След 1 година вече не е бебе НОЕМВРИйското човече!

• 12 624
  • 271
  •   1
Отговори
# 150
исаикова, честит ти проходил беляджия
и аз още си кърмя
нур си приказва и то доста, но на нейн си бебешки език и мисля че няма скоро да почна да и разбирам

# 151
  • Димитровград
ДВ
Честито на проходилият Кристи!Да пада по-малко!
Ту,много интересен разказ.Можеш да ги събираш за Мини,като порасне да си ги чете.
Бубе,какво каза педито?Защо антибиотик?Ако е вирус,няма нужда от АБ.Мдам,и на нас ни купиха такова колело,обаче синьо.Тъкмо да става после и за второто Wink.
Сисси-прогнозирам,че ще е световно известен художник малката.
Едита малко говори(почти хич),защото повечето време бибата и е в устата. smile3541
Ваксината ще я слагаме след нова година.Бубуто-ортопеда по касата ли е?
И накрая да се похваля,че изпита го взех,т.е. дадоха ми го Mr. Green.

# 152
Терсене ми е. Имам чувството, че си предавам детето. Ама много ни измъчи с това нощно будене, в добрите нощи - два, три пъти. В лошите - 5, 6, 7 и т.н. И все с претенции, да похапне, да го полюлеем, да поиграе. И като го сложим да легне - рев. Не винаги, де, но все по-често напоследък. А пък свекърва ми ако влезе да го успокои, като се размрънка, той само се обръща на другата страна и заспива. Не знам как го прави тя, дори не го вади от леглото, ама нА - при нея става. Та най-после се осмелих, след като този вариант беше и сто процента одобрен от неговия лекар, да го отделя в собствена стая на етажа на свеки и тя да поеме нощната смяна. Но се чувствам отвратително. Като много лоша майка.  Обещала ми е да не го оставя да се мъчи много, че веднага ще тича при него и че ме вика да кърмя,ако не може да го успокои... Аз нямам много вяра, че с този вариант ще се получи, ама ще видим. До десет дена можело да трае, каза док, дали ще изтърпя, не знам. Гадно ми е. Ама и да ставам нощем по сто пъти ми е гадно. Книгите и педито твърдят, че за него не е страшно, даже било по-добре, защото и за него непрекъснатият сън бил по-добре. Уф, лоша, лоша, лоша майка smile3518
Отворих си бутилка червено винце, което купихме на последната почивка във Франция - още бях бременна. Дано помогне. Дирк е командировка. Иначе щеше да ми каже, че драматизирам нещата.

Последна редакция: пн, 11 дек 2006, 22:13 от Сердика

# 153
  • Карлово
Ами, Сердика, драматизираш ги Mr. GreenНе си лоша майка, хич не си го и помисляй! По-добре наспана и усмихната ще си му нужна Laughing
Честито на ходещия Кристи!

# 154
честито прохождане.а пък ние си седим в хола и гледаме финала на Биги и понеже приспивам Вики на нашта спалня после я местя,та приспах я и по едно време вратата на хола се отваря и ето я Вики с едно вълнено  чорапче в ръка идва(сигурно проверява кой ще спечели)много ни изненада за първи път го прави.изненадите започват.лека нощ на всички

# 155
аз не че съм черна станция, ама преди си мислех, че като спра нощното кърмене и петра ще спре да се буди. нищо подобно не се случи. не се кърмим нощем от юни, ама се буди по-често и от преди - между 3 и 15 пъти/нощ. и за това не лъжа - съвсем съм честна. явно си е до темперамент и проклетия на детето.
като иде реч за детето, нашето тази вечер отказа да заспи. тъкаля се с нас /буквално и преносно/ по разпънатия диван в хола, грачи си нещо, не щя да яде, да пие, да си играе, не ни пречеше да гледаме финала на сървайвър - просто се търкаля 2 часа от единия си родител към другия. всъщност беше доста семейно-уютно, симпатично и странно - до сега не е била толкоз кротка и добра. заспа 2.5 часа след нормалния си час.

