АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 42 998
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Аз сега се връщам от ДМ. Взех си шампоан от малките, нормална паста за зъби, тя не заема много място, а и не видях да има малки, не че съм търсила. Балсам спрях да ползвам преди около 1г. Взех си и гащи и превръзки за родилки. Обикновенни превръзки имам много, защото тъкмо се бях заредила да имам и за работа. Маски имам вкъщи, ММ като ходи до Турция ни презареди. Имахме и той защо беше решил, че са свършили не знам, ама в момента имам над 200 бр. Взех си и рол-он, че моя е почти свършил. И сапун, че мойте не ми се събират в сапуниерката. Като ида до аптеката ще си взема и Гинексид. Сега остана да намеря несесера, че ако не го намеря трябва да ида да си взема сапунерка. Другото за болницата, което остана да купувам вече е от детския магазин и от аптеката, но първо да си взема списъка от болницата, че да не пропусна нещо.
Бяхте споменавали за някакви свещички срещу болка, те съвместими ли са с кърменето. Чудя се дали да си взема Парацетамол с мен, въпреки, че предните пъти си ме обезболяваха и не ми е бил нужен.

# 646
Аз бих си взела някакви лекарства (парацетамол, спрей за отпушване на носа, защото постоянно ми се запушва и дргуи такива). Знам, че би трябвало в болницата да дадат, ако си поискаш, но предпочитам да имам под ръка. Малки пасти за зъби от 20-30 мл видях в Лили, може и по-голяма да си взема, на Триса мисля. че имат малки разфасовки от 50 мл.

# 647
При нормално раждане, освен със смрадликата, която всички препоръчват, с какво трябва да се измива?
Това за маските е добро напомняне, дано не трябва да раждаме с маски! В средата на лятото Ковид-пик, не е за вярване, какъв ни е късметът.

Иначе и аз съм си взела малки опаковки за душ гел и шампоан и си пресипах малко лосион за тяло в едно травел-флаконче за многократна употреба.
Сложих си един чифт чорапи, халат за нощница и нощница, хавлия и още други неща, бях споделила преди време.
Може би и слушалки за телефона не е лошо да взема.

# 648
  • София
Разтвор с йодасепт, но в повечето болници дават. Аз като раждах в Шейново сутрин след като ни будеха за температура, онези късметлийки от нас с външни и вътрешни шевове ходехме при акушерката за външни промивки с йод. Като бях в Окръжна даваха на родилките в малко шише и се допълва с вода пак за външно миене. Цикатридина спрей също много помага, а аз сега взех по препоръка Оксикорт.

# 649
Момичета освен изброените неща които сте сложили за в болницата, аз сложих допълнително сютиен за кърмене, един тънък пенюар или халат и бибка за бебито😊

# 650
Стегнали сме багажа за “морето” повечето😄.

Аз не усещам никакви болки в таза, дали значи че не се е разширил? В петък живот и здраве ще разбера колко е голяма малката кратунка 😄. Най ме е страх да не се заклещи нещо ако е много голяма.

# 651
  • София
А, да, сутиен за кърмене също. Предният път ми беше много дискомфортно без нищо и с постоянните петна по нощницата. Като се напълнят гърдите става дискомфортно със обикновен сутиен, а подплънките за кърмачки не държат на без нищо 🤣. Залъгалка и аз ще взема, предпочитам да имам със себе си.

Болките в таза сякаш не са предвестник на 100%. Аз бях преди месец и половина почти на третата фетална, където видяха, че бебето е много ниско. От тогава някъде си имам е болки в пубисната кост и таза, ама тц, таз девойка моята ще се окаже много упорита.

Има намаления в Уайкики и безплатна доставка.

Аз днес съм със зверско главоболие. Не мога да стана от леглото, уж кръвното е ок, ама какво ми стана, не знам.

# 652
  • Бургас / Славейков
Аз  с багажа за болницата съм готова.Вчера ми дадоха и документите за болницата.За утре съм си записала час при кардиолог.А днес ходих до аптеката за някой лекарства.Трябва да си набавя още фраксипарин .Нямаше ,но взех клексан.Заради ковид почна да няма по аптеките.ММ гледа вече за памперси.в Метро ,тъй като някъде бях чела че били на някаква промоция .Сега след като имам вече дата за секцио се притеснявам дали ще издържа до тогава.Декларацията за припознаване на дете дали може по рано да се изкара ?Или зависи пак от болницата.Май го бяхме коментирали.

