Фенове на тениса - тема 8

• 32 951
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
И на мен ми се струва, че Медведев си връща формата. Но и Джокович игра необичайно зле днес - с безкрайно много грешки. В този смисъл, резултатът от мача е съвсем логичен/правдоподобен, но не мога да преценя дали е повече в резултат на подобряващата се игра на Медведев или на лошата игра на Джокович.

Ще видим какво ще се случи в Маями и ИУ. Джокович май няма да играе. Алкарас е в неясно здраве, а има да защитава полуфинал и титла. Съвсем вероятно е Медведев - и заради все по-добрата си игра, и заради останалите обстоятелства - да стигне много напред там.

Хубав сезон се получава, доволен съм. Simple Smile

# 496
Залагам на Мечо за ИУ и Маями, но се надявам и Рублев също да е фаворит там.

Иначе за мача много интензивен, даже се учудих как Мечо издържа. Много са малко да не кажа един или двама могат така да играят срещу Новак. За финала съм за Руби. По-симпатичен ми е от двамата. Иначе не мога да не отбележа че Мечо си връща онази форма до преди злощастния финал срещу Рафа на АО. 👏

# 497
Призът за най-лош мач на годината се присъжда на Пол - Фриц. Как заради единия чоук се превърна в драма, изпълнена с много грешки, крампи и живо физическо изтезание. Тейлър е доказателство, че винаги можеш да заякнеш психически, стига да го желаеш силно. Само си спомнете по време на Индиън Уелс колко често му се случваше да не може да затвори мач или сет и се вкарваше в излишна драма. Можеше да спечели загубен мач, но накрая физиката го предаде.

# 498
  • София
Все си мисля, че вчера Новак просто не игра.  Вярно е, че Медведев е топ играч и стабилно върви напред. Доказва се като траен лидер в надпреварата. Мечтая обаче за Новак поне още 1 шлем и да догони Конърс по брой купи. Така ще е ненадминат във всичко.  Не се сещам за друго, което му липсва от класациите по рекорди. Има сили да ги събере от малки турнири като нашия например....ако си постави такава цел.

# 499
Новак до сега можеше да мине Конърс ако играеше и 250, но за него 1000 и ГШ са му по-важни.

Днес Фриц и Пол като гледах репортажа как играха, не мога да си представя как в формат от 3 сета така да играят. Те физика нямат. Все давам пример Надал той така не би играл в мач като вчерашния в такава влажност, а той се поти като водопад 😆.

# 500
Церемониите в Дубай са винаги ефектни. Честита титла на Мечока. Андрей беше направо безпомощен.

# 501
  • София
Убийствена форма на финала. Премаза Рубльов. Ако запази това ниво няма кой да го бие в ИУ и Маями

# 502
  • София
Не ми е смилаемо Джокович да няма право да участва в ИУ. По много причини. Официално-  защото
нямал ваксина. Такива са правилата. Е, добре, тези които имат от кога им е ваксинанацията? Нали на 6 месеца трябва бустер, иначе минаваш пак в категория неваксиниран.

# 503
Не ми е смилаемо Джокович да няма право да участва в ИУ. По много причини. Официално-  защото
нямал ваксина. Такива са правилата. Е, добре, тези които имат от кога им е ваксинанацията? Нали на 6 месеца трябва бустер, иначе минаваш пак в категория неваксиниран.

Според кого минаваш в тази категория? Според щатските правила, хората с 3 дози (първична ваксинация и 1 бустер) са със завършен имунизационен цикъл. Няма изискване за реваксинация на 6 месеца.

Намирам ограниченията на САЩ за тотален анахронизъм, но поне важат за всички и не дават напразни надежди. Не съм доволен от това, че ИУ и Маями ще протекат без Джокович, но...хубави или лоши - правила.

# 504
Това са нещата в Америка. Спокойно Новак ще играе на us open и догодина спокойно ще бъде в ИУ и Маями.

Днес се пише че Wimbledon ще пусне руските играчи, но ако говорят нещо за Путин ще ги отстранят, което говори колко смотано беше това с миналата година са гонят тенисисти, който нямат нищо общо с политиката на държавата.

# 505
  • София
Аха, така ли се води? Добре измислено. Без никаква връзка с реалността. Ще остане поредната черна точка в историята за взимащите такива решения. А догодина Новак ще е на 37 и дали ще има сили срещу младите таланти е под въпрос.
Хубаво, че Уимбълдън тази година изглежда ще се проведе без абсурдите на миналата година.

# 506
  • София
Всяка държава си има закони правила и обичаи за пребиваване в нея. Абстрахирай се от фенството си и ще се съгласиш. То е все едно да отидеш в някоя арабска държава и да се съблечеш по монокини и това да ОК, защото ти си най-великият на земята в облат Х. Правилата и законите са каквито са, дали някой ги намира за малоумни или гениални е без всякакво значени. Длъжен е да се съобрази с тях.
До гуша ми дойде да слушам за Джоковите неволи, като е решил да не се ваксинира ОК, но да си понесе последдствията от решенията си с достойнство, ако има такова.

# 507
Много правилен отговор.

# 508
За съжаление Григор се е отказал срещу Кублер заради контузия. Успях да гледам само първия сет и до средата на втория. Циципас пък продължава да има проблеми с рамото и е напуснал турнира след загуба от Джордан Томпсън.

# 509
  • София
Мисля, че проблем с коляното се получи при Григор. Надявам се да не е сериозно. Правилно спря навреме. ❤️‍🩹

Общи условия

Активация на акаунт