АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 43 139
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Magic, честито бебче! Нека бъде здрав, много щастлив и само да ви радва!  На теб бързо възстановяване! ❤

Аз не знам моето за оплакване ли е, да се радвам ли. След вчерашния преглед за разкритие, на няколко пъти след ходене до тоалетна имаше малко кръв. Казах им аз, дадоха ми лигнин да си сложа за няколко часа, че да ме тестват за изтичане на води, взеха ми водата за пиене (за всеки случай ако се наложи да я вадят). Аз първоначално се стреснах, все пак още малко можеше да си постои на топло. После се зарадвах, че всичко ще мине бързо и няма да го мисля, и не две седмици ще стоя в тази болница, ами една. Да, ама не 😃, не беше води (явно по- грубо ме е прегледал и сега ще си чакам на системки за задържане.

Аз съм с куфар и е много удобно, всичко е налице като се отвори.

Барбалена, със сигурност неизвестното убива, но както и Яна е писала, и секциото не е да си напълно спокоен 😃. Няма угодия 😃

Ъпдейт, тъкмо минаха на визитация и АГ, че утре е денят. Да ама то утре е Илинден, а ние сне си избрали вече име. Има ли мами, които са родили на празник и не са си кръстили така детето. Със сигурност ще се започнат въпросите "ама защо не я кръстихте един как си" Tired Face .

Аз съм родена на Никулден и не съм Николета или Никол. Питали са ме много пъти защо. Аз съм доволна от името си. Не мисля, че е задължително, нито пък е кой знае колко хубаво. Детето може да си има два празника: рожден ден и имен ден. Колкото повече празници, толкова по-добре. Simple Smile

# 631
  • София
Magic, честито бебче! Нека бъде здрав, много щастлив и само да ви радва!  На теб бързо възстановяване! ❤️

Аз не знам моето за оплакване ли е, да се радвам ли. След вчерашния преглед за разкритие, на няколко пъти след ходене до тоалетна имаше малко кръв. Казах им аз, дадоха ми лигнин да си сложа за няколко часа, че да ме тестват за изтичане на води, взеха ми водата за пиене (за всеки случай ако се наложи да я вадят). Аз първоначално се стреснах, все пак още малко можеше да си постои на топло. После се зарадвах, че всичко ще мине бързо и няма да го мисля, и не две седмици ще стоя в тази болница, ами една. Да, ама не 😃, не беше води (явно по- грубо ме е прегледал и сега ще си чакам на системки за задържане.

Аз съм с куфар и е много удобно, всичко е налице като се отвори.

Барбалена, със сигурност неизвестното убива, но както и Яна е писала, и секциото не е да си напълно спокоен 😃. Няма угодия 😃

Ъпдейт, тъкмо минаха на визитация и АГ каза, че утре е денят. Да ама то утре е Илинден, а ние сме си избрали вече име. Има ли мами, които са родили на празник и не са си кръстили така детето. Със сигурност ще се започнат въпросите "ама защо не я кръстихте еди как си" Tired Face .

Племенницата ми е родена на Стефанов ден,но е Рая. Етърва ми занесе някакъв дар в църквата като и четох молитвата за 40 дни,така й били казали че се прави в знак на "извинение" към светеца.
Братовчедка ми е родена на Димитровден,казва се Маргарита.  Леля също е носила дар в църквата преди години

# 632
О да, не ми се стои, аз вече станах, изкъпах се... С хапченца са добре нещата.  Малко проверки и към обяд, може да сме вкъщи. Ако бях нормално, още вчера щяхме да сме се прибрали Animal Hear No Evil
10 дена трябва да ходя с тея чорапи за тромби - Нали?  и инжекции 10 дена в корема... В БГ има ли такава процедура?

# 633
Plamingo, изобщо не е задължително това с името. Каквото сте си харесали, това е правилното. Да разбирам, че утре ще ти правят секцио ли? Ще чакаме и ти да се похвалиш ❤!
Magic, много бързо изписват при секцио при вас. Раздвижиха ли те? Иначе знам и аз, че не ги къпят бебетата там, имаше някакво обяснение защо, но не си спомням.
Като ви чета, вече нямам търпение да си видя и моето гардже. После малко страх ме хваща за раждането, как ще е, кога ще е. След малко ми е супер спокойно и се чувствам сигурна в себе си, че ще мине бързо и лесно. Емоции всякакви, сигурно не съм само аз така.

