Велико Търново-тема 47

• 72 895
  • 764
  •   1
Отговори
# 405
  • Велико Търново
Знаете ли дали във фабриката на Лактима ( Балкан) "млякото" има само производство или се намира и администрацията на предприятието. Доколкото знам има офис в София, но не съм сигурна дали имат някакъв административен персолан и тук.
Да, имат там.

# 406
  • Велико Търново
Много благодаря за експресния отгоовр Simple Smile

# 407
Препоръчате, моля, хирург, лицево челюстен, за операция на киста на лицето.

# 408
Здравейте,
дали има някой запознат с условията за прием в ДГ. За да се получат 600т., детето трябва да е изпълнило двете условия за уседналост на адрес и брат/сестра в същата ДГ или е необходимо само едното? Благодаря!

# 409
  • Велико Търново
Аз кандидатствах за ясла, но преполагам е същото.
600 точки имаме само от адреса и 14 за първо желание.

# 410
Бих искала да чуя вашите мнения в кое средно училище в Търново категорично НЕ  бихте записали детето си, ако имате сега седмокласник. Тоест опитвам да съставя класация и да се ориентирам.

# 411
Която и да е гимназия, в която излизат без професия. Емилиян Станев например .

# 412
  • Велико Търново
Имат професионални паралелки. Прочетете.

# 413
  • При децата ми
Имат професионални паралелки. Прочетете.

Ами, чели сме. Едно голямо нищо...

# 414
  • Велико Търново
Нали не си мислите, че някъде е НЕЩО? Навсякъде нивото е едно и също. И пак да се върна към "Емилиян Станев" Имат паралелки с професионална насоченост и излизат с професия.

# 415
  • София/Севлиево
Аз бих се насочила към Плевен,малкият ми е далеч от училище,но вече знам къде ще го пратя след 7-ми клас -МГ в Плевен,винаги е било едно от най-добрите училища(пък там училища бол,от много от тях излизат и с професии).Баткото ще учи в гимназията в Севлиево на индивидуална форма, както досега.
За Емилиян Станев знам,че е едно от най-добрите училища в Търново (или поне беше преди 10-15 години).

# 416
  • Велико Търново
Някой да знае откъде може да се купи бял цип? С дължина 60 см ми трябва.

# 417
  • Велико Търново
На пазара в началото на тунелчето към 5то авеню има магазинче. Също така има два магазина за платове и пр. На улицата под Искра посока Патриарха

# 418
  • Някъде в Европа...
Искате да кажете, че ЕГ и ПМГ не стават?! 😲 Защото и от двете се излиза без професия, изключая едната професионална паралелка в ПМГ...
Моето мнение е, че е добре гимназиалното образование да е с профил..Такива са ЕГ, ПМГ и няколко паралелки в Ем. Станев (изкуствата и СХН), може би и Хуманитарната (там не знам вече какви паралелки останаха..) - вече според влеченията на детето, дали МАТ или БЕЛ и езици...
Предполагам, че план-приемът 2023/2024 на РУО вече е излязал, може там да погледнете и да се ориентирате какви паралелки в училищата се предлагат...

Последна редакция: ср, 10 май 2023, 11:14 от AIR

# 419
Не препоръчвам Езиковата гимназия. Синът ми завърши там Английски д Испански. Испански не научиха изобщо, много калпава преподавателка, за която директорката знае, че е такава и въпреки това я държи. Английски първи език, една година ходи на школа, за да вземе сертификат. Извинявам се, но идеята на Езикова гимназия не е ли да се научат езици и да се вземат съответните документи за това? Директорката е пълен потрес, нямам думи...

Общи условия

Активация на акаунт