MCU Fandom - тема за филми и сериали от Вселената на Марвел

• 34 052
  • 563
  •   1
Отговори
# 300
  • София
А Инвазията няма ли да я започваш? Добър е като за сериал. 😊

# 301
Ще, ще....чакам да се съберат повече епизоди. Grin

# 302
  • Berlin
Много, много съм съгласна с Diavolo за Endgame и след това. А аз не съм фен, но гледах Авенджърс, Капитан Марвел, Др Стрейндж, Уаканда, Пазителите, чакахме Endgame. Изобщо си беше едно събитие този филм. После след това не беше ясно какво да се гледа. То сериали, анимации, и то трябва да си абонат на платформите, за да следиш. Това си е само за фенове според мен. Аз съм останала на ниво филми и това е вселената им за мен. Успехът може би се е дължал на фенска база + редови зрители, обаче сега вторите не са ангажирани и ги губят (плюс фенове предполагам).

# 303
Сега изгледах Пазителите на Галактиката 3. Наистина с право го хвалят. Марвелски филм от силните години, не пародия като последния Тор. Трябва да е малко тъжен, тежък да те направи съпричастен. Не може сами дебилни майтапи. Уаканда също ми хареса. Имаше си го баланса, имаше някакви трудни избори. Тези двата филма определено са завръщане в правилната посока.

# 304
  • София
Secret Invasion 1.5
Harvest

https://www.imdb.com/title/tt13852640/

Престъпно кратък епизод и твърде претупан. Не говори добре това. Точно предпоследния епизод от сезона да бъде и най-слабия. Поне според мен.
Явно са запазили всичко за финала. Но какво напрежение да има за финал, като е ясно, че Фюри ще оцелее и че президентът е бита карта. Гая пък тепърва я чака кариера в 5 и 6 фаза.
Има само три въпроса. Ще се окаже ли жива Мария Хил. И каква ще е съдбата на Гравик и скрул Роуди.

--> Има спойлери, ако не сте гледали не четете <--

Най-хубавите моменти в епизода бяха сцените със Соня (страхотна Оливия Колман) и на финала, когато Ник Фюри сложи превръзката, значи лошо му се пише на Гравик, който от лидер на скрулите много бързо може да бъде разжалван в...Кен... 😁

Иначе какво още? Гравик излезе пълен боклук. Не му пука изобщо за своите и убива наред. И личната му вражда с Фюри е по-важна от благополучието на хората му. Готов е да жертва десетки хиляди от тях без да му мигне окото. Къде, къде по-важно е да се докопа до 'Жътвата' (ДНК-то на супергероите отмъстители) за чието събиране именно той и някои други са отговаряли по давление на Фюри.
В края Фюри все пак взе епруветката. Или ще я замени с фалшива и ще го преметне или в нея има някакъв капан. Примерно Гравик ще си я инжектира, но нещо няма да сработи и ще се обърне срещу него.
Да видим и как Фюри ще се оневини за Мария Хил. Аз все още се надявам, че е жива, уф.

Големия проблем на сериала си остава. Светът е на прага на трета световна война, а всичко е толкова камерно и ми липсва съспенса.

Гая и Вара показаха задължителната ‘’гърл пауър’’ Беше доста нелепа сцена.

Пегън бе убит?! Тц тц, в комикса има много по-важна роля.

А този безполезен Бето (Самуел Адеунми) какво само ми се мандахерца 5 епизода?! Толкова безсмислен персонаж досега не е имало. Ако не направи нещо в последния епизод, то това ще е уникална излагация на сценаристите.
-
6

# 305
  • София
Излезе официалният трейлър на Капитан Марвел 2 (The Marvels)

# 306
  • София
Secret Invasion 1.6
Home

https://www.imdb.com/title/tt13852642/

Сезонът приключи с един захаросан финал, но не съвсем... И типично за Марвел с много незатворени арки. Което вече е дразнещо. И не, няма го вече този хайп, непременно да се гледа всичко. Като се прави сериал, то този сериал трябва да има начало-среда-край! Особено за лимитиран сериал. А не правиш нещо за да си рекламираш генералния продукт и да караш хората да гледат и следващия сериал и следващия филм и да чакаш отговори там (които я дойдат, я не). Това вече НЕ РАБОТИ! Нямаше и посткредит сцена, която се превърна в едва ли не закон за Марвел. Не ми хареса и продължителността. Не ми е сериозно 30 минути за затварящ епизод.

Въпреки това генерално епизода е над чертата. Това е важно, въпреки, че според мен идеята е била за много повече...
От това което чета рейтингите на шоуто не са никак добри, но и като цяло Дисни+ е пълен провал и шоутата на MCU са с меко казано незадоволителен рейтинг. Според мен сгрешиха генерално с това че заляха пазара със заглавия и неразвити герои и така разбозиха и отегчиха аудиторията. Освен това окепазиха Локи с женския Локи, който реално беше главния герой и така отказаха много фенове. И след Локи всичко върви стремглаво надолу. А започнаха страхотно с Уанда/Вижън, който за мен лично си остава най-добрия сериал от вселената на Марвел, след Агентите на ЩИТ и Деърдевил.

