СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 80 667
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 675
  • София
А за трето класиране подреждаш желания само от обявените свободни места ли, или можеш да пишеш и не обявени паралелки с надеждата да се освободи място междувременно?
Както писахме по-нагоре, в трето класиране участват само местата, които са останали незаети след второ. Те се обявяват след приключване на записването и няма как междувременно да се освободи място и то да се появи.
Трето класиране се извършва през системата на МОН и там ще могат да се избират само паралелки, за които има незаети места.
Т. е. дори и системата няма да позволи да пишеш паралелки, за които няма обявени свободни места ли? Аз си представях, че пак избираш между всички паралелки, както преди първо класиране.

# 676
  • Mars Hotel
Записахме девойката в НПМГ. Оказа се, че ще започнат годината на 7.09. и първата седмица ще имат само математика.
Запознахме се и с класната, която беше там, както и с една бъдеща съученичка, която записваха по същото време. Дъщеря ми е доволна, хареса ѝ какво видя, но естествено страда за по-ранното начало на учебната година.

# 677
  • София

Т. е. дори и системата няма да позволи да пишеш паралелки, за които няма обявени свободни места ли? Аз си представях, че пак избираш между всички паралелки, както преди първо класиране.
Системата е отчела, че в паралелка Х  в училище У всички приети  деца  след двете класирания са записани  и няма свободно място. Защо да я пуска в списъка...

# 678
  • София
И ние се записахме - IV-та Варна. Имаше организация за пробване и поръчване на униформи , та свършихме и тази работа.За бележката бяхме първите ,които питат , но ни дадоха .Успех на всички!
Как изглежда тази бележка? Явно трябва пак да отида.

# 679
Здравейте, и ние днес се записахме. Дадоха ни на края едно малко листче с входящ номер и дата. С него ли се кандидатства за помощта от 300лв и как? Доходи гледат ли?
тази година остава ли кандидатстването за тази помощ ?Прието ли е?Кога се кандидатства?

# 680
  • София
И ние се записахме - IV-та Варна. Имаше организация за пробване и поръчване на униформи , та свършихме и тази работа.За бележката бяхме първите ,които питат , но ни дадоха .Успех на всички!
https://asp.government.bg/bg/deynosti/sotsialno-podpomagane/semeyni-pomoshti/

# 681
  • София
Записахме девойката в НПМГ. Оказа се, че ще започнат годината на 7.09. и първата седмица ще имат само математика.
Запознахме се и с класната, която беше там, както и с една бъдеща съученичка, която записваха по същото време. Дъщеря ми е доволна, хареса ѝ какво видя, но естествено страда за по-ранното начало на учебната година.

Много бих се радвала да възобновят лагера за зайчетата на Бързия, който по някаква причина преди 4 г спряха да организират. Със сигурност нещата ще бъдат организирани така, че да сплотят децата по някакъв начин и ще бъде забавно. Дори и в НПМГ не е само математика. Joy

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 15:39 от Слънчевата

# 682
  • София
Сойка присмехулка,моето дете също беше 5-7 клас в СМГ и има много приятели.По-голяма част са от съседни класове .Имам чувството, че основно заради тях е и тази драма да си остане там .Ако беше само математиката ,би записал НПМГ на 2-ро място, а той пожела испанската .Явно имате по-голям поглед с 2-те деца ,но просто исках да каже ,че и в този випуск има задружни деца.Детето съжалява ,че е ваканция дори ,защото по-рядко ще се виждат,макар че почти всеки ден се виждат и сега.

# 683
Удостоверение, че детето е записано в 8 клас за учебната 2022/2023 г. в училището.

# 684
А детето да се опита да влезе, за да не го третират като “добавено” към брат си - това не е другарско. Пет години да бъде “близнакът”. А колко са толерантни децата в СМГ - знаем всички.

Това не е сериозно! Децата в СМГ не са такива, каквито се опитвате да ги изкарате. В класа на моето дете имаше близнаци, като едното беше т.нар от Вас "добавено". Това дете и през трите години беше наравно с останалите деца и никога съучениците му не са го третирали като "добавено".

В нашия клас имаше по-особена ситуация и аз съм направо изумена колко толерантност и такт показаха децата. Според мен даже могат да дадат пример на зрели хора.

# 685
  • София
И аз записах сина ми днес в 134-то. Питах за удостоверение за записване за тези 300 лв., но ми казаха, че ще ги издават  при нас в края на м.август и началото на м.септември, поради не знам каква причина. Успех на всички продължаващи с класиранията. Стискам палци и ще си чета какви ги пишете тук Simple Smile

# 686
И аз не го разбирам това с професионалните училища, особено за програмирането, но пак си има обяснение. Например синът на приятелка програмира от 4 клас, ходи на курсове, пише игри, абе решил си е още отсега, че това му е призванието и целта в живота. Та това дете искаше да влезе в ТУЕС, за да има възможност да си общува 5 години с деца с неговото мислене и да създава контакти. Много страдаше, че в досегашното му училище няма никой с неговите интереси и не може с никой да си споделя вълненията.
Аз мога да споделя от моето учение: за мен беше като манна небесна че след 9 клас (или 10 беше не помня) нямаше да уча повече предмети като история, география, биология, химия... отдадох се на специалните предмети и ги учех с интерес и вдъхновение, въпреки че бях момиче (тогава имаше квоти, останалите момичета бяха приемани с 3ки, само за да запълнят местата и на мен ми оставаше да се "съревновавам" с момчетата). Поне 90% от съучениците ми са успели след това (въпреки кризисните времена в които завършихме), има и доста известни бизнесмени, имаме си и архитект и правист от випуска. Абе искаш ли да успееш нищо не може да те спре.

# 687
  • Sofia
Синът ми се записа в Първа английска днес, Много добра организация, бланките за попълване са на разположение, усмихнати и вежливи хора ти обясняват какво да попълниш.
Дадоха ни декларация, че сме записани (явно тази за помощта, без да сме питали за нея).
Процедурата е много бърза и ясна. Нищо не трябва да разнасяме между училищата. Казаха ни, че става автоматично обмяната на информация.

# 688
Ние малко по-късно ще го запишем В АГ с професия графичен дизайн с изучаване на АЕ и китайски това му беше и желанието. Дано има бъдеще тази професия.

# 689
Честито на всички седмокласници, приети на желаните места, на останалите стискам палци за следващото класиране!
Вмъквам се в темата, докато още ви е прясна информацията от курсове и школи за подготовка в София. Има ли деца, ходили на школа в Образовстелни технологии? Доволни ли сте? Добре ли беше организирано онлайн обучението в школата? Някакви отзиви за конкретни учители имате ли? Записах моето дете там на курсове есента, но във форума няма много актуална информация за школата. Ще съм ви благодарна за мнения!
Благодаря и успех на всички бъдещи 8класници Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт