След 1 година вече не е бебе НОЕМВРИйското човече!

• 12 614
  • 271
  •   1
Отговори
# 90
  • Карлово
ДД!
Докато проверя какво става из форума...Голям смях с изтритите постинги. hahaha
Честито на Клара! И на КАКА Нур! Стискам палци всичко да е наред.
Аз пък слагам емотикончета

# 91
Привет!
Едно включване и от нас. Ние като най-малки сигурно ви занимаваме с теми, дето сте ги нищили преди 1 месец, де...
Миньони е във фаза "подражаване". Не иска да се храни на столчето си, не иска бебешка храна. Обаче като види някой, че яде, застава и казва "папа" и отваря уста. Задължително изяжда половин филия от закуската ми така. Много се отворила на разни вредни храни като кроасани, колбаси, сирена, особено топено /неистови весели викове при вида му/. И...държи да пие от стъклена чаша, най-вече от моята. Като види,че пия казва "ма" -това е думата за течност и почва несръчно да лочи. Иначе пийва само от чаша с твърд накрайник /нали се кърмихме до скоро, с биберон не борави/. Аз разбирам, че сега изследва света и иска от всичко да опита, обаче сме с нисък хемоглобин  Sad и трябва да спазваме съвсем друга диета...
Друго подражаване: сутрин става преди мен / с тати/ си и ако ми засече босите крака изпод завивките се пробва да ми обува чехлите /важно е всеки да има "обувки на краката" и "шапка на главата"/. По въпроса за шапките - обожава барети, дори на рождения ден беше с такава /дело на мама и/:

Друго-веднъж с потрес я засякох да бърше прах и сега като и дам мокра кърпичка и и кажа "Мини, я избърши прах, че е мръсно!", почва работа:

Не, че аз съм голяма чистница, де. Но явно се е впечатлила.
Първата си истинска дума каза преди 3 седмици -"мечо". Дотогава наричаше мечоците "момо". Сама го изтресе при игра веднъж. А днес и казах 2-3 пъти да каже "куче" и каза! Много сладко казва "ч". Иначе "мама" и "тата" казва с умисъл от 10-тия месец. В един период казваше "тата" и на други мъже, по телевизията. Например на Джеймс Бонд (добре!), на Ути Бъчваров Rolling Eyes...
"Деде" казва само на баща ми обаче.
Много обича рекламите по тв-то и ги коментира. Ако дават коне - цъка, ако дават телефони - слага пръст на ухо да говори, ако дават кафе, бира, минерална вода, стичащ се шоколад, констатира -"ма", ако дават бебета -радост голяма.
Но най-обича музиката. Има си собствен диск с любимите и хйитове/не са детски песнички/. На Рождения и ден те звучаха в клуба за кеф и бесни танци на девойката.
Вчера и излезе зъб, днес -още един.  При Мини зъбките са като градския транспорт - като няма-няма, като има -идват по четири наведнъж! Та вече е с 6 ?точно според схемата/, а преди месец нямаше нито един.
Не ходи самостоятелно, а по мебелите. Не съм я слагала в проходилка и не настоявам /1 месец като малка се наложи да носи ортопедични гащички/, та когато тогава.

Честито на Клара! Лека бременност!!! Ех, как искам и аз ама само си искам, не сме почнали още да го правим, не знам кога ми е овуто,че отскоро съм пак с цикъл.

Поздрави и засега
КРАЙ!

# 92
клара, честито!!!  Hug пожелавам ти лека и безпроблемна бременност! и хайде да е момченце, ако и вие искате, да ви е шаренко вкъщи  Heart Eyes
ех, че е хубаво с такива новини!
тази мъгла вече ме подлудява. ако нямахме гости горе, веднага си стягам куфарите. и да ви се оплача, втори ден вече висим на летището и все няма полети. направо ми писна. телефонът за справки все едно го няма, явно не смогват. кошмар е някакъв. дано днес вече кацнат господата.
two, направо се влюбих в тези акварели за базара! страхотни са! жалко, че не мога да си запазя един Sad

# 93
Хей, мацки, какво е станало със старата тема  #Crazy
Аз таман исках да пускам новата тема и гледам, че старата е прецакана! И сега какво  newsm78
Да пускам ли нова тема или пак ще чакаме да свърши тази?

# 94
Юка, много се радвам, че са ти харесали. Те на живо са още по-хубави. Ние имаме подобни, павихме ги с мъж ми преди Мини да се роди, но тези са по-добри. Не знам, може би ако отидеш първия ден на базара ще можеш да ги закупиш? Ако ли пък не - ще измислим нещо специално за теб!

# 95
Ей сега прочетъох назад и искам и аз да честитя на Клара!!! Лека и безпроблемна бременност и сладко здраво бебче накрая   bouquet Hug

two, беше ми интересно да ти прочета разказа! Мини е много сладка помощничка  Laughing

# 96
каква новина само Hug Клара, честито   bouquet я да помисля бъдещето бебе кога ще дойде newsm78
Аз мога да се похваля, че освен шарката Ники има и  два катника от ляво и от дясно долу  newsm44
Dominika виждам, че Ади е пред елхата, та да попитам не я ли дърпа, бута и т.н.? Аз смятам утре да украся в къщи и се страхувам от "отношението" на Ники към коледната украса

ето и някои нови коледни  предложения:

Дядо Коледа пак дойде при Ноемврийчето подаръци да донесе!

Една година слуша ноемрийската дружина и сега подъръци ще има! или Ноемврийската дружина послушна беше таз година и сега подаръци ще има!