Сега за епизода по-конкретно.

--> Има спойлери! <--

Имам един сериозен проблем с епизода. Не можеш да си позволиш да направиш някого на практика непобедим като му дадеш серума с ДНК-то на всички авенджъри. Няма значение дали е жена или мъж. В случая естествено е жена. Файги е толкова предвидим, че дори няма смисъл да се коментира. Но защо Ник Фюри би направил такава чутовна глупост? Реално сега тази Гайя е всесилна! Представяте ли си колко е смешно и нелепо?
Така се подиграваш с велики персонажи като Танос например. Да не говорим Айрън Мен, Капитан Америка, Тор, Хълк, Д-р Стрейндж и т.н. И кой ще я спре сега? Гайя има 23 отделни суперсили в себе си. 23!!! Включително на Капитан Марвел.
Иначе самият туист, че това не е Фюри, а Гайя беше много як. Аз признавам си се хванах на въдицата и си викам, е как сега ще се спаси Фюри, абсурд. А знам, че няма как да умре. Ето значи какъв бил планът. За конкретната ситуация е много яко. Ау, уау и т.н са налице. Но генерално за мен това е едно сценаристко недоразумение.
Най-малкото не създаваш такъв супер-супергерой в един нискобюджетен и камерен сериал, който е гледан от малко хора. И после когато тази Гайя се появи в някой филм масовката зрители ще си кажат, тази пък коя и защо е толкова силна. А още по-смешно ще е ако не я видим изобщо повече. Според мен ще я видим, но ще мине бая време, а и като цяло с наличието на Гайя всички останали супергерои са излишни. Съжалявам, ама това е невероятен автогол!

Другият важен акцент е, че президентът обяви война с всички извънземни, не само със скруловите! Т.е. това е обявяване на война и към Нови Асгард в Норвегия. Интересно Тор какво мисли по въпроса...

Соня и Гайя ще работят заедно. Реално повтарят цялата история, но с различни имена. Колко лесно и удобно. Заменяме Фюри и Талос със Соня и Гайя.

Истинските Роуди и Евърет Рос бяха върнати. По начина по който обаче стоеше на краката си Роуди, то за мен е почти сигурно, че тялото му е било превзето след Captain America: Civil War, което си е направо ШОК. Аз си мислех, че се е случило след Ендгейм.

Телата които Соня показа на Гайя на финала са пленени от скруловете хора. Хиляди... Направо ужас.
И сега всичко това едва ли някога ще го видим истински развито и завършено. Отново се повтарям, вместо нискобюджетен сериал от 6 епизода да бяха направили епичен филм от 3 часа или 2 филма от 2 часа. Щеше да има много по-голям успех и отклик сред аудиторията.

Фюри и Вара потеглиха към залеза. Пардон 'сейбъра' И Вара ще преговаря с Крий, които искат примирие. Дано да се случи (разбира се в началото нещата ще се объркат, но може на финала да стане именно това) и всички скрулове се изметат от Земята и да отидат на Хала. Не ги харесвам и по никакъв начин не им симпатизирам.

Надявах се като голям фен на Мария Хил да има някаква подсказка, че е жива, но уви нямаше такава. Явно си е мъртва. Ако е наистина така то един голям минус от мен. Да убиеш толкова добре написан и обичан герой само за да вдигнеш кредитите на един не добре планиран проект е нелепо и по никакъв начин не ми се връзва. Това е опропастяване на този герой. Убийството на Талос имаше значение и стоеше добре, но това на Мария Хил, МЕХ!

Сезонът започна ударно и много ми хареса, но уви още по средата му се видя новата слабост на MCU - да не могат да развиват добре историите си.
-
6.0 / 6.5
Генерално за сезона: 6.5 / 7.0 - великодушен съм все пак

# 307
8 епизода ли е сезонът?

А на Отвличане с Идрис Елба?

# 308
  • София
За кое това? Ако е за Secret Invasion той приключи вече. Само 6 епизода са.
А Hijack е 7 епизода. Следващата седмица е последния епизод.

# 309

Ооо, супер, значи ще гледам накуп.

# 310
  • в сърцето на един мъж...

Ооо, супер, значи ще гледам накуп.

Кога излиза по принцип? Мислех, че ще са само 6

# 311
  • София
Сряда или четвъртък излизаше.
Другата седмица ще е последния епизод. Simple Smile

# 312
  • в сърцето на един мъж...
Ясно, да го почвам значи Simple Smile Мерси!

# 313
  • София
Локи, сезон 2, премиера на 6 октомври.
Ще са 6 епизода

# 314
Чакам с нетърпение.

Общи условия

Активация на акаунт