Някоя мама на стартова позиция след изминалата нощ има ли? 😄

# 634
Маджик, Орехче, честити бебета! Да са ви живи и здрави, много да ви радват!

# 635
  • Велико Търново
Plamingo, изобщо не е задължително това с името. Каквото сте си харесали, това е правилното. Да разбирам, че утре ще ти правят секцио ли? Ще чакаме и ти да се похвалиш ❤!
Magic, много бързо изписват при секцио при вас. Раздвижиха ли те? Иначе знам и аз, че не ги къпят бебетата там, имаше някакво обяснение защо, но не си спомням.
Като ви чета, вече нямам търпение да си видя и моето гардже. После малко страх ме хваща за раждането, как ще е, кога ще е. След малко ми е супер спокойно и се чувствам сигурна в себе си, че ще мине бързо и лесно. Емоции всякакви, сигурно не съм само аз така.

Някоя мама на стартова позиция след изминалата нощ има ли? 😄

Даа Relaxed , утре ще е. Тъкмо си мислех че няма да успея да се вместя в тази темичка 😃😃 .
Успех и кураж на всички мами! ❤️

# 636
  • Пловдив
Моя сак за болницата е почти готов.

Сложила съм си:
2 нощници (макар в болницата да има)
Хавлия за тяло
Хавлия за глава (също не са задължителни)
Маска за сън (не мога да спя, ако е много светло, а няма да съм сама в стая)
Дрешки за изписване за бебка
Три пелени (за всеки случай)
Дамски превръзки
Носни кърпички
Чехли за баня
Тампони за гърди
Крем за зърна

Още се ослушвам за помпата (не е стерилизирана), а за грим, четка за зъби и други от този тип… ще се сложат последни. Вярвам, че ще имам време 🙂

# 637
Както писах вчера за прегледа за разкритие - 2см с контракции. Но не ме задържаха в болницата а ми се искаше поне там да стоя докато почне раждане, нямало такава опция. От тогава периодично пада по малко тази тапа?! Кафеникави парченца... Някой в подобна ситуация?

# 638
Аз грим не ползвам, но в несесера за болницата слагам нови четка и паста за зъби, че да знам, че всичко е готово. Само не мога да намеря къде е несесера, който вземам. Има и други, но този ми е най-удобен.

# 639
Меджик, тук изписването е на 5ти ден след секцио и не се дават компресиращи чорапи или инжекции. Аз да ти кажа честно ти завиждам специално за преживяването секцио там 😃 въпреки всички абсурди, за които разказва,това че таткото е бил с вас веднага след операцията и те изписват на следващия ден за мен е уау. Мен мисълта за престой в болницата повече ме напряга от тази за самото раждане. Вкъщи си е най-хубаво ❤️ и това че няма да видя първата среща на ММ с бебка също ме сдухва (обясниха ми, че след операцията ще я изведат той да си я види докато мен ме закърпват).
Барбалена, аз ще раждам секцио, но напрежението ми е като за нормално, все още не съм си уговорила дата, избрала съм си за първата седмица на август и лекар си избрах, но в четвъртък ще се видим 😃 и като се разберем ще се чудя всеки ден дали ще устискам 😃
Кате, мерси че си сподели списъка 🌸 аз без маска изобщо не мога да спя, а тотално бях изключила за нея.

# 640
Относно къпането след раждане, каката я изкъпаха чак на другия ден, оставиха всичко да поеме в кожата и. Мисля, че така е редно. Не съм се ровила защо се прави..

# 641
На мен ми слагаха в болницата инжекции против тромби и след двете секцио, но със сигурност не 10, 1 или 2 бяха.
Не съм много сигурна, но ми се струва, че и мойте не ги къпаха веднага след раждането, косите им бяха доста замазани, но не мога да кажа със сигурност, защото не бяха при мен.
С вчерашното боди дето го купих вечерта ММ си умря от смях. Ето го в разкопчан вид:

# 642
  • София
За в багажа ви подсещам да си сложите еднократни маски. Аз добавих и тестери на козметика, за да не нося пълноразмерните ми.

# 643
За в багажа ви подсещам да си сложите еднократни маски. Аз добавих и тестери на козметика, за да не нося пълноразмерните ми.

И аз така мисля да направя. Тестери за шампоан, балсам и крем, ако ми е нужен. Мисля за паста за зъби да взема малките разфасовки за път, които продават в Лили и ДМ.

# 644
Мамите които са раждали нормално може ли малко повече да споделят 😊😊😊, за да се подготвим по-добре😁

Общи условия

Активация на акаунт