АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 41 183
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
На мен цялата работа със стерилизирането ми е напълно неясна. Слагам ги в стерилизатор и после отварям като имам нужда ли? Колко време остават “стерилни”? Ако има някой по-запознат да каже.
Стерилни са да мига, в който отвориш стерилизатора. На самия стерилизатор в упътването трябва да има описание до колко часа са стерилни, но това е ако не се отваря през това време. Аз затова и не съм му луд фен и не се втелявам толкова в него.

# 421
И аз имам много тревожни мисли, направо сама не се издържам. Мисля, че не съм споменавала, но реших да раждам секцио. Остават по-малко от 14 дни до датата, но на мен ми се струва страшно много. В понеделник съм отново на тонове, бях последно в четвъртък. Сега проблема ми е, че понеделник вероятно ще са ми последните тонове преди раждането и не знам дали не е голяма пауза… Май ще се моля за още един запис поне към краят на седмицата. Съзнавам, че не е нормално нон стоп да искам нещо да се следи, но просто иначе няма да издържа.
 В понеделник бях на доплер, там проблеми няма, но плацентата ми е втора към трета степен, не знам да се притеснявам ли, след като кръвотока е добре..
Лекаря при, който ходя на доплер ми обясни, че дава гаранция две седмици за бъдещо изхранване на бебето, вие чували ли сте го това или ме забаламосва да не се притеснявам?

# 422
Аз си мисля, че накрая е абсолютно нормално да се следи често бебето, по ред причини. Две седмици е много, да.

# 423
Аз ходя на тонове всяка седмица, плю 1 ехографски преглед, но специално за кръвотока ме интересуваше колко време например след изследване са валидни резултатите. Защото то може днес да е добре, утре примерно вече да не е..  Не знам, само такива глупости мисля.

# 424
Момичета, моите стягания не спряха. Свързах се с АГ и ми изписа Коринфар по половинка сутрин и вечер. Дано не смъква много кръвното,че така или иначе съм с ниско. Някой приемал ли го е? Ако не мине, утре ме приемат в болница.

Аз приеман коринфар 2×1/2, и магнерот 3×2 на ден, и нямам стягания.

# 425
Момичета, моите стягания не спряха. Свързах се с АГ и ми изписа Коринфар по половинка сутрин и вечер. Дано не смъква много кръвното,че така или иначе съм с ниско. Някой приемал ли го е? Ако не мине, утре ме приемат в болница.

Аз приеман коринфар 2×1/2, и магнерот 3×2 на ден, и нямам стягания.

При мен е в същата доза, както и Магнерот 3х2. Дано до утре да има ефект, че не ми се влиза в болница заради каката, но с тези мои хипохондрични настроения, може и по-добре да се чувствам там 😁

# 426
Меджик, 36+1 съм аз Heart Eyes Много изстрадани седмици са това. И не, защото е имало проблем по време на бременността, а защото и аз съм с ужасна тревожност и всеки ден си отварям приложението да видя коя седмица съм. И то така нормално да минава бавно и трудно времето. Сега вече съм една идея по-спокойна, но се притеснявам много за раждането Sad Както казах, още не съм решила къде ще раждам и това ме побърква. Тъкмо си кажа, че по-добре с избрана от мен акушерка с топ отзиви в Шейново и веднага ме връхлитат мисли, че може да премине в спешно секцио и тогава ще ми е по-спокойно с моя си лекар в Майчин дом. Ако пък избера Майчин дом, се почват колебания дали ще имат търпението да си ме изчакат... Имам чувството, че без избор на екип пò не те пришпорват, щото така или иначе целият екип си е на смяна. А при избор на екип, идват специално за теб, може да са били на смяна преди това и да са изморени и да бързат да се приберат да си починат. Нещо такова се случи и с мен първият път. На док не му се чакаше неизвестно колко време още и хайде окситоцин, хайде епизиотомия... И после 40 дена не мога да дойда на себе си. Този път даже мисля да си взема детски пояс по съвет на Елена Василева от уебинара онзи ден. За да не се отпускам с цялата си тежест върху дупето... Отплеснах се.

А сега да питам Мони, че много се изненадах. Защо реши, че искаш секцио, Мони? Ако не бъркам, много държеше да е естествено раждане. Ще се радвам да споделиш, че току-виж и аз размисля, ако има аргумент, който не съм предвидила Smiley

# 427
И момичета да ви попитам, изписаха ми млечен протеин на прах изомилк, прочетох му съдържанието изглежда ок, но има витамин А 152 мкг. Доколкото знам витамин А не се препоръчва по време на бременност.
Щом АГ ми го е изписал, предполагам, че това е много малко количество и няма да навреди, но все пак някоя от вас да е приемала този протеин?

# 428
Меджик, 36+1 съм аз Heart Eyes Много изстрадани седмици са това. И не, защото е имало проблем по време на бременността, а защото и аз съм с ужасна тревожност и всеки ден си отварям приложението да видя коя седмица съм. И то така нормално да минава бавно и трудно времето. Сега вече съм една идея по-спокойна, но се притеснявам много за раждането Sad Както казах, още не съм решила къде ще раждам и това ме побърква. Тъкмо си кажа, че по-добре с избрана от мен акушерка с топ отзиви в Шейново и веднага ме връхлитат мисли, че може да премине в спешно секцио и тогава ще ми е по-спокойно с моя си лекар в Майчин дом. Ако пък избера Майчин дом, се почват колебания дали ще имат търпението да си ме изчакат... Имам чувството, че без избор на екип пò не те пришпорват, щото така или иначе целият екип си е на смяна. А при избор на екип, идват специално за теб, може да са били на смяна преди това и да са изморени и да бързат да се приберат да си починат. Нещо такова се случи и с мен първият път. На док не му се чакаше неизвестно колко време още и хайде окситоцин, хайде епизиотомия... И после 40 дена не мога да дойда на себе си. Този път даже мисля да си взема детски пояс по съвет на Елена Василева от уебинара онзи ден. За да не се отпускам с цялата си тежест върху дупето... Отплеснах се.