# 156
Майче, аз също не вярвам много-много, че спирането на кърменето означава непробуден сън. ДОкито обясни следното: Детето не е свикнало да заспива САМО (въпреки че денем, както и слагането да спи вечер при нас са си песен - чувала, мелодията, и айде чао). Така че, като се събуди нощем, което е напълно нормално, вика особите, които по принцип идват и му помагат с разни неща - било то цица, гушкане или друго - да заспи. Та номерът бил около седмица да се изтрае детето като се събуди, само да бъде успокоявано / галено, без да се вади от леглото, докато се научи, че от мрънкане при буденето няма кой знае каква изгода. Само че при мен и при Дирк дечко си очаква пълната програма, а при свеки - не. Да видим през самата нощ как ще е.

# 157
е, така има логика. ние всъщност много рядко вдигаме петра от леглото - само ако много истеряса. имаче си караме с шъткане, галене, тананикане и прочие. но дори така, явно нашата мома е доста загубена, защото още не се е светнала, че много отдавна няма изгода в това да се буди нощем, ама продължава, проклетията. но не се оплаквам - до преди 4-5 месеца нощите наистина бяха мъка - сега детето поне не реве, а мрънка. вървим към подобрение като цяло. даже си имаме около 10-тина нощи, в които изобщо не се е будила  Mr. Green

# 158
  • Измир
Честито прохождане и на Кристи!
Севима също се буди, но с водичка и биба пак заспива. Понеже мъжът ми работи и нощни смени понякога си я взимам при мен на голямото легло и тогава въобще не се буди. Не знам как да си го обясня, но май трябва да внимавам, че ако свикне става  лошо.

# 159
  • София
Канеста - да по касата е с направление сме. Питах като е проходил и на годинка не трябва ли да го водим и педи каза, да по принцип трябва и ни написа направлението, но каза да не го изпускаме, защото няма да може да ни даде второ...

# 160
  • Димитровград
Сердика,сипвам си и аз едно вино да ти правя компания. Flowers Sunflower
Ами аз само мога да кажа,че е много добра идеята на доктора и ще помогне на детето да спи сладко.Чужбината си е чужбина.Разбират си хората от работата.Аз да ви кажа,че никога вечер не сме вземали Еди,ако се събуди.Давам вода или мляко и тя заспива пак.Ако не заспи или плаче-значи има проблем.Така е ставало 5-6 пъти досега.Почти всяка вечер се буди,но един или два пъти,за биберон.
И всяка майка си е най-добрата за детето.Всички сме лоши.Ако сме добри-ореола ще ни стяга и ще ни болят главите. Mr. Green

Последна редакция: пн, 11 дек 2006, 23:47 от kanesta

# 161
 newsm24 канеста

# 162
  • Димитровград
Аз го пийнах на екс...

# 163
Ами хайде още по едно....

# 164
Добър вечер !Присъединявам се и аз с винце Laughing
Исайкова - браво на младежа , да ходи и да се научи как да пада и да става безаварийно /в пряк и преносен смисъл/
Кърмене , некърмене , хранене през нощта, при нас нищо не помага , или го мъчи нещо детето , или по- вероятно е характер.Майче , що ли те разбирам... аз исках Ирен да е дива и с характер ама понякога ми се вижда нанагорно.
Сердика , наистина драматизираш , не си лоша майка в никакъв случай Naughty Щом се съмняваш е добре , виж ако казваш , че си перфектна ....
Ирен говори само когато си поиска и каквото си поиска, но толкова мазно казва татиии и какааа, вади им душата с памук , баща й се размазва и започва да говори със странен глас и думи.
Вчера се обличах да ходя за кухнята и сложих шапка , а тя ме посочи с пръст и усмихната каза - какааа. Чудя се да я черпя ли или...
Лека нощ!

Общи условия

Активация на акаунт