🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 17 (Tема 3)

  • 39 010
  • 594
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 11 099
Да, как люсна содата на око... Grinning и си мисля като видя че изгаря тоя хляб да го беше покрила с нещо поне ..

# 466
  • София
  • Мнения: 8 500
Да, как люсна содата на око... Grinning и си мисля като видя че изгаря тоя хляб да го беше покрила с нещо поне ..
Аз съм стъргал изгорял хляб със ситно ренде. Grinning

# 467
  • earth
  • Мнения: 1 334
Брускети са едно от най-overrated ястия. Нито са вкусни, нито могат да се ядат прилично - отхапеш и всичко пада. Безсмислено ястие.

# 468
  • Sofia
  • Мнения: 29 083
И за мен е абсурдно ястие,неудобно за хапване,всичко пада и се омацваш..,ако се направят на мини хапки,стават.

# 469
  • Мнения: 11 099
На мен ми харесват, ама както се вижда са си просто печена филия с домати, нищо специално.

# 470
  • Мнения: 408
Брускети са едно от най-overrated ястия. Нито са вкусни, нито могат да се ядат прилично - отхапеш и всичко пада. Безсмислено ястие.

Когато е направено в България ,да !
Съвсем не така стоят нещата с оригиналните брускети направени в Италия..Много вкусно нещо и не само с домати .

Последна редакция: вт, 16 авг 2022, 20:04 от FBID100001745220325

# 471
  • earth
  • Мнения: 1 334
Дорбре, ще пробвам, но ще те държа отговорна(рен), ако не ми харесат.

# 472
  • Мнения: 12 186
По едно време съвсем досади депутатката с коментарите си за Ана Мария. Колко ядяла, изпразвала си чинията, бла, бла, бла .... все едно каниш гости, приготвяш ядене и искаш да не го ядат. Ами има си късмет жената, и аз и завиждам, като човек на който всичко му се лепи. Но тия коментари са грозни, нетактични и негостоприемни.

# 473
  • Мнения: 408
Аз пък си мисля ,че като си отиде в къщи повръща всичко.
А през другите дни си яде едва ,едва.
Лично познавах една мацка ,в прекрасна форма ,която се подържаше по този начин.

# 474
  • Мнения: 12 186
Това е булимия.

# 475
  • Мнения: 1 303
Госпожицата от днеска въобще не знае как се готвят тия неща.
Никога не залагай на кухня, която не разбираш.

Скрит текст:
Питката и не се получи защото слагаше всичко на око. Не може да слагаш на око основни продукти, на око се слагат подправки и сол, никога не се слага на око сода бикарбонат или брашно. Консистенцията на тестото е от огромно значение за правиното втасване и изпичане на хляба. Ако е прекалено течна то няма да се изпече, ако е прекалено твърда - то ще изгори отвън и ще е не изпечено от вътре.
Хлябът не е просто да месиш. Хляб изисква да знаеш как да направиш консистенция. В противен случай хабиш продукти и не уважаваш нито своя собствен труд, нито хляба, който си приготвил.
Аз съм учил хлебарство във фурна и съм наясно, че ако не се следва рецептата то хляба няма да се получи. Затова например ми казваха да не разсейвам жената, която добавяше съставките в тестомесачната машина, защото тя брои и трябва да внимава.

Като цяло от готвенето на тази млада дама със самочувствие без покритие не ми хареса въобще.
Младостта и красотата не са вечни, но да си тъп си остава завинаги.

Скрит текст:
След като чух коментарите на гостите за вечерята ми е абсолютно чудно защо всички и дадоха максимума. Според мен гласуването не е истинско в тоя случай, а са ги накарали продуцентите да гласуват така. Това е единственото ми обяснение за това че г-жа русата хем не беше доволна хем и даде макс брой точки.


Павлине, все си мислех, че си учил музика???

# 476
  • Мнения: X
Госпожицата от днеска въобще не знае как се готвят тия неща.
Никога не залагай на кухня, която не разбираш.

Скрит текст:
Питката и не се получи защото слагаше всичко на око. Не може да слагаш на око основни продукти, на око се слагат подправки и сол, никога не се слага на око сода бикарбонат или брашно. Консистенцията на тестото е от огромно значение за правиното втасване и изпичане на хляба. Ако е прекалено течна то няма да се изпече, ако е прекалено твърда - то ще изгори отвън и ще е не изпечено от вътре.
Хлябът не е просто да месиш. Хляб изисква да знаеш как да направиш консистенция. В противен случай хабиш продукти и не уважаваш нито своя собствен труд, нито хляба, който си приготвил.
Аз съм учил хлебарство във фурна и съм наясно, че ако не се следва рецептата то хляба няма да се получи. Затова например ми казваха да не разсейвам жената, която добавяше съставките в тестомесачната машина, защото тя брои и трябва да внимава.

Като цяло от готвенето на тази млада дама със самочувствие без покритие не ми хареса въобще.
Младостта и красотата не са вечни, но да си тъп си остава завинаги.

Скрит текст:
След като чух коментарите на гостите за вечерята ми е абсолютно чудно защо всички и дадоха максимума. Според мен гласуването не е истинско в тоя случай, а са ги накарали продуцентите да гласуват така. Това е единственото ми обяснение за това че г-жа русата хем не беше доволна хем и даде макс брой точки.