А сега да питам Мони, че много се изненадах. Защо реши, че искаш секцио, Мони? Ако не бъркам, много държеше да е естествено раждане. Ще се радвам да споделиш, че току-виж и аз размисля, ако има аргумент, който не съм предвидила Smiley

То направо не знам да казвам ли причината.. 😅
Ако не ме беше наплашил така следящият ми (вече не ми е) с тази обиколка на коремчето на бебето, най-вероятно щях да си чакам нормалното раждане. Просто аз толкова се стресирах въпреки, че трима други лекари се занимават с мен сега и казват, че няма нищо, че просто ми е немислимо да чакам бебто да реши кога да излиза. Най-много ме е страх от преносване, особено с тази плацента, макар, че тя май не е такъв проблем щом кръвотока е добре, както и водите, но.. Ако тръгна да преносвам трябва да спя в болницата за да съм спокойна, няма да издържа на това напрежение нон стоп да се следят тонове и т.н.
Предполагам, че ще ви се сторят несериозни причините, но главно е за мое спокойствие защото секциото се прави по-рано, а и много ме е страх нещо да не се обърка по време на нормално раждане например.
Иначе бебчо е добре засега, в понеделник 36+0, беше 2700кг, наддал с 250гр за 10 дни, но все пак. Общо взето, повечето проблеми са ми в психиката, осъзнавам го, сигурно е от дефицитът на Б 12 😅😅

# 429
Ами какво да ти кажа, всеки се води по страховете си Simple Smile Мен много ме е страх от нормално раждане, дали бебето ще успее да излезе живо и здраво, дали пак ще се възстановявам два месеца... Обаче по отношение на операции и т.н имам много по-голям страх. Страх ме е после от сраствания. И само като си представя как ми режат корема и съм готова да припадна.

Но да, питах те изрично, защото ме изненада с това секцио Smile Каквото и да е, да мине бързо и без усложения, при всяка една от нас Hug

Ние следобяд ще водим каката на зъболекар, че май има два кариеса Confused Реве ми се. Сега ще е само преглед, но как се правят зъбите на дете на няма и 3 години. Мием зъби сравнително редовно, сладки неща даваме рядко, солети и бисквити даване от скоро и то не често, зрънчота, барнита, желирани бонбони не знае какво са Frowning1

# 430
И момичета да ви попитам, изписаха ми млечен протеин на прах изомилк, прочетох му съдържанието изглежда ок, но има витамин А 152 мкг. Доколкото знам витамин А не се препоръчва по време на бременност.
Щом АГ ми го е изписал, предполагам, че това е много малко количество и няма да навреди, но все пак някоя от вас да е приемала този протеин?
Аз като пиех протеин си взех на Прегнако. Той е най-причистен и  си е точно за бременни.Не знам такова количество витА дали би дало отражение.☺

# 431
  • София
Барбалена, моят синковец преди година някъде го заведох за първи път на зъболекар. Също имаше един кариес, но се сцепи да реве през целия преглед. Според докторката щом не се оплаква и няма болка, по-добре да не го пипаме. Та и така направих, мина вече година и нищо не сме правили, мие си редовно зъбите и това е.

# 432
Значи моята тапа беше голяма около 1.5см и колкото показалец на дебелина слузест сопол с тъмно кафяв цвят.Това във вторник.Оттогава ми цапа светлокафяво/бежово като край на цикъл.Днес обаче изтече отново тъмна слуз пак така дългичка , само че малко по - рядка и по Не обемна.Продължава да си ми цапа след това.

# 433
  • Велико Търново
Тези дни не мога да ви насмогна да ви прочета. Вчера бях на тонове - края на 37 г.с., всичко е наред, имах една контракция. Другата седмица живот и здраве ще се гушкаме с моето момиченце ☺️. Някакви големи страхове нямам, единствено дали ще се справям (но няма не справила се майка), и дали няма да тръгне преди секциото. 9 месеца минаха като миг, а сега последните две седмици се нижат много бавно 😔.

# 434
Мони, повишената тревожност е абсолютен нормален аргумент за секцио.
Всяка от нас носи своето тяло и сама трябва да реши кое е най-добре. Никой няма ла ни съди или казва какво да правим. Естествено, ако има проблеми е редно да се прислушаме към лекаря и да разсъждаваме адекватно, но лекарите също злоупотребяват с доверието често. Но такова сочене с палец или слушане на съвети от рода «аз съм раждала по тоя начин, не е кой знае какво и ти ще родиш» или «защо всички се лигавят с това секцио» или «секциото е 100 пъти по-добро от нормалното (и обратното)» ме карат да полудявам. Никой няма право да решава вместо мен, в това число лекаря и мъжа ми. Първият може да ми каже кое е най-добре и аргументи, но аз съм свободна да се консултирам с друг или да приема различно решение. Ако съм в безсъзнание, съпругът ми  е този , който ще приема решенията. Но докато мисля и мога да говоря сама отговарям за своето тяло.

Общи условия

Активация на акаунт