След 1 година вече не е бебе НОЕМВРИйското човече!

• 12 616
  • 271
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Добро утро на всички!
Исайкова, честито за ходещия Кристи! Безаварийно да е!

Росен откакто се отби сам преди 3 седмици спи по цяла нощ ( 19.30 - 6.00 ) Shocked, не ми се е случвало откакто се е родил!Пие преди лягане Нестле Джуниър около 180 гр, че дозата на опаковката му идава много и трябва да го хвърлям, и заспива.
Гадното е, че от 3-4 дни иска да съм при него като заспива, че и да го нося на ръце  Shocked не знам какво става
За ходенето ние май ще сме последни - от няколко дни ходи като се подпира по мебелите или за едната ръчичка, но тогава краката му треперят Mr. Green, абе голямо шубе ( като майка си )
Не говори. Само като види свекър ми започва с викове "дедее " и баща си - " тете"
Вчера откри, че играчките за баня - голяма жаба с 3 малки жабчета могата да писукат като ги натискаш - голямо откритие Mr. Green  + някои други по -меки гумени играчки

Много дълго, стана лек ден  bouquet

# 166
Сердика, при нас положението със събуждането през нощта е същото - поне по 2-3 пъти. Юлиана спи отдавна сама в стаята си, но аз съм вече като робот ли, сомнамбул ли, не знам как да се нарека ,като я чуя на бейбифона, ставам, взимам я при мен (в нейната стая също има спалня) и се кърмим, спейки и двете. Имаше един период, в който не се будеше и спеше непробудно по 11 часа, някъде към 3-тия месец, естествено кърмата ми веднага намаля и тя беше качила много малко, но аз бях решила да не давам добавка и д ане захранвам до 6-тия месец и започнах да я будя, за да я кърмя - резултат, разбира се имаше и всичко с кърменето беше о.к. Някои сигурно ще ме помислят за луда, но това беше моят избор тогава. И въпреки това не съм убедена, че заради това и досега си се буди, после зъби започнаха и т.н.
Интересното е, че при баща си заспива почти моментално, така че може да пробваме твоя метод, благодаря за идеята!
А колкото до непробуден сън след спиране на кърменето - и аз се надявам това да ни се случи някой ден, но явно и това не е сигурно! При кумата ми беше така, спря, малката се будеше, но минаваха само с гушкане няколко нощи и после си започна да спи.

# 167
ДУ.
Канеста, ами почнахме антибиотика, защото тя беше 5 дена със сополи. Друго нямаше. Давах витами С и осцилоскопцинум. Не минаха. Гърлого се зачерви, ушите и те започнаха да се обаждат. И температура вдигна. И докторката каза, ако паг дигне да давам. Явно само няма да мине.  Давам оспамокс. Най-слабия бил. Колко е вярно не знам. Но ме достраша - нали и башта и се влачи вече 4-5 дена с кашлица и хрема. Температура не мери и не знам дали има. А и мислим да си ходим за Коледа и е желателно да е здрава.
За съня - кити е спала без да се буди само един един месец от раждането си. Вече ставаме по 2-3 до 10-15 пъти. Понякога нищо не помага. Друг път с мало мляко и вода заспива. Не знам защо се буди - според майка ми е много темпераментна и презивява на сън всичко. Аз така съм била - водилисаме на доктор и той така е казал.И тя каза, че все едно мен гледа отново.Сердика дано помогне. Пиши за резултата да го пробваме и ние.

# 168
Честито на Исайкова за ходещото човече! Пожелавам му далече да стигне!  bouquet
На болничките-бързо оздравяване желая.
За спането -Мини спи по цяла нощ откакто се отби, чат-пак се буди, иска "ма", цоква, пада по лице с дупето нагоре и се отнася.
ЗА яденето - дадох и аз маслинки -усладиха и се. Излъгах я някакси -дадох и празна паница с лъжица и салфетка, аз храня нея, тя храни мен и се бършем...доста се омазахме!
За татковците - нашия се старае, ама мисля, че прави повече неща, за да я "затъпи"- "ракети", висене надолу с главата, удряне на балони с глава (на Мини). Днес татито се изцепи "мамицата му!" и Мини веднага подхвана "мама".
За пасивния речник -нищо чудно и повече от 70 думи да има, всеки ден ме изумява с нещо. Но, естествено, не прави още изречения, не връзва 2 думи смислено. Примерно казва 1-та дума, а втората я показва с пантомима. Примерно "момо"+шмъркане с нос= "мечо души". Имаме един много готин мечок, с който тя не си играе. Един ден и го занесох и имитирах, че мечо и души краката, дупето. Много се смя. На другия ден ми носи същия мечок, вика "момо" и шмърка, демек да играем пак. А аз си мислех, че е забравила. Друг пример -щукна ми да и обясня, че съм зодия телец. Викам и :" мама е крава". Правя си рокца с показалците ми и правя смешно "муууу, боца, боца". След време Мини почва да ми мучи "ммммм" и показва хоризонтално пръст. Аз съм забравила играта и я питам "на една годинка ли е Мини?" Тя пак мучи. Почва мама да зацепва, че за една годинка пръстчето е вертикално, а тука е хоризонтално. Демек играта с кравата. Оттогава като види рекламата на Милка мучи. Как си прави аналогиите - не ми е ясно.

