След 1 година вече не е бебе НОЕМВРИйското човече!

• 12 614
  • 271
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Здравейте!
Чета ви, но няма какво да кажа ново около нас!
Деси, много неприятно сте изкарали с малката - важното е, че ве4е е добре!
Бубе, и Росен днес след обяд е просто ужасен - само реве, не знае за какво, не мога да си обърна гърба, да не говорим, че не мога да отида до тоалетна от него Embarassed

Да ви питам за ваксините нали трябва да се сложат на 1г. и 1.м? нашият тати минал тази ве4ер през педи, която ни е и Джипи, и тя му казала в петък да отиваме, а иначе беше казала между Коледа и Нова година Thinking, та се чудя дали не е рано и какъв е срокът за слагане?

# 226
анеле, аз доколкото знам трябва да имат навършени годинка и 1месец. по-рано не. нашата ваксина аз я отложих за след празниците. не ми се ще да се появят странични ефекти- температури, обриви и др. навръх Нова година  ooooh!
преди малко питам кейти- знаеш ли колко те обичам? а тя ми отговаря- да, знам  Shocked Shocked Shocked

# 227
  • Пловдив
Юка, и аз така си мисля, но утре ще й се обадя !
и Роската на няколко пъти ми вика "Даа" на зададен от мен въпрос! много смешно компетентен Mr. Green

# 228
  • София
Юка, верно ли така ти каза, Кейти е мнооого напред с материала Laughing
Анеле, не порано от 13 месец, най-късно до 25, по принцип до 14 месец я слагат, ако детето не е болно или алергично.

# 229
беба, съвсем вярно  Mr. Green добре, че е татко й беше в стаята за свидетел. та се опулихме и двамата  Crazy

# 230
  • София
да,ваксината и ние я отложихме за януари, въпреки, че док каза,че от нея рядко имало реакция, била най-безобидната ваксина....
бяхме на ортопед - тип-топ сме каза на 3-4 годинки  че е хубаво пак да отидем за да се видят как са стъпалцата. каза и че е важно пантофките да са с твърда пета, свод не е задължително, нашите са такива... Каза да купуваме възглавница и като седи да не си свива назад краката в колената....др....Иначе сме +300гр...доволно Wink минахме 8 кг най-накрая Wink

Та да питам възглавници слагате ли? ако да - какви?

# 231
bubu_to, не слагам възглавници още. А защо е този преглед при ортопед на годинката?

Благодаря за отговорите, момичета!
И аз ще мия зъбки, да са бели и здрави. Имам един спомен от детството ми - млечните зъбки на брат ми бяха черни на цвят, защото дълго време му даваха биберон, натопен в мед Rolling Eyes! После му излязоха страхотни постоянни зъби, но млечните бяха кошмар.
За хемоглобина - с 98 сме, което е зле, но не чак толкоз, щом долната граница е 100.
За яденето -днес яде и за двата дни. Изяде 250 мл кисело мляко + бисквитки на прах, малко палачинка със сирене, 1 бурканче зеленчуково пюре, супа 100 мл, основно месно ядене с настъргано пилешко дробче и жълтък /бляяя/ - къмто 200 мл., 1 банан, 1 триъгълниче топено сирене, 1 буркан зеленчукова мусака, 2 маслини. И не бяха топли яденетата, като се замисля. Принципно си яде момичето /въпреки теглото си/ и когато откаже много се впечатлявам и съответно притеснявам.

Юка, напълно ти вярвам за "проговарянето" на малката. Страшни мушмороци са!

майче, и на мен ми се случи подобна случка. Домакинствам си нещо, Мини си домакинства "на долния етаж". Поглеждам надолу и я виждам да черпи обилно новия си испански тоалет със зехтин. Скочих като лъвица и на мига го изпрах /преди това я съблякох, де/. Оттогава всичката "ма" съм я сложила на недостъпни места. /"ма" за Мини е питейна течност, нещо в чаша или в бутилка, което задължително се пие. Тук за съжаление влизат лекарства в шишенца, перилни препарати... примерно опитваше се да ме пои с една маска за коса в бутилковидна опаковка, бута ми я в устата и вика "ма"/.  Като казах маска за коса -ето поредната наша забавна история. Има една реклама "кажете сбогом на проблемите със сухата и изтощена коса". Като го чуе, Мини почва да маха с ръка за чао. Laughing Същото прави и когато влезем в кабинета на педито - такъв ужас и е, че моментално заревава и почва да маха за сбогом...
Лека нощ!

