СЕДМИ КЛАС 11.07.-17.07. Класиране, ела с добрата новина!

• 80 547
  • 1 086
  •   1
Отговори
# 975
Здравейте, някой знае ли, ако на трето класиране не бъде прието детето, във всички училища ли се обявяват директорски класирания или само в някои? Благодаря

В които има свободни места.
А не обявяват ли директорите надпланов прием? Как стават класовете по 28-30 деца при обявени по 26 места? Благодаря

# 976
  • София
Не, надпланов прием не се обявява. Осъщественият такъв е на предвидените законови основания или на някои непредвидени такива. Joy

# 977
Здравейте, някой знае ли, ако на трето класиране не бъде прието детето, във всички училища ли се обявяват директорски класирания или само в някои? Благодаря

А не обявяват ли директорите надпланов прием? Как стават класовете по 28-30 деца при обявени по 26 места? Благодаря

близнаци или равни балове

# 978
  • Майничка
... и местещи се от чужбина / други населени места със сходен профил, с писмо от МОН.

# 979
  • София

Надпланови бройки :
* примерно близнак, който е записан заради бала на брат си/сестра си
* при равни показатели по всички изброени точки, коментирани по-назад: равен бал, равен сбор от двете НВО, равен сбор от балообразуващите предмети, равен среден успех от 7 клас от предметите в раздел А
* преместени от същия тип гимназия другаде при местене на родители в друг град
* парашутисти - непредвидените случаи, упоменати от Санака..Wink
* преди години, за сега не знам, някои училища приемаха и деца на учители в училището с някакъв зададен предварително минимален бал, оказващ се в някои случаи по-нисък от този за прием. Но едва ли вече го има това, поне не и официално.

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 14:40 от пенсионирана русалка

# 980
Надплановият прием в повечето случаи не се осъществява от училището. Моя приятелка преди години вкара с подкуп детето си в елитна столична гимназия. Връзката беше в РУО, а писмото беше подписано от тогавашния министър на образованието. В последствие гръмна скандала с надплановия прием в СМГ и той намаля, но дали е на същия принцип, не знам. Иначе за близнаците разбрах, че директорите имат право да ги запишат на всеки един етап от класиранията.
Местенето от подобно училище в друг град може да стане, ако има свободни места. Извънредните места ги откриват РУО и мисля, че те решават и те насочват към училище със същия профил.

# 981
Здравейте!🙂
Аз вчера се бях притеснила,  че има проблем с втория близнак, защото в системата все още стои,  като незаписан. Обадих се в РУО- София и от там ми дадоха телефон, на който никой не вдига. Реших да се обадя в МОН и от там ми казаха, че нищо не трябва да правя повече. Сега чакам нещо да се промени в системата,  но кога и как все още не знам. 😅
Ако има някоя майка с опит, ще се радвам да сподели.😁

Приемът на втория близнак се отразява от РУО, след като получат протоколите със записаните ученици. В системата, училищата "виждат" само класиралото се дете. В понеделник, вторник ще са нанесени промените. Предполагам Simple Smile

# 982
Като изключим близнаците, учениците с двама починали родители, равенството при приема и някои случаи при насочване на учениците от комисия и търсене ( получаване) на международна закрила.
Чл. 107а. (Нов - ДВ, бр. 32 от 2019 г.) (1) Учениците от V до XII клас може да се преместват в друго училище над утвърдения държавен, съответно допълнителен държавен план-прием, ако:
1. постоянният или настоящият адрес на ученика е променен от друго населено място в населеното място на училището, в което желае да се премести;
2. условията на физическата среда на приемащото училище позволяват това;
3. при преместване на учениците от V до VII клас - ученикът е бил приет по държавен план-прием в училището, от което се премества;
4. резултатите на ученика от IV, съответно от VII или от X клас, са позволявали формирането на бал, по-голям или равен на минималния бал за приемане в съответната паралелка в V, съответно в VIII или в XI клас, според определеното балообразуване в годината на кандидатстване за местата, определени с държавния, съответно допълнителния държавен план-прием.
................................
(6) (Изм. - ДВ, бр. 72 от 2019 г.) В особени случаи учениците от V до XII клас може да се преместват в друго училище над утвърдения държавен, съответно допълнителен държавен, план-прием и без да са налице условията по ал. 1, т. 1, 3 и 4 и ал. 2 - 3, с разрешение на министъра на образованието и науката.
(7) (Нова - ДВ, бр. 72 от 2019 г.) В случаите по ал. 6 министърът на образованието и науката определя комисия за разглеждане на случаите на преместване над държавния и допълнителния държавен план-прием, в която се включват трима експерти от Министерството на образованието и науката, един представител на Държавната агенция за закрила на детето и трима представители на юридически лица, осъществяващи дейност в сферата на училищното образование. Комисията взима решение с обикновено мнозинство и задължително излага подробни мотиви в становище.

# 983
Знам си аз, че Дидева е човекът, но не, нямала време 😉

# 984
  • Раковски
Това  БГ мама  е институция... от къде ще науча що е това нърд и има ли почва у нас ...:
"Стереотипната представа за нърд, изградена от масмедиите и мултипликационните филми, е на младеж с очила с висок диоптър (най-често счупени и залепени с изолирбанд), с брекети, облечен обикновено неподходящо за обстоятелствата. Хората, характеризирани като нърдове, могат да притежават черти като педантичност, затлъстяване или мършавост, късогледство, непохватност, липса на хигиенни навици. Обикновено им липсват изискани обноски и способности за нормално общуване, освен по технически теми, в които обаче са изключително компетентни."

# 985
Значи, че по точк 2 директорът може да отвори допълнителни места?

# 986
Значи, че по точк 2 директорът може да отвори допълнителни места?
Не, трябва да са налице и четирите условия едновременно

# 987
  • при моите любими
Темата стана изключително приятна за четене последните страници. Личи си как напрежението намалява.

# 988
Ще се обяват ли местата за второ класиране?

# 989
  • Майничка
Някои училища записват до 18ч. днес.

Общи условия

Активация на акаунт