Чувствам, че има много свободна РАМ и не съм наясно как и с какво да и я запълня. (т.е. и аз не съм съвършена, въпреки всичко Laughing). Имам си своите тъпи хрумвания-примерно веднъж Мини пръцна и аз я имитирах с уста. Отде да знам, че ще го запомни! Сега като пръцне после почва да "пръцка" с уста. Не казва "бе", но казва "на" като подава нещо. Но не мога да искам да казва "заповядай", нали? Wink

# 169
  • София
Исайкова, честито официално прохождане Laughing
Бубе, да оздравявате по-бързо Hug
А за неспането-за мен е до психиката на детето, нито е до кърмене, нито до ядене. Вики се буди средно по 3-4 пъти, откакто се е родила, преди мислех,  че е гладна, после, че  са  зъби, после, че я сърбят обривите, вече съм се примирила и чакам да навърши три годинки, тогава уж неспящите почвали по-спокойно да спят, но всъщност след третата година може и вече да не ми прави впечатление Mr. Green Ако я не я приспя, изпада в истерия, пробвала съм да я оставя да мрънка, само да давам вода или да пея, става страшно, после един  час не можем  да я успокоим. Сега се редуваме с мъжа ми и я люлеем на крака, кошмарно е, а и съм установила, че ако я върна в леглото преди да са минали 40 мин., пак се стряска и се удължава агонията.
Думички-много сме назад, като ви чета, едно ам и мам казва, тук таме тати, другите не й ги разбирам Mr. Green

# 170
Привет  Wink
Тити, много си лоша  Wink  думи нямам. Я виж колко красива шапка има юнака на главата  Hug По повод кое дете колко прикаzва , според мен е толкова индивидуално както и кое кога ще пропълzи  , кога ще проходи , кога ще му пораснат zъбки ... Моето мнение е , че децата си имат много раzбирания (ние си мисли, че не раzбират  Wink) . Според мен например Саши има много силно чувство zа самосъхранение (наблюдавам го кога и как реагира и какво прави)  та zатова пропълzя толкова късно (от страх да не се иzгуби нейде  Joy) , сега пък не смее да се пусне да проходи (крачетата му са zдрави, но той не смее ) . Та неприкаzването на Деян бих го обяснила с това, че той може, ако иска, но не муе е притрябвало. Просто си намира достатъчно zабавления и има с какво да се zанимава и иzобщо не му е притрябвало до сега да се zанимава с прикаzване. Като реши, че прикаzването е на дневен ред и му е интересно, ще си покаже.
Сердика, аz смятам, че лекаря ви е прав. четох, че zа да се раzвива добре моzъка на бебетата трябва да спят. А честото будене може би не прави съня пълноценен? НЕ zнам. Във всеки случай zа мен буденето нощем е нормално , всеки се буди нощем, въпроса е и всеки да се научи да zаспива сам. Ако не може ... бебето няма как да си каже и плаче.четох, че бебето се учи да спи, но много родители не правят нещата както трябва, zащотот не всяко проплакване и мрънкане на бебето нощем е zнак zа проблем ,но ако не го оставиш да си zаспи само ще го раzсъниш повече и то ще реши , че така е нормално да минава нощта. Спане на части и междувременно други zанимания. Успех с метода и дано има успех. Малко инфо, че в  ДетскатаУни Клиника в ХАйделберг има лаборатория zа иzследане на съня и имат консултация zа проблеми на децата със съня. Имат и отделение, където помагат на децата да се научат да спят.