# 232
  • София
Бубу,браво.Добре сте качили:))))
Вие при Драганов ли ходихте на преглед?
И какво-време било за възглавнички>?За краката и на мен така ми казаха,че по този начин им се изкривявали крачетата....

Айде ставам.
Да се похваля-сдобих се с нов монитор Mr. Green Wink

Ах,Юка-ей така се облещих като прочетох за малката ShockedSimple SmileБраво на Кейти Heart Eyes

# 233
  • София
Ту -  ами хубаво е като проходят да се заведът на преглед да няма някое изкривяване на кръчетата или нещо такова...профилактично е.

Исайкова - при Драганов, да. На мен ми е мн симпатичен човекът, готин е. И педи питах за възглавницата и тя каза, че вече би трябвало да му слагам, само да е памучна или силикон и да е горе-долу висок колкото е разстоянието от рамото до бузката, не по-висока. по принцип по-твърда била по-хубаво. Я ряздуй за монитора - какъв взехте?

А Кейти просто ме смая....

# 234
и аз съм лоша майка явно. не ще това диване да говори, ходи, яде, спи и прочие... иначе бравос на кейти...

за драганов се замислям със страшна сила. нещо крива ми се струва петранка в дясното краче - стъпва навътре и се движи със засилка и замятане. и като си седне на люлеещия се стол, все вдясно се изсипва - значи и бедрото горе не ев час. има й нещо и вече нямам търпение да проходи, за да идем на преглед. сега нямало смисъл.
възглавница съм сложила в леглото на петра за през нощта. през деня спи без. нощната е ниска, памучна и по вид малко напомня на някакъв нелеп обиколник. да се чуди човек защо я слагам, след като поне 2 п/нощ я изтеглям на нея - иначе насън преджапва отвъд нея.

# 235
  • Димитровград
Юка,браво на Кейти!
Възглавница сестра ми е ушила една много тънка и все едно сме без.
Исайкова,да си ползваш монитора със здраве!!!
Пантофките за вкъщи са ни точно такива,български,на Беко.Откакто съм ги купила Едита просто не ходи,а тича.
Еди още спи,аз си изпих кафето и сега ще обиколя форума!!!Хубав ден ви желая!

# 236
добро утро и от нас!
пак поредната мъглива утрин... Close като изляза навън, мирише на пушек  и на други гадости. а нали тук в квартала хората карат масово на твърдо гориво, сме почти като в манчестър преди век-два  Twisted Evil не смея да извеждам кейти.
възглавница нито слагам, нито смятам скоро да сложа. не виждам смисъл.
от два дни при нас най-любимата играчка е столчето за кола. свалихме го да водим колата на автомивка и го чучнахме в стаята. кейти се катери по него, дърпа му коланите и с часове не се чува. нещо никак не характерно за нея.
хубав ден ви желая!

# 237
Юлиана не спи с възглавница, може да пробвам скоро.
А ето една идея, която проработи при моя приятелка за деца, които не искат да си спят в леглото - слагаше найната калъфка (на която е спала поне няколко вечери) в леглото на детенце и така то постепенно започна да си спи в собственото легълце.
Мисля аз да го пробвам и като метод за непробудно спане - като се събуди през нощта да ме помирише и да продължи да спи. Simple Smile Иска ми се!

Юлиана в къщи не стои с пантофки, а с чорапи. Има от Франция 2 чифта, които са релефно гумирани отдолу и с тях не се пързаля по теракота и паркета. И тук продават подобен вариант, но по не са ни удобни.

Има ли някое ноемврийче, което вече НЕ спи предиобяд? Аз опитах няколко пъти да й махна този сън, но мрънкаше много, едва изкара до обяд и почти не яде, явно все още има нужда от него, дори и да е за 15 минутки.

# 238
zа немскоговорящите 2 интересни статии
 zа говоренето http://www.leben-und-erziehen.de/artikel.php?id=98&alter=17&rubrik=
 zа рибата в менюто http://www.leben-und-erziehen.de/artikel.php?id=428&alter=17&rubrik=
поzдрави

# 239
  • Димитровград
Aми от един месец спи само на обед.От 13 до 15ч.Не мога да я карам насила да спи преди обед,защото тя става сутрин в 9ч. и не се е изморила още.На обед и вечер си заспива сама.И мислих много,но и на мен този режим повече ми допада и спрях да я карам да спи преди обед.

Общи условия

Активация на акаунт