# 653
Благодаря на всички за пожеланията! Ние с Ади сме добре , имам си някои болежки и кръвоизливи в очите и лицето , но съм ок.Днес изобщо НЕ съм давала адаптирано мляко, макар че снощи се мъчих да изцедя с помпа и уж нямаше нищо.Детето явно обаче успява да си набави.Много съм доволна от отношението на лекарите и акушерите ,но пак казвам - с избор на екип съм и може и да има значение.Храната не е особено ок , но има откъде да си вземете , а може и да ви носят.Включих се да  кажа нещо за куфарите и багажа за тези ,които ще са в Шейново и после ще ви дочета и пак ще ви пиша.
Кърпа за коса и сешоар може да ви донесат на следващия ден ако преди това сте били с чиста коса.Вода - едно малко шише за родилна зала да си мокритв устата ако ви позволят и едно от най мн 700мл е достатъчно   ,защото тук има диспенсър с вода и е удобно.Подложки еднократни слагат първия ден на леглото , така че една - две са ви достатъчни за начало.Бебето може да си го сменяте спокойно в количката.Превръзки , мокри кърпи , еднократно бельо продават в кафето на болницата , ако закъсате винаги може да си купите.За бебето има за смяна памперси ,чаршафи , дрехи , може да си вземете само лигавник или пелена , че моята нещо връщаше вчера доста.Профенид и нещо като аналгин дават всеки ден на визитация ако имате нужда.Смрадлика може да ви донесат в последствие да се миете.Нощници също дават техни , веднага след раждането дават чиста, тъй че може и на следващия ден да ви донесат , защото в началото има яко кървища и няма да ви е яко да си омажете вашите.
Успех на Кати, прашинка, Барбалена и останалите   , на които скоро предстои големия ден!

# 654
Декларацията за припознаване на детето в Окръжна болница Варна се пише на място, когато се записва детето. Питай най-добре в болницата как е там.

Орехче, препоръчвам ти да сменяш памперса върху еднократна подложка. Много често има изненади, особенно ако се замотъш и после ще трябва да ходиш да си искаш чаршафи.

В Окръжна Варна искат на визитацията да имаш подложка под себе си, защото си без бельо и да не стане беля. Момичето с мен, което беше нормално раждане постоянно ползваше, че доста и течеше.

# 655
  • Бурса
Как беше любимият ми лаф.. ''лесно майка не се става'' 🤣

Неизвестна моя любимия лаф откакто станах майка е " И това ще мине" LaughingBlush

# 656
  • София
Аз  с багажа за болницата съм готова.Вчера ми дадоха и документите за болницата.За утре съм си записала час при кардиолог.А днес ходих до аптеката за някой лекарства.Трябва да си набавя още фраксипарин .Нямаше ,но взех клексан.Заради ковид почна да няма по аптеките.ММ гледа вече за памперси.в Метро ,тъй като някъде бях чела че били на някаква промоция .Сега след като имам вече дата за секцио се притеснявам дали ще издържа до тогава.Декларацията за припознаване на дете дали може по рано да се изкара ?Или зависи пак от болницата.Май го бяхме коментирали.

Памперси на промоция има и сега в приложението на емаг с безплатна доставка

# 657
Момичета, идвам с глупав въпрос. От тази сутрин забелязвам децентно гъсто светло кафяво течение. Не ми се струва да е тапата все още, но дали не започва да пада?
Иначе вчера нямах никакво разкритие. Но и това кафеникавото го нямаше.

# 658
Вече си имам климатик и в спалнята.

Снощи като тръгнах да си лягам в спалнята беше 29⁰, а не е седяла и 2ч затворена. Тази нощ да видим как ще е с климатик.

# 659
  • Бургас / Славейков

Памперси на промоция има и сега в приложението на емаг с безплатна доставка
Да видях ,но ММ купил вече .Иначе са на добра цена от е маг.

Общи условия

Активация на акаунт