След 1 година вече не е бебе НОЕМВРИйското човече!

• 12 625
  • 271
  •   1
Отговори
# 135
здравейте!
вкъщи всички спят, а аз се чудя защо дремя пред компа и не си лягам  Rolling Eyes
бубе, дано мине бързо и леко на кити!
сердика, със сигурност неяденето е било свързано и с вашето притеснение. кейти щом имах проблеми с гърдите и ми беше свито на душата, винаги отказваше да яде.
останаха ли мами, дето кърмят още.  newsm78 мен отвреме навреме ме наляга носталгията по кърменето. особено вчера- влизам да се къпя, кейти ми вижда гърдите и ми вика- мамо, ам  Crazy
защо така при повечето деца има реакция след тази ваксина, пфуу. добре, че отложих за след празниците. при някой ако не се появи реакция, нека се похвали да се успоком.
за коледното събиране- аз съм за. мече, търси дебелите връзки, защото иначе няма как да стане.
не мога да ви опиша кейти колко много думи знае. говори непрекъснато, започвам да й разбирам лека-полека от изреченията, които изстрелва. само дето се е научила да казва "бе". аз й подавам играчките и я питам това ли иска, а тя ми вика: не, бе. да, бе. хайде бе ooooh! не съм забелязала в нас да говорим на бе, но може би трябва да внимавам повече.
все пак отивам да спя  Tired

# 136
при някой ако не се появи реакция, нека се похвали да се успоком.
ми ние май сме на финала. мина повече от седмица - има още ден-два време.
за коледното събиране- аз съм за. мече, търси дебелите връзки, защото иначе няма как да стане.
това добре, ама аз сега се светнах, че другата неделя е 24-ти, т.е. ние в петък др. седмица заминаваме. а аз ще се върна в сф. след месец и повече.

# 137
  • Карлово
Бубе, бързо оздравяване на Кити! Аман от тези вируси. #2gunfire
Юка, аз още кърмя. И цикъл нямам JoyКеф!

# 138
  • София
ееее микки ти ме разби - наистина ли още нямаш цикъл...ей това се казва щастие...Wink
иначе и аз си кърмя още.

а за тази ваксина мн гадно, замислям се дали да не я отложим и ние, че досега вс ги е минавал с Т сигурно и тази няма да пропусне, а ще е точно по празниците....иначе по план в сряда сме на консултация и на ортопед, изобщо ден за лекари Wink

# 139
  • Gabrowo->Sofia
О, на Иван ваксината по календар му се пада точно между Коледа и Нова година, но педиатърката ни покани в първите дни на новата година  Wink да не си разваляме празниците.
Микки, аз приключих с кърменето точно преди месец.
Сутринта си счупих поставката за елхичката, залепих си я и сега се чуда кога ще ми се строполи елхата на пода...

p.s. Сдобихме се с  люлка за Иван. Окачихме я на касата на вратата. Сутринта повече от половин час не ми разрешаваше да го извадя от люлката.

# 140
  • Карлово
О,Диди, Мартина също е фен на люлките. Нашата е на двора и не минава ден без да се полюлее.

# 141
а ние няма къде да си я сложим бургаската люлка - ще чака по-добри/и широки/ времена.

ваксина сложихме на 29ти, досега не е имало реакция. Ако това може да успокои някого.
Миналата година педи ме пита дали да отложим ваксината за след нова година - да не съм си разваляла празниците. но понеже бяхме сами с малчо, бихме инжекцията точно на 30ти декември и малчо като ефект проспа новата година барабар с фойерверките.

за събиране съм по-навита за първите дни на новата година, но всъщност признавам, че ми е все едно, няма да пътуваме никъде. Както го измислите, само не ме карайте да купувам подаръци, които да харесат на над 10 деца.

# 142
  • София
Ние вече проходихме официално Wink newsm44

Бързо оздравяване на болните дечица! Heart Eyes

# 143
Честит ти ходещ човек, исайкова!!  nuts Много е хубаво, нали.. и ние сме още в еуфория! Хайде, стягайте прощъпулник!

юка, и аз кърмя все още, дори и през деня. Не съм решила докога, иска ми се тя сама да се отбие, но едва ли..
Браво, че Кейти знае толквоа много думички, сигурно много се занимаваш с нея и й говориш. И аз уж го правя, но на Юлиана й е все още беден речника - мама, тати, баба, пъп, айде; бау-бау, ко-ко, па-па, бее.. това е, което се разбира.. иначе постоянно си бърбори нещо. Но за разбираеми изречения не може и да става дума.

Последна редакция: пн, 11 дек 2006, 18:43 от Sisssi

# 144
вижте ся..... моят син не казва нито една дума. Това означава ли че съм лоша майка?  Sunglasses

# 145
вижте ся..... моят син не казва нито една дума. Това означава ли че съм лоша майка?  Sunglasses
Ами разбира се!!! Mr. Green
Интересното е, че наскоро учените (не знам кои, де) са открили, че през първата година най-голямо влияние върху говоренето имат бащите, защото говорят много по-кратко и ясно с децата, които още не могат да филтрират много много от речевите водопади на майките си. Тяхната роля става определяща след годинката. Другото, което ми беше интересно, е, че уж сега децата ни разбирали до 70 думички, т.е. те са им в пасивния речник #Crazy А дали?

# 146
Интересното е, че наскоро учените (не знам кои, де) са открили, че през първата година най-голямо влияние върху говоренето имат бащите, защото говорят много по-кратко и ясно с децата, които още не могат да филтрират много много от речевите водопади на майките си.
стана ми ясно сега защо петра квичи и цвили - филков само нечленоразделни звуци издава. снощи я учеше как прави горилата - ама с подскоците и почесването  Mr. Green и всяка вечер я учи да казва "искам тати мене за риба да водиш", за да ми отмъсти незнайно за какво  Mr. Green и нищо от това не е измислица. съвсем честно!

# 147
забравих - честит ходещ беладжия на исайкова

# 148
  • Sofia
Здравейте мами,

Исайкова ,честит ходещ син:-))Май ние ще сме последни:-))

# 149
  • Измир
Честито на проходилият Деян!
Ами Тити, както писах то и мойта дъщеря не говори.
Да си призная и мене от време на време ми е много мъчно за кърменето. Аз спрях по свое желание преди 2 месеца. Все не съм сигурна дали постъпих правилно. Имам две приятелки, които кърмеха до 1.5 години децата си и после не можеха да ги отбият. Особено едното детенце (момченце) като му се допиеше мляко и започваше да дърпа блузата на майка си независимо, че са навън. Та за това и аз я отбих на 11 месеца докато още не разбира. Сега съжалявам, но вече е късно.

Общи условия

Активация на акаунт