Павлине, все си мислех, че си учил музика???


Ами, време е да разкажа история.

Скрит текст:
Отраснал съм в SOS детското селище Дрен. Там докато живеех бях в хор за народно пеене, после част от бенда на селището като вокалист. Също бях в паралелка с разширено изучаване на изобразително и приложно изкуство. В седми клас дори щяха да ме пращат да уча народни танци в НУТИ, но един преподавател там каза, че имам гръбначно изкривяване. Също съм ходил на уроци по актьорско майсторство, рецитирах стихотворения и пеех Излел е Дельо Хайдутин на селсите тържества и събора през лятото. Умеех да рисувам добре, имах отлични оценки по рисуване в училище и бях зубър по химия, биология и история. Та, в осми клас, преди да се преместя да живея в София имаше време, в което сам прихготвях закуска за братята и сестрите си, затова ме насочиха да ходя да уча в СГХСТ [Столична Гимназия по Хлебни и Сладкарски Технологии]. Там започнаха по-трудните ми години, не завърших 9-ти клас 4 години. Но година преди да стана пълнолетен ходих на курс по хлебарство към една фондация, ФИЦЕ България. Те ме разпределиха да ходя да работя за 6 месеца във фурна, Младия Бук ЕООД в село Мрамор. По онова време в училище бях частен ученик, няма да разказвам защо. Там учех как да правя хляб, занимавах се да мажа тавите с оликс [прилично на палмово масло като мазнина течно чудо] и се занимавах да формовам хляб и да набюдавам процеса по приготвянето му. Имах изпит там, през Декември, пред представител, по-точно тогавашния председател на Софийска Занаятчийска Камара, изпитваха ме какво съм научил за половин година в тяхната фурна, взех го с отличие, макар, че според мен не съм натрупал кой знае какви знания.
Когато навърших пълнолетие за 4 месеца работих в завода на Кока - Кола Хеленик в Костинброд. После работих разпоредител в кино Арена, после бях на улицата. Бях си загубил документите за самоличност. После ходих в една фурна в Суходол, ИГИСС ООД, но бях много слаб тогава, много лесно се изморявах, защото не се бях хранил нормално от месеци наред. Та, после от Киндердорф с връзки ме уредиха в едно сиропиталище, казваше се СУПЦ " Княз Борис Първи", това обаче се случи след като прекарах месец в психиатрия. та, там се разбра, че съм леко психично не наред. Та, в СУПЦ започнах сам да се уча да свиря на пиано. Там също започнах сам да се уча да пиша ноти. После, след като завърших сиропиталището, там йучех също специалност, шиене на дамско облекло, работих в цехове за шиене на дрехи за износ, норматив, като паралелно учех във вечерна гимназия. След като завърших вечерното училище, с матури по БЕЛ и Химия имаше 1 година в която работех във фурна и в цех за лепене на етикети, после отново останах на улицата, та трябваше едни приятели да ме уреждат в друг пансион, защитеното жилище на Червения Кръст в България, то беше в село Лозен. Там, почнах да ходя на уроци по пиано и после, през Април 2014 кандидатствах в СУ специалност Музика, с конкурсен изпит по музикален инструмент или пеене. Свирих сарабанда от Хендел и Лунната Соната на Бетовен, част първа. Приеха ме на първо класиране, но през Юни тая година ходих по европейски проект във Виена, уреден от хора на БЧК. Там работих в ресторант, като помощник, чистех, режех лук, бърках кайма и т.н.
После, от Октомври ми почнаха лекциите във ФНПП и една допълнителна сграда за музикалните дисциплини. Ходех на работа в Доминос пица, учех и първите 2 години от следването ми имах предимно отлични оценки. Третата година се смени ръководството, аз направих една глупост - бяха ни баламосали, че по предмета Симфонична Оркестрация няма да държим изпит, само курсова работа. В Курса ми имаше нотно неграмотни и помогнах на някои от тях. Ядосах се, защото конспекта ни беше 39 теми и имахме 2 седмици да се подготвим. Изпаднах в ярост и написах пост на фейсбук стената си, който беше посрещнат с широко неодобрение от преподавателите и получих заплаха от ръководителя на катедрата, че ако не го изтрия ще стигне до декана тоя пост. От тогава заради тая моя глупост не можех да взема и един изпит 3 години поред. А изпитите там са много, учехме по 14 предмета на семестър. Затова се отказах 2019 година и сега се занимавам с видеоигри. И работя като чистач. 

Както виждаш, имам много курсове и дипломи, но честно казано до момента не съм съумял да направя нищо съществено с тях. Просто, е, леко съм weirdo.

# 477
  • Мнения: 11 099
Ама този господин, работил със световни звезди като Енджи Касабие ще готви ли нещо или само ще гледа? Rolling Eyes

# 478
  • Мнения: 16 432
До тук наряза един, предварително сварен морков. Как само ще гледа? Представям си, какви кулинарни висини ще стигне след малко нищо, че трудно държи нож 😬

# 479
  • Мнения: 11 099
Да, също и бърка в тенджерата, не е без хич Grinning

"Моята приятелка Енджи Касабие ще се гордее"... че нарязах един картоф Joy

Общи условия

Активация на акаунт