АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 178
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
Чичо Google каза 1-2 супени лъжици, но то може и да не е точно. Аз при още една лъжица Simple Smile , ще се обадя все пак, да не е нещо друго.

И аз нямам кръв Барбалена, вчера имаше нещо кафяво много малко. Днес изцяло жълто. Thinking

# 406
  • София
Не е задължително да има кръв, на мен ми падаше на парчета предния път и така и не разбрах колко е, прилича на слузесто желе малко 🤣 в началото беше чисто, после почна да има и кръв примесена. Родих след 2 седмици и нещо чак 🥴

# 407
Меджик, аз го писАх, че не е тапата това Smile Иначе първия път ми падна на 7-ми и след два-три дена родих.

# 408
Меджик, аз го писАх, че не е тапата това Smile Иначе първия път ми падна на 7-ми и след два-три дена родих.

Исках да видя в коя седмица си след 2-3 дена ама не те виждам в списъка Blush

# 409
  • София
Първо да честитя на Тони дъщеричка! Да ти е здравичка и много да ви радва! Бъдете щастливи и бързо възстановяване на теб! ❤️

И мен ме притесняват тези води. Вече 3ма доктори ми казаха, че са на долна граница и не намериха друга причина, че са по-малко освен изтичане по мнооого малко. И аз съм поне от 3-4 месеца с два вида течение и едното е много воднисто. Затова съм постоянно с ежедневните превръзки. Аз направо си виждам мокрото петно върху превръзката.
За проверка дали са води това, феталния специалист ми каза, че имало тестове, но аз не съм много наясно. Направила съм си един скрийншот на коментар от темата. Някой беше коментирал за такива тестове от аптеката. Аз още не съм се наканила да отида да си взема, но май ще потърся за всеки случай да се проверя. Качвам снимката да видиш как се казва теста за водите:

Момичета, имам въпрос относно водите. Много ме притеснява това "постепенно изтичане". Има ли как да се установи, да разберем по нещо? Първия път ми се плиснаха, всичко наведнъж. Бельото ми е постоянно мокро и то не малко количество. Цяла бременност съм с два вида течения-воднисто и бяло.
Относно въпроса колко често ходим на тонове-до сега не съм ходила(35+5), док каза че ми при нужда се ходи. Прегледите ми се искаше вече да са всяка седмица, поне тия води да гледа, ама.... Ходя на две седмици, вие?

# 410
Меджик, ти говори ли с мидуайфа, ако започне раждане да ти направят спешно секцио? Тук не могат да ти откажат това, при положениемче си с планово такова. Ако не си и започне раждане до понеделник отивайте в болницата и кажете, че настоявате на секцио, понже имаш планово такова. Те са длъжни да ти кажат защо е по-добре естествено раждане и възможно да се опитат да те убедят, но ти им кажи че изпитваш панически ужас и тн. Ама не при 1мин контракции, нали, по-рано. Не слушай какво ти казва Пена, Гана и Камшик Тодора и всички джофри от Бг обществото, тук по болниците имат протоколи. За тапата наистина няма да ти обърнат внимание, защото може да пада по малко и 2 седмици.
Ако изчакаш до понеделник звънни на мидуайфа и кажи се не си спокойна докато не ти потвърди за спешното секцио. Тук то се практикува без проблем. Знаеш какви аргументи да и изтъкнеш, говорили сме си преди това.

# 411
И аз съм с тревожност, ужасно е. Така бях и преди бременността, де...много чета в нета и това не ми прави услуга. Последния ми преглед мина, всичко беше ок, освен проблемите ми с хемоглобина, заради таласемията, но малко се успокоих, и хоп ден по-късно се вкарах в нов филм с информацията за ДЦП... Sad
Трябва да се стягам, че как ще се гледа това бебе после не знам....
Извинете, че така нахлух в темата ви, чета ви редовно и се вълнувам с вас, въпреки, че съм с термин 3.10. Знам , че скоро и мен това ме чака.
Пожелавам на всички леко раждане и здрави бебета!

# 412
Меджик, ти говори ли с мидуайфа, ако започне раждане да ти направят спешно секцио? Тук не могат да ти откажат това, при положениемче си с планово такова. Ако не си и започне раждане до понеделник отивайте в болницата и кажете, че настоявате на секцио, понже имаш планово такова. Те са длъжни да ти кажат защо е по-добре естествено раждане и възможно да се опитат да те убедят, но ти им кажи че изпитваш панически ужас и тн. Ама не при 1мин контракции, нали, по-рано. Не слушай какво ти казва Пена, Гана и Камшик Тодора и всички джофри от Бг обществото, тук по болниците имат протоколи. За тапата наистина няма да ти обърнат внимание, защото може да пада по малко и 2 седмици.
Ако изчакаш до понеделник звънни на мидуайфа и кажи се не си спокойна докато не ти потвърди за спешното секцио. Тук то се практикува без проблем. Знаеш какви аргументи да и изтъкнеш, говорили сме си преди това.

