АВГУСТ 🤱🏼 2022 💙💗👧🏻 👶🏻 (Тема 15)

• 39 814
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Имаме си ново бебче в темата, но нека мамчето сама да се похвали Heart

Аз в продължение на един-два часа имах доста силна тъпа мускулна болка на определено място на корема, но май е от положението на бебо. Контракциите би трябвало да се усещат като остра болка, нали? Какво се пиеше, 2 магнерота и 1 но шпа ли?

# 661
Аз за контракциите пия 3х2 магнерот, но шпа на 8часа, ако не спира да ме боли взимам и папаверин, магнерота е с натрупване, не очаквай да ти помогне от един прием, след няколко дни редовен прием помага.

Аз усещам контракциите, като втвърдяване на корема, някой път пробождане от долу, но имах и случай, когато нищо не усещах, а лекарката казваше, че на ехографа имам "страшно много контракции", аз наистина нищо не усещах освен, че ми тежи корема, като ставам от леглото Confused 

Имаме си ново бебче в темата, но нека мамчето сама да се похвали Heart

Аз в продължение на един-два часа имах доста силна тъпа мускулна болка на определено място на корема, но май е от положението на бебо. Контракциите би трябвало да се усещат като остра болка, нали? Какво се пиеше, 2 магнерота и 1 но шпа ли?

# 662
И аз не ги усещам, а заради тях влизах в болница. Магнезий пия от месеци, а миналата седмица и венозно ми слагаха. И пробождания не съм имала, само болки и "разместване" в таза, но малчо се е наврял там и натиска, нормално е. Друго не пия, само витамините и магнерота. Не можах да преценя каква е тази болка днес, но мина така или иначе. Благодаря, Лизи Simple Smile

Но шпа не е ли само при нужда или има някакъв превантивен ефект?

# 663
Орехче, благодаря много!
Всички мами се вълнуват. Аз цял ден лежа, чакам мъжа след малко да се върне и тогава ще се разшетам наоколо. Иначе като съм сама ме е страх да не тръгне раждане. Иначе за кафеникаво то слузесто течение една мама беше писала, по принцип е добре да звъннете на гинеколога да попитате, може да е тапа но може и нещо друго да е? Аз слагам всяка вечер допълнително цикстридина свещички за омекване и разтегливост на влагалището при раждане, ще видим дали ще има някакъв ефект...

# 664
А какво значи да те боли пубисната кост момичета?
Няколко вечери подред ,като ставам до тоалетна ,усещам болка там.

# 665
Първите 3 месеца пиех но шпа по 3 пъти на ден, отпуска мускулатурата на матката и тя не прави спазми  (контракции), след което ми го спряха и казаха да пия при нужда, в края на 5ти месец карах ковид, след него бяха тези контракции дето не ги усещах, започнах 3х2 магнерот и но шпа при нужда, чак след две седмици спряха контракциите, и явно са скъсили шийката... Та месец и половина след ковид, лежах за скъсена шийка и слагане на песар пръстен, не знам от лежането (обездвижването) в болницата ли, но пак започнаха контракции (стягане, което усещах) , продължих с 3х 2 магнерот + 3х1 но шпа, но вече не помагаше, хайде включиха и папаверин.... Накрая и салбутамол от който се чувствах добре първата седмица, драстично намаляха контракциите, но сега пак започнаха от няколко дни Confused
 Обобщавам... За контракции пия,
1. магнерот 3х2
2. Но шпа 3х 1
3. Папаверин 2-3пъти х 1 таблетка
4. Салбутамол 2х1/2
 Направо ужас Close

Има ли друга мама, която пие този салбутамол и каква доза?

Редактирам... Някой беше писал, че има намаление на памперси в емаг, но номер 1 намирам два вида, някой може ли да каже каква е разликата?

И аз не ги усещам, а заради тях влизах в болница. Магнезий пия от месеци, а миналата седмица и венозно ми слагаха. И пробождания не съм имала, само болки и "разместване" в таза, но малчо се е наврял там и натиска, нормално е. Друго не пия, само витамините и магнерота. Не можах да преценя каква е тази болка днес, но мина така или иначе. Благодаря, Лизи Simple Smile

Но шпа не е ли само при нужда или има някакъв превантивен ефект?

# 666
Момичета реших, че вече е време и аз да се похваля. Няколко дни не бях на себе си. На 14.07 с планово секцио се появиха двете ми принцеси Нора 2260г, 48см и Велина 1840г, 44см.
Последния месец беше труден. Прекарах го в болницата. Високо кръвно, завишени чернодробни показатели, нисък хемоглобин, 24 часова система за туширане на контракциите. И така избрахме датата, 2 дни след моя рожден ден.
Всичко си заслужава и всичко се забравя, когато ги чуеш да изплакват.
Мен ме изписаха вчера, те ще останат още малко, за да натрупат грамчета.

# 667
Момичета, вашите бебчета хълцат ли още. Моето всеки ден хълца по 1-2 пъти.. Започвам да се притеснявам, в нета пише, че след 32ра седмица не е обичайно да хълцат толкова..

# 668
  • Пловдив
Лейди, честити бебки 🥰 Нека са здравички и безгрижни, бързо да натрупат грамчета и да се гушкате много 🥰 Бързо възстановяване на теб, макар че той зора почти е минал! 🍀🌹💜
 Ехх, много готино ми стана! 🥳🤗

# 669
  • София
M_lady,Честити принцеси! Да са много здрави и да растат безкрайно щастливи и обичани! Бързо възстановяване на теб и много скоро да се гушкате вкъщи!  ❤️ ❤️ ❤️

# 670
Момичета, вашите бебчета хълцат ли още. Моето всеки ден хълца по 1-2 пъти.. Започвам да се притеснявам, в нета пише, че след 32ра седмица не е обичайно да хълцат толкова..

Мони и моето хълца 1 или 2 не-повече.

# 671
М_lady, честити ви принцеси! Живи и здрави и скоро да сте си вкъщи всички!

Мони,хълца всеки ден, даже и в момента.

# 672
Момичета реших, че вече е време и аз да се похваля. Няколко дни не бях на себе си. На 14.07 с планово секцио се появиха двете ми принцеси Нора 2260г, 48см и Велина 1840г, 44см.
Последния месец беше труден. Прекарах го в болницата. Високо кръвно, завишени чернодробни показатели, нисък хемоглобин, 24 часова система за туширане на контракциите. И така избрахме датата, 2 дни след моя рожден ден.
Всичко си заслужава и всичко се забравя, когато ги чуеш да изплакват.
Мен ме изписаха вчера, те ще останат още малко, за да натрупат грамчета.

Честита ви двойна радост, да са ви живи и здрави❤❤

# 673
  • София
Честити момиченца, Mlady Simple Smile Heart
Да порастват по-бързо и да си ги прибирате вкъщи, за да им се радвате Simple Smile Heart Heart Heart

# 674
M_lady, честити ти принцеси и скоро да се прибират.
Моето си хълца, в 36 седмица съм.

Общи условия

Активация на акаунт