Помощ! Жега! - или 234-та лятна немска тема.

• 25 738
  • 751
  •   1
Отговори
# 525
Шофьорският курс признат разход ли е в данъчната декларация?

В общия случай не.

# 526
Шофьорският курс признат разход ли е в данъчната декларация?

В общия случай не.
Точно.
Освен когато се изисква за работа или е курс  за професионални категории.

# 527
И то ако работата е примерно шофьор на автобус от градския транспорт.

# 528
Ех, то скоро нали коментирахме и курсовете по немски дали да данъчно облекчение. И те нормално не са, ама потребитилка тук писа, че са й ги признали за разход. Така че всеки сам си решава дали да пробва да ги впише.

# 529
Ние платихме около 2000€ и не ги приложихме към данъчната декларация.След година,счетоводителя се сети сам и се изяде от яд,че не сме му казали.🤣Потребителката е Папурчето и давам още един глас,че е права ☝️

# 530
Според мен е въпрос на локация. При нас на село за шофьорския курс се ползва данъчно облекчение, защото без кола нито до аусбилдунг, нито до работа можеш да се придвижиш. И пътят до работа над определени километри е с данъчно облекчение.

# 531
  • Германия
Добре е да го знам, големият тийн започва от утре кормуване и този път ще събирам всички квитанции. 50 евро му струват 45 мин.

# 532
То пък големите облекчения...
Ние се оказа, че за 2020 ще довнасяме данъци. А, честито! Т'ва 'щото сме много богати, нали. Worried

# 533
  • в сърцето на един мъж...
И ние сме така. Че искат и за следващата година да внесем предварително...

# 534
  • Germany
Сега се връщаме от школата, която си е избрал големият - 58Е/45мин. нормални часове и 68/45мин. специални часове /нощно, магистарала и извънградско/. Хиляда други такси и таксички и накрая ще излезе около 2800 по груби изчисления. Смятам да го водя по време на теорията да го уча малко аз на специален плац, за да спестим някой и друг час от нормалните и ще се моля да го вземе от 1вият път, че иначе сумата ще набъбне още доста.

# 535
  • Германия
И ние бяхме на adac плаца и даже ще го пратя и на специална тренировка за млади шофьори. Важно ми е да умее да реагира в критични ситуации.

# 536
Аз не знам дали да го плаша преди изпита или след. Иначе и ние се отказахме от у-щето с онлайн теорията и ще ходи присъствено след вакацията. Мислих да използвам цялата тълпа шофьори с които ще си кара ваканцията за да получава умни съвети и коментари, но не стана . Много му струват часовете и ако караме първо на автоматик и после при скъпите часове още поне 10 на мануални и ако го скъсат някой път ... скъпите часове ще ги пропуснем и онлайн системата ще я пропуснем.

# 537
Децата ми кацнаха вчера с уиз, полета беше без закъснения и други сътресения, с укаински екипаж, ако това има значение. Щастлива съм!
Последен ден на тръстиката и от утре - отпускаа! Ендлих!

# 538
В момента на летище Франкфурт е спокойно. Минахме оставянето на багажа и всички проверки за около 40 мин без бързане и зор.

Големият, дето беше роден шофьор, го скъсаха на кормуването. С допълнителното явяване ще минем 3-те хиляди и ние. Кот-такоа, сега ваканция, грижите после.

# 539
Лека почивка, Мьос!
Моето производно заради дислексията взе теорията на 3 явяване. Обаче кормуването от раз. Но от шубе заради теорията, реши да вземе 6 допълнителни часа.

Общи условия

Активация на акаунт