То е сигурно вече, че ще е секцио, записана съм и лекарствата ми дадоха, и за дата се обадиха, няма кой да ме разубеждава вече.
Да, те са ми казали, ако ми изтекът водите или започне раждане да отивам. Но под "започне раждане" мидуайфката по телефона каза 2-3 мин контракции. И аз се направих пак на шматка и я питам "Значи на 3 мин да тръгвам", и тя  "не не, пак трябва се обадиш първо", да си поговорим пак 20-30 мин, вместо да пътувам...
Иначе да, ще е спешно ако тръгне преди датата, по какъвто и да е начин. Зора е да ме приемат, ако стане така Grinning

# 413
Момичета, моите стягания не спряха. Свързах се с АГ и ми изписа Коринфар по половинка сутрин и вечер. Дано не смъква много кръвното,че така или иначе съм с ниско. Някой приемал ли го е? Ако не мине, утре ме приемат в болница.

# 414
Аз тази сутрин в 5 писах,писах и всичко се изтри 😃😃 разбудих се жестоко след като бебка реши, че е време за акробатика след поредното ставане до тоалетна 😃
Аз нямам проблем с тревожността, дори мога да кажа, че живея в розов балон от около месец след всички тревоги около бременността, основен ремонт и разни критични моменти. Не мисля какво може да се обърка, не чета за лоши сценарии. С ММ сме 24/7 заедно (той работи от вкъщи), радваме си се, може би и това ми действа успокояващо. Аз не бързам да раждам, дори съм убедена, че ще ми липсва да бременея и да усещам бебка. Вчера една приятелка доста ме издразни като тръгна да ми обяснява, че другата седмица може да родя и това е страхотно. Ами не искам другата седмица, искам бебка да си дочака датата за секцио, планова операция е в пъти по-добре от спешна. Ама как съм имала търпение.. не мога да разбера защо трябва да влизам в обяснения, просто не съм от нетърпеливите и ми е хубаво, нямам против още две седмици да съм си така 😃

# 415
M. Angelovaa и колко успокояващо звучиш Hug
По добре да не се чете наистина. Аз преди няколко дни пак се изкуших, четох за СВДС... Ами усетих, че сърцето ми прескачаше чак, задъхах се, от притеснение, от страх, затворих, няколко дни ми отне да ми мине. Няма да чета за ДЦП.
Каквото мислим, това привличаме към себе си. Без негативни мисли момичета, всичко ще е наред! Flowers Hibiscus

# 416
Оф..аз снощи се “скъсах” от контракции. Пих 2 нош-пата и 2 магнезия и след 2 часа се успокои положението. Днес уж съм добре, докато не стана примерно до хладилника… Стяга ми се коремът и ми отмалява всичко, все едно ще припадна. Какво е това чудо, какви са тези подготвителни контракции.
Боли ме тазобедрената става от няколко дни. Изнервям си се на себе си, че съм като някакво мекотело по цял ден.
Помрънках ви 😁!
Продължавам да правя дупка на дивана 😂!

# 417
Това, че мислите се материализират е вярно. Цял живот ме е страх от диабет, это че си намечтах гестационен такъв.
Ония ден извадих голяма част парите кеш от портмонето, ако го загубя да не се ядосвам. Е ми вчера го забравих в магазина. (Върнаха ми го пълно, но пак докато се върна след 2 часа се изпотих 8 пъти).
Та се старая да мисля за хубави неща или да приема ситуацията както е.
Тревожни мисли имам, ама ги гоня като слушам подкастове или си намирам работа.

Иначе захарта ми е добре за сега, ама аз съм войник, спазвам по-точна диета от предписаната. Ям като по учебник за здравословно хранене🤓 Ако трябва трева ще паса от Highlands и от Лох Несс ще пия вода, само да се впиша в правилните показатели.

# 418
  • Бургас / Славейков
Ами аз стигнах до заключението че въобще не трябва да чета нищо . Защото се обърквам още повече .Ще чакам да се роди момъка и той ще ми покаже какво да правя.Милото ти преди 14аз преди 17г.ми нищо общо сега не е
като преди.Дори тогава с първо ми се струва че бях по подготвена с детето .Смятам днес да изляза с приятелки на кафе.Че вече ми омръзна от сега да правя едно и също.Вчера изварих и шишетата и бибероните.В понеделник на тонове.Напоследък си поспивам доста добре т.е.по до късно Все едно че скоро няма да раждам.Надявам се да нямам следродилна депресия поне не много.

# 419
На мен цялата работа със стерилизирането ми е напълно неясна. Слагам ги в стерилизатор и после отварям като имам нужда ли? Колко време остават “стерилни”? Ако има някой по-запознат да каже.

Общи условия

Активация на акаунт