Коледа, подаръци и веселба чакат вече Ноемврийските деца!

Подаръци ще има много и от сърце  за Ноемврийското дете!

Ноемврийчето сръчно е човече, коледният подарък само ще си отвори вече!

# 97
  • София
Клара - честито и от мен newsm51 лека и безпроблемна бременност ти пожелавам и здраво и послушно бебче   Mr. Green

уххх и аз нещо се шашнах с тази тема, гледам гледам и не мога да вдяна 100 часа какво се е случили.... #Crazy

# 98
  • Пловдив
Здравейте!
Роската току що заспа на рамото ми, както си танцувахме и пак преди обяда, но здраве да е Simple Smile сутринта хапна малко домашна баница със сирене.

Честито на Клара и на каката Нур! Да е лека и успешна бременността ти и само положителни емоции  bouquet

Честит празник на имениците! Май Еххо има празник днес, а не се е разписвала много време.

Мъглата е наистина гадна, ве4е втори ден май няма да излезем и ще луднем  Crazy

Ту, много увлекателен постин си писала, а Мини и е много сладка и си прилича направо на голямо дете Simple Smile

# 99
  • София
Тъййй, пак мъгла. При мен се отключиха компенсаторни механизми - разбирай тъпкане със сладко, сандвичи и други подобни, колкото се може по-вкусни, вредни и калорични храни. Снощи с мъжа ми се наплюскахме дружно, поляхме с по една чаша прясно мляко и се прегърнахме кат братче и сестриче, примлясквайки доволно с издути тумбаци Mr. Green

Роси непрекъснато търси храна, отваря всички шкафове, не може да се яде пред нея, крещи и вика ам до припадък. А следобедната си закуска не я иска особено (освен, ако не е тиква), но разни каши, мляко с ориз, грис, стъргани ябълки, не им се кефи много. Налита на сирене, месо, маслини, хляб, манджички.

Клара, а, дано! Много се радвам за теб и тайничко ти завиждам. И на мен ми се иска понякога, но с две деца е по-различно. А и Корсата няма да ми свърши много работа при трето. Ще трябва да купуваме мини-ван, или микробус  Joy

Вчера бяхме на консултация, Роси замрънка още като влязохме в поликлиниката. Мерки - 75 см и 9.800. Лекарката и гледа из устата и заяви, че има 10 зъба Shocked Ваксина не сложихме, заради хремата. А и Илия продължава да е с температура.

Ту, и Роси постоянно ми обува чехлите. И си хвърля мръсните памперси в кофата, като ги види на земята. Също така винаги си затваря шишетата. И откакто разбра, че е мноооого хубава с шнолка, или с шапка, стои мирно и търпеливо чака да и ги сложа, после се усмихва доволно и вирва носле.

Мда, отивам да пиша писмо до Дядо Коледа

# 100
sissa, ами Ади засега поне не обръща особено внимание на елхата. Дори не я забелязва, за разлика от цветята ми, които са в близост до нея! Много ми ги е оскубала, горкичките  Confused

симка, и аз съм на вълна сладко  ooooh! Вкъщи съм се заредила с една купчина шоколади, вафли, бисквити  Rolling Eyes Ама то в това гадно време добре ми идват  Joy

Да си похваля детето, че забравих в предния постинг. Вчера за пръв път Ади построи кула от 3 кубчета. Отделно, че обича да ми подава всякакви предмети, дрехи, почти сама се облича и съблича. Храни куклата бебе, обожава да има шапка на главата си и обувки на краката. На шапката казва "И" и се тупа го главата, обувките доста отдавна е прекръстила на "кън-кън".

Ами засега толкоз.
 Grinning

# 101
ИХАААА - СТРАХОТНА НОВИНА
луис сигурно е много щастлив. няма да честитя - след 8 месеца живот и здраве. ха сега да видим коя на коя ще помага с количките по стълбите  Joy

# 102
  • Gabrowo->Sofia
Клара, браво! Безпроблемна да е! Вие с майчето добре си уредихте компания и за следващите една две години  Grinning

# 103
благодаря на всички за честитките и за пожеланията
за коледната украса от скоро в търговския комплекс където се подвизаваме вечер има украса, нур много и се радва но вече свикна и не дърпа играчките по елхата, няколко дни сваляхме една нечуплива топка и тя си играеше с нея, и вече разбар че не трябва да се дърпа, само ги сочи, затова мисля че и с украсата в къщи ще свикне, само трябва да я сложа разбира се
two много е сладка малката, наистина изглежда малко момиченце
за храненето, и нур след обед не ще много да яде, но ако види някой да яде нещо навън и тя иска, топено сирене и давам много му се кефи,
понякога и давам следобед кроасан без пълнежа
Юка днес няма толкова силна магла и дано полетите са се оправили
aneleto защо не пробваш да я храниш по рано, ние така почнахме от 11,30 и полека изместихме до 12 и сега чака обеда и после спи по дълго
simka а дано бързо минават тези температури и болести,
Dominika браво на малката за кубчетата, а ако не успее да ги задържи едно върху друго ядосва ли се
майче сигурно другата година живот и здраве ще се препъваме на асансиора коя от двете ще си вкара количката първа  hahaha

# 104
забравих да кажа, че вчера докато сме били с филков на кино в арена петра е направила първите си 3 крачки. а днес, докато бях с мама на шопинг, е направила още 4 към баща си. много тъпо - по цял ден аз се занимавам с нея, гледам я, търпя я, угаждам й, а тя такива номера да ми прави... сигурно ще изтърва и първите й думички  Cry

Общи условия

Активация на акаунт