Фенове на тениса - тема 8

• 32 950
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Явно Елена Рибакина се очертава да бъде черната котка за Ига Швьонтек. Където я хване там я бие. Много ще ми е интересно какво ще се случи ако се срещнат на Ролан Гарос.
Така при жените ще станем свидетели на повторение на финала на АО. ХТХ е 4-1 за Арина, като любопитното е, че всичките 5 мача са завършили в 3 сета!
Тук в ИУ обаче настилката е по-бавна и с по-голям отскок на топката, така че залагам на победа на хубавата Елена.

При мъжете ни чака зверски финал между намиращия се в супер форма Даниил Медведев, който е в серия от 19 поредни хард корт победи с 3 поредни титли и сега финал. От другата страна обаче е Карлос Алкарас, който за мнозина е следващото голямо нещо и даже бъдещ ГОАТ според някои експерт-анализатори. Алкарас също е в страхотна форма в момента, а профила на настилката тук му пасва по-добре отколкото на Медведев, така че е лек фаворит. ХТХ е 1-0 за Мечо, като победата му е от 2021 г. на Уимбълдън с 3-0.

# 511
Редакция след финала: толкова кратък мач не очаквах. 70 минути и експресна победа за Чарли. Не мисля, че Медведев игра лошо - просто нямаше верните отговори. Ще ми е интересно да се срещнат на по-бързите кортове в Маями. Simple Smile

———

Хубави полуфинали бяха снощи. Въпреки че Медведев би Тиафо, вторият ме изненада със задобрялата си игра и относително равностойното си представяне. Очаквах, че Медведев ще го отупа с голяма разлика, но в края на мача имаше интрига с пропуснатите 6-7 мачбола.

Алкарас, въпреки победата в два сета срещу Синер, беше колеблив в първия. Изпусна пробив, стигна се до тайбрек, направи няколко груби грешки. Във втория стабилизира играта и “влезе в зоната”, което доведе до логичния завършек - победа.

Мачът довечера е на ракетата на Алкарас. Ако е в най-добрата си форма и се задържи концентриран, не мисля, че има играч, който би могъл да го спре - Медведев, а дори и Джокович. Ако играе на 90% и допусне от неговите си спорадични спадове, нямам съмнение, че Медведев ще се възползва и ще вдигне титлата. Да видим. Simple Smile

Последна редакция: пн, 20 мар 2023, 02:59 от Hope4C

# 512
  • София
Моите фаворити на финалите спечелиха. Профила на настилката е много важен при равностойни състезатели, а малко се отделя на този важен фактор.
Рибакина бе прекалено солидна, а Сабаленка с тази рискова тактика 50 на 50 този път не и се получи, защото Рибакина имаше повече време да се наглася за своите бомби, а на Сабаленка и трябваха един, два удата повече.
Много оспорван, драматичен първи сет и солидна Елена във втория сет.

Алкарас буквално размаза Медведев. На ретур, на сервис, на разигравания, на разнообразие. На всички. Никакво оръжие нямаше Мечо с което поне малко да затрудни Карлитос. Алкарас наистина има потенциала в себе си да подобри рекордите на Федалович, защото е взел най-доброто и от тримата и е някакъв много успешен микс от стиловете и на тримата. Ако развие и сервиса си и най-важното, опази се от контузии, то не виждам кой може да го спре. Защото освен всичко казано, той има и силна психика, онази шампионска закалка и глад за непрестанни успехи.

# 513
Браво на Карлос. Бях за него и без това. Честита титла и номер 1. Сега чакам Рафа да се върне на кортовете преди РГ и да направи добра подготовка за нея, не очаквам финали, но никога няма да опиша Надал в каквото и да е състояние. #vamosrafa 🇪🇦

# 514
Браво на Елена! Според мен в момента е една топ 3 играч, но е много недооценена от публиката. А е толкова симпатично момиче.

Браво и на Карлос, ако се предпази от контузии, ще го гледаме дълго като Надал. Обаче номер 1 , не мига да му го призная още докато Джоката не може да участва на всички турнири.

Ролан Гарос ще е много интересен и доста ключов турнир тази година. Надал винаги е фаворит там, но тази година ще му бъде много много трудно.

