Фенове на тениса - тема 8

• 32 952
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Браво, наистина браво!
Личи си почеркът на Дани Валверду!

Де Минор е победил Рубльов вчера, изглежда днес ще играе срещу Максим Креси от САЩ, а утре срещу Григор. Освен да разчитаме, че малко повече умора ще му се понатрупа.....

Днес Григор излиза и на двойки, ако не реши да се откаже, че да пести сили за Де Минор.

# 466
  • София
Изумителен мач на Григор. Преди малко изгледах записа. 2 спасени мачбола и толкова дълги и тежки разигравания в третия сет и в тайбрека. Повечето спечелени от Григор. Показа и воля и характер, нещо което бяхме позабравили. Това е най-добрия Григор от години. Дано вземе титла, дано. 🙂

# 467
Страхотен Алкарас! След над 3 месеца извън Тура заради контузиите в корем и крак, днес вдигна титлата в Буенос Айрес. Буквално първият турнир, в който играе от ноември. Седма титла, а е още едва на 19г.

Силен ден за Медведев, който спечели Ротердам и Фриц, който в момента доиграва финала в Делрей Бийч.

# 468
Алкарас ще е претендент в Париж за мен. Не очаквам чудеса от Рафа колкото и да искам аз.

# 469
От днешна гледна точка - да, изглежда, че Алкарас и Джокович ще спорят за титлата в РГ. Евентуално Циципас може да се намеси в този план. Но...Надал и друг път е бил извън форма (и то много по-близо, времево) преди РГ, печелейки го след това. Въобще не е за отписване. Simple Smile

# 470
Победителят в Буенос Айрес е логичен в предвид финалиста. Няма начин, на твърдо се чувства в пъти по-добре, а и се завръща след контузия в коляното, която получи в Мелбърн. Лошото е, че много загубени финали му станаха и ще става все по-трудно да спечели нова титла, наближава 30-те.
Аз много се радвам за Медведев. Знам, че победи Григор, но съм му фен и има нужда от повдигане на самочувствието след потресаващото начало. Хубавото е, че след Акапулко няма кой знае колко точки за защитаване, ранно отпадане в Индиън Уелс, 1/4 финал в Маями и после почти никакъв клей сезон до Ролан Гарос. Не знам защо толкова го подиграват, че играе зле на тази настилка, в последно време почти не е играл на нея, а през 2021 идваше след прекаран ковид и не е бил в кондиция. Ако е здрав, може и да направи някоя изненада.
Кецманович изяде геврек в първия сет, но във втория се събуди и е равностоен на Фриц. Отдавна не е играл финал, трудно му е много, но това е най-добрият му турнир от доста време насам. Поне този мач е атракция за разлика от миналогодишния с тупалките на Опелка.

# 471
Нова интересна седмица в Тура започва днес. Турнирът в Доха години наред е любимият от катргория АТР 250 на състезателите и днес не разочарова! Мачът между Мъри и Сонего завърши с инфарктен тайбрек в 3ти сет, в който Сонего водеше с 3-0, за да падне 4-7 от шотландския боец. Беше неочаквано интересен мач за гледане.

В Рио пък започва турнира от категорията АТР 500, където Алкарас ще защитава титлата от миналата година. Първите 8 поставени са 1:1 с поставените 8 от турнира в Буенос Айрес миналата седмица. Интересно е дали и резултатът ще е същият.

За капак - има и още един турнир от категория 250 в Марсилия. Simple Smile

# 472
Сър Анди явно иска да изкарва нервите на хората с неговите мачове. 😆😆. Дано Биг Стан вземе титлата в Марсилия. Аз като og искам и двамата да са сензация и за РГ. 😆.

Ако Карлос вземе в Рио не стават ли с Новак равни точките?

Дано всички след Надал се продават когато отиват към Алкапуко, за да може той да остане в топ 10, но тук идва съмнението дали ще участва в ИУ и Маями. По-добре да е възстановен напълно за клей сезона, но едно отпадане от топ 10 ще е кофти ако феновете на Рафа и Новак искат финал между двамата.

# 473
Не, като носител на титлата от Рио 2022, Алкарас не може да добави точки в актива си. Ако спечели Рио 2023, ще остане със същия брой точки. Ако загуби титлата (дори на финал), ще загуби и точки (защото ще вземе по-малко от 500, колкото защитава).

Едит: Допълвам. Надал трябва да е луд да участва в ИУ и Маями. Миналата година и двамата с Фриц бяха контузени на финала на ИУ. Това постави сериозни въпросителни за клей сезона на Надал и за мен поне би било крайно неразумно да се напъва на хард и да рискува клей, вместо да се възстанови за и да блесне на клей. Но той и екипът му си знаят.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 01:04 от Hope4C

# 474
Всъщност Алкарас ще добави точки от Рио, защото миналата година по  това време се проведоха Дубай и Акапулко, т.е. в началото на следващата седмица от актива на Надал ще паднат 500 точки. Алкарас беше заявил този турнир, но се отказа в последния момент.

# 475
  • София
Григор се е качил и е на 25 място. Браво. Джокович изравни рекорда на Щефи Граф. Чакам да догони легендата Конърс по брой АТР купи най - вече да има най- много шлемове.

# 476
# 477
  • София
По-конкретно? Кое е голямата глупост?
Иначе аз съм ЗА участието на руските и белоруските тенисисти, ясно защо, като това не означава, е подкрепям войната (само болен мозък, като "англичанския" може да реши така).

# 478
И аз съм руските и белоруските тенисисти да участват и миналата година ми беше кофти че не стана заради политически причини , което е пълно безумие тенисистите нямат нищо общо с това , но явно за англичаните е друга тема..

# 479
Хубаво е че ги натискат така, англичаните големи свети води ненапити се изкарват. Колко много войни са водели самите те...
Няма място за политиката в спорта. Никой не си избира къде да се роди.

Освен това тенисът става още по-малко атрактивен, ако се махнат толкова много висококалибърки играчи. Кому е нужно?

Общи условия

Активация на акаунт