Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се издават болничните листове за бременност и раждане?
Какви са първите признаци на раждане?
Как да се подготвим за деня на изписването на бебето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се издават болничните листове за бременност и раждане?
Болничните листове за бременност и раждане се издават от лекар-гинеколог след извършен преглед и установяване на бременността. Те са необходими за осигуряване на правата на бременната жена и са важен документ при родилния отдел. За повече информация и конкретни инструкции можете да посетите уебсайта на Националната здравноосигурителна каса на адрес https://www.nsi.bg/forusers/faq/390-qesiseseodd/4537-votg11.
-
Какви са първите признаци на раждане?
-
Как да се подготвим за деня на изписването на бебето?
-
Как да обличаме бебе през лятото?
-
Какво е изписването и какви са очакванията за посещения?
Много изстрадани седмици са това. И не, защото е имало проблем по време на бременността, а защото и аз съм с ужасна тревожност и всеки ден си отварям приложението да видя коя седмица съм. И то така нормално да минава бавно и трудно времето. Сега вече съм една идея по-спокойна, но се притеснявам много за раждането
Както казах, още не съм решила къде ще раждам и това ме побърква. Тъкмо си кажа, че по-добре с избрана от мен акушерка с топ отзиви в Шейново и веднага ме връхлитат мисли, че може да премине в спешно секцио и тогава ще ми е по-спокойно с моя си лекар в Майчин дом. Ако пък избера Майчин дом, се почват колебания дали ще имат търпението да си ме изчакат... Имам чувството, че без избор на екип пò не те пришпорват, щото така или иначе целият екип си е на смяна. А при избор на екип, идват специално за теб, може да са били на смяна преди това и да са изморени и да бързат да се приберат да си починат. Нещо такова се случи и с мен първият път. На док не му се чакаше неизвестно колко време още и хайде окситоцин, хайде епизиотомия... И после 40 дена не мога да дойда на себе си. Този път даже мисля да си взема детски пояс по съвет на Елена Василева от уебинара онзи ден. За да не се отпускам с цялата си тежест върху дупето... Отплеснах се.
Мен много ме е страх от нормално раждане, дали бебето ще успее да излезе живо и здраво, дали пак ще се възстановявам два месеца... Обаче по отношение на операции и т.н имам много по-голям страх. Страх ме е после от сраствания. И само като си представя как ми режат корема и съм готова да припадна.
Каквото и да е, да мине бързо и без усложения, при всяка една от нас 
Реве ми се. Сега ще е само преглед, но как се правят зъбите на дете на няма и 3 години. Мием зъби сравнително редовно, сладки неща даваме рядко, солети и бисквити даване от скоро и то не често, зрънчота, барнита, желирани бонбони не знае какво са