Велико Търново-тема 47

• 70 296
  • 764
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!
Моля да ми препоръчате добър ендокринолог за разчитане на хормонални изследвания,както и гинеколог.
Благодаря предварително.
Може да пробвате д-р Гонгалова, в Г.Оряховица преглежда.Аз съм с много добри впечатления от нея.Ендокринолог е тя.Относно гинеколога - вече тече дискусия в темата...

# 586
Здравейте
Можете ли да ми препоръчате АГ, което да прави ехография на гърди без значение дали е платен преглед или по ЗК?
Благодаря предварително!

# 587
Здравейте мами!
Има ли частни детски градини и ясли в Търново и околията ? Имам познати с детенце на 2г връщащи се от Германия ,ще се заселят в Момин сбор , и се интересувам заради тях.
В интернет пишеше ,че мечо пух е такава ,която в последствие прочетох ,че не е .

# 588
  • Велико Търново
В Балван има, вероятно и в Леденик има, но за там не съм сигурна.

Моите са държавни, не съм допречела.

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 19:23 от siska79

# 589
  • Велико Търново
В Присово има, но вероятно няма да им е удобно там.

# 590
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте
Можете ли да ми препоръчате АГ, което да прави ехография на гърди без значение дали е платен преглед или по ЗК?
Благодаря предварително!
Без да е гинеколог, имам добри впечатления от д-р Вашков. Доколкото знам, не работи със НЗОК. Час лесно се взема в супердок.

# 591
  • Велико Търново
Навсякъде ли, където има предучилищни групи в училищата, занятията започват в 8 часа, искат децата да са закусили и обядват в 11.30?

# 592
  • Велико Търново
Здравейте мами!
Има ли частни детски градини и ясли в Търново и околията ? Имам познати с детенце на 2г връщащи се от Германия ,ще се заселят в Момин сбор , и се интересувам заради тях.
В интернет пишеше ,че мечо пух е такава ,която в последствие прочетох ,че не е .
В Търново има частна детска градина "Мечо Пух". Държавната се води "Мечо Пух-3". Мисля че сега откриха в Беляковец частна градина. Има и в Присово. Иначе на територията на града има занимални, които може да се ползват. Те търсят нещо Монтесори ли?

# 593
  • Велико Търново
В Беляковец е училище, начално. Инициатор за създаването му и собственик е Пролет Петрова, която е инициатор за създаването и собственик на частната градина в Присово.

# 594
  • Велико Търново
Останала съм с впечатление, че и детска градина ще има покрай училището,но явно съм в грешка

# 595
Ако се търси по Монтесори с две ръце препоръчвам Монтесори академия - https://www.facebook.com/MontessoriAcademyVT

# 596
Ако се търси по Монтесори с две ръце препоръчвам Монтесори академия - https://www.facebook.com/MontessoriAcademyVT
От каква възраст започва и на какъв принцип са часовете?

# 597
  • Велико Търново
Не съм в час с конкретната академия, но като цяло този тип центрове са за галене на егото на заможни родители и такива целящи да са по-високо в обществото с децата си от рано.
Измишльотина ми се струва, дейности за хора без въображение, които предпочитат да забият поглед в телефона, а не да измислят нещо забавно за игра с детето си.

# 598
От каква възраст започва и на какъв принцип са часовете?
Обичах, имат инфо на страницата, можеш и да звъннеш и да питаш.

skk007, може би преди да изказваш толкова крайно мнение за нещо, с което сама казваш, че не си запозната е добре да погледнеш с какво се занимават хората, предлагащи дадена услуга.

Последна редакция: пт, 15 сеп 2023, 14:02 от Алечка

# 599
  • Велико Търново
Като работеща в сферата съм склонна да се съглася със skk007, тъй като методите на работа по Монтесори са приложими само за определена възраст и за определен тип образователна система след това. Аз самата използвам понякога част от тях, но ползването им изцяло като метод на обучение не ми допада. В случая обаче ако детето има вече някакъв такъв тип обучение в Германия, а  там е силно приложим ,е ясно защо родителите биха го предпочели.
Като цяло смятам че в държавните ясли и градини, методите също доста се модернизираха така да се каже и съвсем спокойно едно дете, стига то да има капацитет, може да постигне същите успехи и да бъде съвсем добре подготвено за училищна възраст. Разбира се, наистина нещата вече опират и до финансови възможности на родителите

Общи условия

Активация на акаунт