# 515
Алкарас и Синер какъв мач правят само!!! Това е тенис сблъсъкът на годината със сигурност. Вече над час играят първи сет с адски качествени размени. Ако сте будни - гледайте; ако сега ставате - върнете си мача. 😲

# 516
  • София
Таман пишех същото ама в чат, хаха Simple Smile))

Уникален мач или по-точно първия сет. Моля, свалете си и гледайте първия сет на Алкарас и Синер.
Това бе тенис на едно съвсем ново ниво. Тези двамата ако се развият още малко и опазят от контузии могат да станат новите Надал и Джокович.
Няма просто такива удари и разигравания.

Май вървим към първа мастърс титла за Синер? Ако запази това ниво не виждам как Медведев с тази си игра в момента ще може дори и сет да вземе.

Да видим първо дали Рибакина обаче ще направи слънчевия дубъл. Радвам се много и че моята стара любимка Квитова отново е в светлините на прожекторите.

# 517
Интересен ще е сблъсъкът между Синер и Медведев. До момента са 5/5 за Мед, но Синер има сериозен прогрес. Личи си намесата на Дарън Кехил. Сервисът му едва го познах. Не мисля, че тази среща ще е като предишните и очаквам с интерес.

Много се радвам за Квитова и аз! Страхотен пример и като тенисист, и като личност. Стискам ѝ палци, но и Рибакина заслужава титлата - тихо и кротко за година се превърна в шампион от Шлема и е на мач разстояние от Слънчев Дубъл. И показва постоянство в доброто представяне, което често липсва в женската част от Тура. Да видим.

Хубав мастърс в Маями се получи! Simple Smile

# 518
Въпреки загубата на Карлитос той за мен си остава главен фаворит в Париж, въпроса е Рафа дали ще направи добра подготовка за РГ и ще може ли да се издигне в класацията, за да може да бъде в поток където евентуално да се срещат с Новак на финал. 😳

# 519
  • София
Петра Квитова се завърна в светлините на прожекторите с впечатляваща титла в Маями. За жените специално може би най-престижния турнир извън големия шлем. Simple Smile

Няма слънчев дубъл за Елена Рибакина!

Първия сет между двете беше невероятен и като качество и като развой. Изключително рядко се наблюдава такъв тайбрек при жените. 16-14 точки за Петра?!

Във втория сет Рибакина не можа да задържи това ниво, може би чувствайки и умора след титлата в Индиън Уелс. Но и Квитова с мощните си и дълбоки удари просто не и остави шанс.

# 520
Финал не можа да се получи. Яник не беше здрав на 100%, на церемонията съобщи, че се е събудил болен и си личеше, че нещо му имаше. Дали заради полуфинала с Карлос или заради друго, но днес беше неузнаваем, а така се надявах на хубава и оспорвана среща като за финал. Честита титла на Медведев и феновете му и най-важното, за клей сезона най-накрая ще е здрав, защото предишните две години подготовката му беше силно нарушена - първо заради ковид, а след това и заради операцията от херния. Не знам какво да очаквам от него на тази настилка, до Ролан Гарос буквално няма какво да губи. Чакаме окончателното решение от Надал дали ще участва  в Монте Карло и клей сезонът може да стартира, най-накрая по нормално време, без висене по нощите.

# 521
  • София
Пети пореден финал за Медведев на хард корт. И 4 от 5 титли!
Каква година само след АО.
Той няма и точки да защитава на клея, така че само ще прогресира. А ще участва и на Уимбълдън.
Изглежда свеж, играта му върви.
Яник Синер каза, че като се събудил усетил някакво неразположение. По време на мача пи и някакви хапчета, а втория сет започна и да куцука нещо. Може би крампове. Тези зверски 3 часа срещу Алкарас си казаха тежката дума.
Първия сет бе ключовия, но някак си се усещаше, че мача е на ракетата на Мечо. По-сигурен изглеждаше, сервиса вървеше, в защита бе като стена, а Синер се изнервяше и грешеше. Определено Даниил е кошмарен съперник за Яник. Вече му води с 6-0 в баланса изиграни срещи.

# 522
И Квитова!!!
Направо не можах да повярвам като видях резултата днес. Много приятна изненада от нея. Simple Smile

# 523
Официално Надал, Алкараз и Феликс няма да участват в Монте Карло. И тримата с контузии. Жалко за Надал, но Барселона е добър старт за подготовка за РГ, където вече ще е късмет за мен да спечели 15та. Ако нещата не търгнат в положителна насока на Рафа, може би гледаме последният му сезон.  Disappointed Relieved Broken Heart

# 524
Еее недей така, не искам да мисля още за отказване на Рафа, достатъчно ни беше това на Федерер миналата година. Поне още 1-2 пълни сезона да направи.

Общи условия

Активация на акаунт