Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 9

• 41 679
  • 787
  •   1
Отговори
# 195
  • Sofia
Приложното не е с квоти и да, момичетата са повече. Има паралелки изцяло от момичетата. Момчетата, като цяло са кът. 🙂

# 196
  • Ланкър, планините Овнерог
Няма квоти, да. В класа на дъщеря ми имаше 4 момчета.
Само в самото начало на курсовете купувах и рязах картон. От там - сама. Даже и с купуването на каквото и да е не съм се занимавала. Имаха удобен худ.магазин и се снабдяваха. Отделно, че си разменяха. От моливите най-читави й се видяха тези на KOH-I-NOOR. Бях взимала и някакви безизвестни. Уж същата твърдост, но нищо общо като цвят.

# 197
  • Sofia, Bulgaria
Добре че няма квоти. И нашите моливи са КOH-I-NOOR. Днес на курса са им казали, че другата седмица ще ги учат да острят моливите с макетно ножче и че острилките не са подохдящи.

# 198
  • софия
Острилките не са подходящи, защото графитът е много малък и остренето ще се случва постоянно. Освен това, молив подострен с ножче ще има колко искаш "оголен" графит и острият му като игла връх опрделено ще е от полза.
И все пак да не заклеймяваме позлващите острилки. Във все повече форми и начини на работа виждам брилянти таланти, та..... тая мантра с "така трябва", "така искат, явно има защо" лично на мен вече ми е невалидна. Пък и в крайна сметка говорим просто за едно острене.
Кохинор са златната вечна класика и то жълтите, не сивата или черна серия. Изненада съм да разбера, че учител иска фабер кастел. Лично според ме са една идея по-наситени от жълтия кохинор.

# 199
А аз днес купувах акварелни моливи. Учителят не уточнил каква марка.
Когато бях малка, дядо ми донесе подарък след някаква командировка метална кутия с цветни моливи Caran’d Ache.  Толкова си ги обичах, и дълго време не ги ползвах. Спомням си, че отварях кутията, подреждах ги с надписа нагоре, и ги миришех( моля не се смейте)
И днес завладяна от този скъп за мен спомен, решавам да купя акварелни Caran’d Ache. Обачеее, хора като видях цената, щях да падна под масата.
В крайна сметка взех Фабер Кастел.

# 200
  • софия
мда, преди да допрочета края на случката вече се усмихвах.... толкова са скъпи, като колекционерско бижу....

Между другото на кохинор акварелните моливи са страхотни. Не е нужно да са в металната кутия, обикновените в картонена кутийка вършат същата работа. На милан също, а те са и бюджетен вариант.

Последна редакция: нд, 18 сеп 2022, 13:02 от Амели

# 201
И аз за същото - предлагам употебявани учебници на за 8 клас НУИ Вн на половин цена . Пишете ми на лични.

Писах лично съобщение.

# 202
  • София
Някой да продава учебници за 10 клас на НУИИ?

# 203
  • София
Здравейте,  в 3те училища към МК в София дали се гласува  утре?
Чудехме се с щерката дали ще може да надникнем, макар да не е като отворени врати..

# 204
Чудехме се с щерката дали ще може да надникнем, макар да не е като отворени врати..
В НУИИ със сигурност не се гласува

# 205
Не се гласува.

# 206
  • Sofia
Привет!
Има ли начин да се изпере дреха изцапана с маслени бои? Или е мисия невъзможна?

# 207
Привет!
Има ли начин да се изпере дреха изцапана с маслени бои? Или е мисия невъзможна?
За маслени бои - не знам, но блажна боя съм успявала да изпера от дреха, с домашен сапун - от едновремешния. Ако имате откъде да се снабдите, може да пробвате. При мен изобщо не увреди специфичния основен цвят на дрехата.
Сега може да има и някакви модерни препарати, които също да са ефективни. Някой, който се занимава с такива дейности и материали, или по-големи ученици, или родителите им, може да знаят.

# 208
  • Sofia
Благодаря! За съжаление няма от къде да се снабдя. Има едни, които се продават в магазините и се водят за петна, освен да пробвам. Другото за което се сещам е Вениш...
Ако не стане, нищо. Дъщеря ми беше подготвена, че ще се цапат дрехите.

# 209
  • софия
моментално изпиране е единствения шанс. при изцапване да пробват веднага да отнемат боята с уайт спирт/терпентин и после да заперат със сапун на чешмите в училише. После обаче дали няма да има мазно петно не е ясно. Може пък някой от сегапните препарати да гони успешно мазното. Цвят/боя едва ли обаче.
Кофти е, не внимават, мажат по стативи и столове и после следващия се омазва. Кофти, но аз за толкова години лек не видях. Някои деца си носят манти (или от лекарските дрехи или от едновремепните манти на работниците.

Общи условия

Активация на акаунт