MCU Fandom - тема за филми и сериали от Вселената на Марвел

• 33 614
  • 562
  •   1
Отговори
# 540
Анкетата е доста добра. Единствено съм любопитен дали Secret Wars може да има хайпа и приходите на Endgame.

Endgame има такъв успех и приходи само защото се счита за край на една ера, но самият филм за мен не струва. Много се надявам някой от предстоящите филми да го задмине най-сетне и да се забрави, крайно време е.

# 541
Не мисля, че който и да е от предстоящите филми ще задмине Ултрон, камо ли Ендгейм.

# 542
  • София
Infinity War за мен бе най-силният.

Наскоро гледах кратко клипче с детайли и точно там, когато Танос удря Капитана, реално го убива. Обаче после връща времето, за да вземе камъка от Вижън. Роджърс обаче е още жив.

# 543
Infinity War за мен бе най-силният.

Наскоро гледах кратко клипче с детайли и точно там, когато Танос удря Капитана, реално го убива. Обаче после връща времето, за да вземе камъка от Вижън. Роджърс обаче е още жив.

Аз знам, че Танос така силно удари Роджърс, че го зашемети и той изпадна в безсъзнание, но чак да го убива...

Наистина Infinity War е най-силният филм, с Endgame с извинение се у**аха отвсякъде. Особено с нелепия край на Стив Роджърс, по-добре да го бяха убили още в Infinity War или той да щракне с пръсти накрая и да умре. Щеше да има смисъл, за разлика от това което направиха с него...

# 544
Не мисля, че който и да е от предстоящите филми ще задмине Ултрон, камо ли Ендгейм.

Ултрон е доста недолюбван сред феновете по принцип. За мен е най-слабият от Авенджърите. От team up филмите им Infinity War и Civil War са 👌

# 545
По принцип и двата филма са слаби, тъй като очакват героите да забравят какви способности имат (особено Тор, Локи и Доктор Стрейндж), а зрителите да си изключат напълно мозъците. Иначе Танос щеше да е победен още в първия филм и то доста лесно.

На Ендгейм не ми хареса това, че се използваше пътуване във времето. Усеща се като чийтване.

Финалът на Кап беше най-адекватен. Върна се обратно във времето, в което така или иначе трябваше да си изживее живота.

# 546
По принцип и двата филма са слаби, тъй като очакват героите да забравят какви способности имат (особено Тор, Локи и Доктор Стрейндж), а зрителите да си изключат напълно мозъците. Иначе Танос щеше да е победен още в първия филм и то доста лесно.

На Ендгейм не ми хареса това, че се използваше пътуване във времето. Усеща се като чийтване.

Финалът на Кап беше най-адекватен. Върна се обратно във времето, в което така или иначе трябваше да си изживее живота.

То за Infinity War и Endgame и недомислиците в двата филма феновете са изписали направо романи и има стотици видео клипове из нета...

На капитана финалът беше най-неадекватен. Картър си е имала мъж и деца и е живяла щастливо, а той с лекота изтрива това, заради собственото си щастие при положение, че твърди, че я обича?! И ще го направи без дори да каже на Сам, който се върна в играта само, за да му помогне и после пак заради него се превърна в издирван беглец?! Ами Бъки, който точно той има най-голяма нужда от най-близкия си (след семейството) човек?! По този начин Роджърс го принуди да изживее същото, което самият той изживя след като го извадиха от леда, с разликата, че Роджърс всички го мислят за герой, а от Бъки или се страхуват, или го мразят, или и двете, заради миналото му като пионка на Хидра, за което той няма грам вина! Да не говорим за Уанда, която беше като по-малка сестра на Стив, и след като загуби любимия си има нужда от подкрепа и опора на близък човек! Още повече, че финалът на Роджърс противоречи на правилата за пътуване във времето поставени във филма! Ако е останал, е променил линията на времето и тогава това става съвсем различна линия, и няма как да се върне в тази, която е напуснал. И най-важното -- как се очаква да повярваме, че той си е живял мирно и тихо и не се е опитал да промени несправедливите събития около себе си, като внедряването на Хидра в Щит, изтезаването на Бъки, смъртта на семейство Старк, Червената стая и т.н. ... Което и ме подсеща за друго, нима той би върнал камъните и на Вормир не би се опитал да върне Наташа?!...

А за това, че режисьори и сценаристи не могат да постигнат консенсус за правилата на пътуването във времето в собственият им филм и по-конкретно как Роджърс се е върнал и озовал на пейката до езерото да не говорим! Че всичко е било, защото договорът на Евънс е бил приключил и той не е искал да го продължи е ясно, но така просто унищожиха героя му...

С думи прости - най-нелогичният, нелепият и лишен от всякакъв смисъл финал беше на Стив Роджърс. Още след излизането на филма, феновете заляха интернет с истории Fix-It/Поправки на този финал... И всички до една са сто пъти по-смислени...

Последна редакция: вт, 13 май 2025, 21:15 от Mermaid By Heart

# 547
Ултрон си беше доста стабилен. На. Мен ми хареса на времето. Изкуствения интелект който може да помага или да е заплаха - класика. Ще ги видим Думсдей и Тайните войни. Засега част  4 и 5 не ми харесват. Няма я магията на актьорите от първите фази.

# 548
  • Somewhere far away
Ултрон и на мен ми харесва много, и не ми пука са масовото негативно отношение към този филм.

# 549
  • Варна
Няма я магията на актьорите от първите фази.

И за мен е така.

# 550
Кап създава нова времева линия, в която си живее с Пеги. А старата, която ние знаем си върви. Иначе Сам нямаше да го помни. Има ли логика - не. Ама те постоянно си нарушават правилата, така че на кой му дреме.

Колкото до Сам, Уанда и Бъки - Кап не им е баща, че да си съобразява живота с техните нужди. Ане е като да не им е помагал.

# 551
Днес изгледах Thunderbolts*. Наистина, забавен с доста хумор. Обаче ... Толкова далече от който и да е филм за Отмъстителите. Коментирахме Ултрон. На светлинни години е. Да Бъки е единствения който ме накара да се изкефя. Обаче всякакви сравнения с Железния Човек и т.н са буквално нелепи.

# 552
Днес изгледах Thunderbolts*. Наистина, забавен с доста хумор. Обаче ... Толкова далече от който и да е филм за Отмъстителите. Коментирахме Ултрон. На светлинни години е. Да Бъки е единствения който ме накара да се изкефя. Обаче всякакви сравнения с Железния Човек и т.н са буквално нелепи.

Въпрос на гледна точка. Мен единственото, което ме издразни във филма, е че много бутат Йелена за лидер и всички останали герои (без Боб) остават на заден план, което е много тъпо. Бъки е един от героите, който е бил във всички фази на MCU и беше крайно време да го покажат като лидер и в геройска светлина, но...уви. Марвел явно продължава да не го харесва/да го мрази... Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 15:53 от Mermaid By Heart

# 553
  • София
Според логото на "Отмъстителите":
Doomsday - бием лошите
Secret Wars - губим

Grinning

# 554
Колкото повече наближава премиерата на "Фантастичната четворка", толкова повече съм в отрицание за Ебон Мос-Бачарач. Никога няма да го приема като Бен/Нещото, защото за мен винаги ще си е Дейвид Либерман/Микро от сериала "Наказателят". Много тъпо решение на Марвел да вземат актьор, който вече има изграден образ като един любим герой в тяхната вселена и сега да играе друг... (И, да, знам че с Робърт Дауни Джуниър направиха същото, но...на мен лично Тони Старк никога не ми е бил чак толкова любим герой Smile)

Общи условия

Активация на акаунт