# 171
  • София
Тъйййй, гледам винце сте пийвали. Аз, за мой срам, снощи бях толкова ядосана и депресирана, че реших да се натряскам, като за целта употребих значително количество водка и кола, върнах се години назад. Обаче никакво натряскване не се получи у дома, с двете деца, вечерята, ритуалите преди лягане. Останах си трезва като краставичка, само ме заболя глава, изпих един Аналгин и безславно се отправих към покоите си.

Нещо не ми се отразяват добре тази работа, стоенето на едно място, липсата на каквото и да било разнообразие извън работата, несрещането с други хора, вечно болните деца (Илия може и пневмония да е направил, днес ще го водим на лекар). Времето е лошо, денят кратък, не ходим в парка и на други разходки. Нека идва Коледа, ще поукрася къщата, ще купя подаръци от Базара (дето тити го търси тази събота и неделя) и ще ми просветне.

Роси не се буди нощем, понякога проплаква или кашля, но продължава да спи. Ако се събуди и плаче, значи не е добре работата. Не знам как издържате с толкова много будене нощем. Всички деца, които се будят, ли спят в една стая с родителите си?

Сердика, да кажа и аз, драматизираш и си прекрасна майка, поне аз съм с такова впечатление. Допреди 3-4 месеца и аз спях в една стая с Роси, и първата нощ, когато трябваше да я оставя сама, ми се скъса сърцето, та чак мъжът ми ми предложи да ми сложи един матрак на пода в детската стая, за да спя там и да се успокоя. Но ми мина веднага, щом установих, че бебка се чувства добре и спи спокойно.

Честито на Исайкова за ходещия Кристи!

# 172
Беба, все едно чета за нашите нощи. Е не всички, но тези са доста чести. И раликата е, че може да се събоди и повече от 5 пъти.
Как ги задържате тези деца в къщи. Кити, вече обикаля вратите и се дере.
Всичко разбират тези човечета. И кити така, само да не и покажеш нещо, веднага го прави, особено глупостите.
Честито на ходещия Криси.
Кити спи в едн астая с нас. Просот не мога ди си представя да се разхождам по 100 пъти до нейната стая.

# 173
  • София
Вивита, може би е така и сигурно в нас е грешката,  че я приспиваме, но не знам колко време трябва да я оставя да се научи да заспива сама, след като за една седмица всяка нощ опитите ни се проваляха, не издържахме и се примирихме, че отглеждаме неспящо дете.
Забравих да  споделя-безкрайно съм разочарована и възмутена от финала на Биг Бр. и по-точно от победителката, за мен това е недопустимо #Crazy

# 174
на Кристи браво за прохождането и честито, Исайкова!

хаха, беба, и аз бях крайно озадачена от финала Simple Smile  не че бабата е много подходяща за победител......

вивита, много е точно това - не му е притрябвало. Като му притрябва, е толкова изразителен, че на всеки ще му стане ясно какво иска. Аз не се  притеснявам ни най-малко, просто безсмислено е да говорим за "беден речник" при едногодишно дете и да се тормозим, че не се занимаваме достаъчно с него. Аз наистина не се занимавам много с Деян, той си расте прекрасно.

съчувствам на неспящите родители - друго не мога.

# 175
не съм гледала нито един биг брадър. явно не тодор е победител /той ми е колега/. сега отивам да надникна в клю-то да се информирам.
пеетра спи, после ще яде и после отиваме на бебешки купон  Mr. Green

# 176
здравейте!
от вчера съм във вихъра си и бъркам манджи на кейти. много ги харесва, обаче отнемя сума ти време  Thinking
от биг брадър и аз съм възмутена. ама много  #Cussing out #2gunfire #Cussing out правят ни на маймуни.
за спането- кейти си спи по цяла нощ почти от самото начало. спи с нас в една стая. никога обаче не съм и давала вода или мляко или да съм я кърмела, когато се събуди. само биба и тя си заспива. не исках да я уча да яде и пие нощно време. напоследък се буди по-често, но винаги след това има зъбче. към 5 часа се буди и почва да вика- мама, мама. взимам я на спалнята при нас и така си доспиваме.
по цял ден съм с кейти и все си говорим. тя просто сама й е скучно. иска да споделя всичко- книжки, играчки, да ми обяснява нещо. затова и според мен така бърбори.
хайде хубав ден! отивам да нагледам манджата.

