора летяли с Eurowings.
Случвало ми се е и на мен и беше ужасно да караш седмица с малко дете с по един кат дрехи.
https://www1.wdr.de/fernsehen/lokalzeit/koeln/videos/video-lokal … koeln---1870.html

# 462
А за тоталният хаос с влаковете в Бавария направо не ми се говори! Отидохме до Мюнхен и ни казаха,че всички влакове за деня в обратна посока са отменени! Flushed В крайна сметка пуснаха някакъв влак,но не до обичайната му крайна спирка,ами комбиниран с автобус или такси до същата такава... Пълна каша! Triumph  И това е ежедневно,а не изолиран случай!Говорих си с една жена,която всеки ден трябва да пътува за работа по този маршрут и всеки ден тя се прибира по различно време,с различно закъснение!

# 463
  • Берлин
И аз си знаех, че 9-евровият билет ще ми излезе през носа. 3-та седмица върви ремонт на с-бана- отсечката е доста голяма и не става с ерзаца. Пътувам с регио в двете посоки и ми идва да вия.

# 464
Нищо, де. За август просто не си купуваш, ако няма смисъл, остана само тази седмица от юли. Или ти по принцип си имаш абонамент? При мен няма особено увеличение на пътникопотокът във влаковете, освен по една излетна линия в събота и неделя. Иначе и при нас започнаха ремонтите във Франкфурт, нали е ваканция.

Общи условия

Активация на акаунт