Фенове на тениса - тема 8

• 32 944
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
И аз съм на твоето мнение, но и Роджър беше така,  аха, аха да се върне за още една две години и какво стана. Операции на коляното и отказване. За мен Роджър от злополучния финал на Wimbledon 2019 не беше същия и по време на ковид не игра много, 2021 игра навсякъде дори и на РГ и пак не беше в форма и загуби на Wimbledon същата година.

Така го виждам и Рафа. Просто годините си казват думата. Контузиите трудно се преодоляват с напредването на възрастта. Ще е чудо да направи 15та на РГ. Аз съм 70 процента сигурна че иска да играе на олимпийските игри в Париж и няма да си дава много зор в турнирите до олимпиадата. 😭

Хипотетично ако се отказва на РГ тази година тайно всички играчи да се опитат да му дадат титлата дори да не е в форма и така да има хепи енд 😆😆 (В кръга на шегата).

# 526
Да, финалът 2019 сломи Роджър. Най-вече психически. Така както АО 2017 му даде криле да се завърне.

Много ще е жалко, ако и Рафа си тръгне толкова скоро след Фед. Ще е логично , защото той много си тормози тялото с неговия стил на игра.
Дано да изкара поне до Париж.

Иначе тази година РГ може и да е за Ноле. Ще е определено интересен.

# 527
  • София
Дори и да участва на РГ тази година не мисля, че Надал има сили срещу Синер, Алкарас, Медведев ....Новак също усещам, че залязва- цяло чудо ще е ако успее да се справи срещу новата генерация.

# 528
Очаквам чисто нов финал с участието на Карлитос.
Не очаквам Мечо да се справя на клей в моментната си форма. Това му е неудобна настилка.

# 529
  • София
А аз очаквам да захапе 15-тата!

# 530
  • София
Каспер Рууд, кралят на 250-те с 10-та юбилейна титла. И първа за 2023 г.
Титлата идва точно нареме, да му вдъхне увереност след слабия сезон дотук.
Дали не е дошло времето и за първа голяма титла? Визирам започналия днес мастърс в Монте Карло. 🙂

Кецманович не беше допуснал пробив през целия турнир, но на финала нямаше отговор на острите удари на доброто духче.

Във втория сет се концентрира на макс на свой сервис, но борбата му стигна до тайбрека, където игровото надмощие на Рууд отново се оказа решаващо.

# 531
Монте Карло стана интересно! Simple Smile Ще си имаме нов шампион в турнира. Доста съм изненадан от експресната победа на Фриц над Циципас днес. Въобще не очаквах мачът да завърши за 70 минути, през които гъркът беше в цайтнот през повечето време. Фриц, който до скоро ми беше относително безразличен, ми става все по-интересен за гледане - има интелект и очевидна градация в играта.

Първият полуфинал утре е между Рубльов и Фриц (2-4 H2H, но никога не са се срещали на клей). Вторият мач ще е измежду Медведев, Руне, Синер и Музети. Нямам солидно предположение кой ще грабне титлата, но бих заложил на Фриц, Руне или Синер (предвид настилката).

Приятно гледане на всички фенове. Simple Smile

# 532
  • София
За мен Руне - Синер е финал преди финала. Който спечели този полуфинал ще грабне и титлата.
55 на 45 за Руне, но не бих заложил.
В другия полуфинал съм 60 на 40 за Рубльов да спечели.
И двата полуфинала ще са интересни.

Руне специално отдавна се говори за него, че е невероятен клейкортър, който ''случайно'' е много силен на всички настилки, но е най-опасен на клей. Да видим дали ще го докаже този сезон!

# 533
Аз стискам палци за Яник да спечели титлата. Заслужава я. 🇮🇹

# 534
  • София
Младите се изпотрепаха и накрая първа Мастърс титла за Рубльов от третия опит!
Лошо впечатление ми правят всички младоци, които каталясват и крампират след един/два по-тежки мача.
Ама явно ние свикнахме с извънземните и сега всичко това ни се вижда странно.

# 535
  • София
И "извънземните" са крампипали на млади години. Руне е на 19 само, има да работи още по физиката си. На мен ми стана любим от София оупън.

# 536
  • София
Джокович до 2011 имаше страшни проблеми по Мейджърите. Редовно даваше фира. Случва се навсеки, разбира се. Ще заякнат, а им трябва практика с повече полуфинали и финали.

# 537
На мен ми е любопитно по какъв механизъм точно се случват крампите. Ако помня правилно е комбинация от натоварване на мускул и електролитен дисбаланс (поради дехидратацията от потенето).

Но в такъв случай изскача въпросът…защо Алкарас крампира в Рио, където игра до 3 сета? А не крампира в мача със Синер миналата година на Американското открито, където играха 5 сета в продължение на 3-4 часа?

И да, на Джокович също му се е случвало да има крампи. На Надал и Федерер нямам спомен - то минаха 17-20 години (😢) от началото на кариерите им.

# 538
  • София
Доколкото знам крампи се появяват след изчерпване на определени минерали + магнезиий, заради това бананите присъстват постоянно, като източник на магнезий и въглехидрати (енергия). Има и много други причини разбира се вкл. не добра физическа подготовка, липса на физическа издръжливост. Предполагам има още фактори, както и атмосферни условия.

# 539
  • София
Джокович до 2011 имаше страшни проблеми по Мейджърите. Редовно даваше фира. Случва се навсеки, разбира се. Ще заякнат, а им трябва практика с повече полуфинали и финали.

Да, заради глутена (уж) и дишането...
Иначе с краката не е имал проблеми.
Надал и Федерер никога не са имали проблеми, или са били инцидентни случаи, веднъж на високосна.

Ноле тази седмица е в Баня Лука, някакъв мики маус, но е готино когато такова голямо име посещава толкова малък турнир. Нещо което другите двама, особено Федерер, почти никога не са правили.

Общи условия

Активация на акаунт