# 177
  • София-там нейде в западната част
привет мамита от мен  Hug моето непоявявяне във фрума си имаше причина и то гадничка .... с Емата бяхме в болница от едно зачервено гърло което много бързо премина през ларингит и после лекувахме пневмония  Sad  от миналия петък сме си у дома Емата е добре ама изобщо и не ми се пишеше и не бях на кеф ... но важното е че всичко е зад гърба ни  Grinning ... при нас проблема е че и по двете роднински линии тя е обременена в смисъл че и аз и Асен и бащите ни много сме си патили като деца и имаме слаби бронхи /поне така ни водят а явно и тя го е наследила защото всичко много бъзро се разви при ния въпреки че се лекувахме / ... иначе много бързо се възтанови последните дни едвам я удържах в болницата а косите ми настръхваха да не пипа нищо там и прочие  Confused ... израсна ни там и още един зъб и проходи  Flutter ще видим и на прощапулника какво ще вземе може и тя да е докторица  Wink
... от това което прочето на бързо пиша и се извинявам ако нещо и някой пропускам
кита приятно ми е да се разписваш ... давай по-често   bouquet
исайкова честити ходещи крачета
клара страхотна новина ЧЕСТИТО бебче и безпроблемна бремнност   bouquet
ББ и аз не съм доволна от развоя въпреки че нямах кой знае какви фаворите ... може би Боян
буба Емата също едвам я удържам вече но поне до края на седмицата ще сме си у дома имам чувството че откача ...както и аз ... да се оправяте бързо  Grinning
ту привет отново
друго не се сещам ... отивам да си оправя дрехите ... туй от нас 

# 178
  • София
и ние сме от будещите се вече обаче само по 2-3 пъти, напоследък обаче мн мрънкоти и проплаква насън...сигурно пореден зъб...
излизаме вс ден

кой победи в ББ???

мн му се радвам на дечко, от 2-3 дни като му кажа "мн те обичам, ейййй...толковаааа...и си разпервам ръцете" и той ме поглежда сериозно и дига ръчички нагоре Wink Вчера даже му казах "Я кажи на тати колко го обичаш" и той погледна към татко си и дигна ръчички Wink а като иска да го погалиш и се гали сам по главичката и вика "Аааа ааа ааа ааа" и идва, та така имам си голяяям гальовник и само тича с разперени за прегръдки ръце Grinning

иначе бърбори, повече неразбираемо, но си казва съвсем отчетливо тата, дай, айде, не (и маха с пръсче и клати глава за не), да, ко е туй (това ми е странно но го казва), къде (когато иска да отиде някъде, вместо там казва къде Wink), ало, баба и разни такива....ама мама няма...

нещо всъщност исках да пиша, но забравих...нещо съм супер разсеяна...а и нещо ме хваща някакво кофти депресирано настроение напоследък...

# 179
Хопааа, тук сме  Laughing
Снощи някои винце са пийвали, ние пък с любимия мъж изкарахме вечерта на половин бутилка уиски (само двамата  Embarassed ). Такова пиене много отдавна не си бяхме организирали, но по-важното е, че на мен нищо ми няма, докато някой друг сега лежи махмурлия в леглото  Whistling

Исайкова, честито прохождане на Кристи!!!
бубе, лошо ви се е събрало, скоро да минава и всички отново да са здрави!
деситка, радвам се, че вече сте добре с Емата, лошото наистина се забравя!

Ади казва не много думи. Мама, тата, казва как правят 6-7 животни. Уменията са и: удряне на 2 предмета един в друг, пляскане с ръце, строене на кули от кубчета, свири на ел. пианото си, ходенето и не е никакво ходене - прави по няколко крачки и почва да пълзи (така че още не сме правили прощъпулник, щото това не се брои). Сигурно има и други, ама не се сещам в момента  Rolling Eyes

За ББ - аз съм крайно възмутена от финала  Sick Такава гадна и злобна патка да спечели, ужас  ooooh! Моят фаворит беше Боян - не че е кой знае какво, ама поне се държеше нормално през цялото време. Хич не долюбвам завистниците и злобарите, пък имаше доста такива тоя сезон!

За Сървайвър - аз си мислех, че Ахмед ще спечели и много се зарадвах, като казаха Нели  Simple Smile

Изчезвам да храня малката.
Чао за сега  Wink

Общи условия

Активация на акаунт