Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 9

• 41 484
  • 787
  •   1
Отговори
# 105
А моят пък леко се разочарова, понеже заради АЕ ще имат по-малко рисуване първата година, но казаха че в следващата ще наваксат и ще настигнат другата паралелка.
Това не го знаех... доста тъпо, макар че вероято е логично.

# 106
Моята е в паралелката с АЕ и изобщо нямаме представа дали въобще познава някого от випуска. Децата от курса по рисуване са се ориентирали към други училища, а от класа нямаше друго дете, кандидатстващо с този предмет. Всичко, което споделяте, включително и размислите и коментарите на децата ви, ще ни е много полезно, в т.ч. и от "емоционална" гледна точка.
И аз се надявам всичко да е за добро!...

Последна редакция: вт, 26 юли 2022, 14:18 от BlyaSSSachka

# 107
А моят пък леко се разочарова, понеже заради АЕ ще имат по-малко рисуване първата година, но казаха че в следващата ще наваксат и ще настигнат другата паралелка.
Това не го знаех... доста тъпо, макар че вероято е логично.
Ние точно заради това избрахме паралелката без АЕ✌️
Все пак повече английски трябва да е за сметка не нещо и решихме, че ще е точно при специален предмет или рисуване 🤔
Е какво стана сега? Вие се събрахте🥳

# 108
Ние точно заради това избрахме паралелката без АЕ✌️
Все пак повече английски трябва да е за сметка не нещо и решихме, че ще е точно при специален предмет или рисуване 🤔
Е какво стана сега? Вие се събрахте🥳

Е, ние ги писахме и двете. Просто го приеха с АЕ. Няма лошо, особено ако го учат наистина както трябва.

# 109
И аз мисля, че е по-добре да е с АЕ, затова и писахме тази паралелка първа. Радвам се, че във форума има и други деца в тази паралелка. Моето единствено притеснение е как ще стига до там и дали не е опасно да ходи сама, тъй като наблизо са гробищата. Хубаво е, че ще свършват по светло.

# 110
  • София
И аз мисля, че е по-добре да е с АЕ, затова и писахме тази паралелка първа. Радвам се, че във форума има и други деца в тази паралелка. Моето единствено притеснение е как ще стига до там и дали не е опасно да ходи сама, тъй като наблизо са гробищата. Хубаво е, че ще свършват по светло.

Не знам какво общо имат гробищата? Да не би някой мъртъв да стане и да подгони децата? Аз като тинейджър пътувах до Строителния техникум и след това до университета от с.Чепинци. Последната спирка на автобусите беше в този квартал и от там пеша до спирката на трамваите. Вечер - обратно. Прибирала съм се и след купони много рано сутрин и с последния автобус много късно вечер. Не съм имала проблеми никога, още повече пък с гробищата. Те са оградени с плътна масивна ограда, няма защо да се притеснявате.

# 111
Някой звънял ли е във фотографското да пита до коя оценка са стигнали?
Гледам от вчера, имат по 1 място в графичен дизайн и компютъра графика и 2 във фотография.

# 112
Някой звънял ли е във фотографското да пита до коя оценка са стигнали?
Гледам от вчера, имат по 1 място в графичен дизайн и компютъра графика и 2 във фотография.
Още в петък миналата седмица 22.07.2022г. звъняха на резервите и вечерта редуцираха свободните места до тези, които сте писали, а в следващия работен ден вероятно са ги запълнили. Просто не си бяха актуализирали инфото на сайта, но вече пише, че няма свободни места.

# 113
Писах по-рано тук. Моят племенник изкара най-ниската си оценка в "Св. Лука" - 4, 25 и го поканиха за "Художествена дърворезба" на трето класиране. Във НПГПФ изкара доста добра оценка - 5, 58 и на първо класиране влезе във второто си желание "Компютърна гарафика", а после го поканиха и за първото "Компютърна анимация". В НУИИ изкара 5,10 и го приеха на първо класиране, където се е и записа. Там разделянето по специалности ставало от 11 клас. Избра си НУИИ, дано е за добро.
Успех на всички!

# 114
  • София
Здравейте, мили родители. Извинявам се, че нахлувам така във вашата тема. Първо искам да поздравя всички деца с успешните им класирания. Simple Smile Имам две деца - в момента на 10 и 9 години, които обичат да рисуват. Особено по-голямото. Интересувам се от тази школа в НУИИ - https://hg-iliapetrov.com/bg/detska-shkola, ако има някой повече информация. Записването как става, цени и пр.
Аз също рисувах като малка и кандидатствах след 7 клас с рисуване, но само в МОН-ските училища. Тогава нямах информация за другите училища, имаше само един сборник, от които се ориентирах. Учих в ПГО Мария Луиза и попаднах на ужасна учителка, която ме отврати от рисуването/творенето, та се насочих към хуманитарните специалности след 12 клас. Sad

# 115
  • Sofia
Тази школа към НУИИ не се проведе по време на пандемията. По описанието си мисля, че е школа която не подготвя децата специално за изпита, заради възрастовата група. Моя съвет, щом е важно за детенцето, да започне подготовка поне година и половина - две по - рано, т. е. от 6 клас. Може и по - малко време да е нужно, зависи от възприемчивостта на детето, но така ще е по - спокойно за подготовката.

# 116
  • София
О, да, самата подготовка ще я започнем по-рано, но тя е още малка. Сега ще е 4 клас и обича да се занимава с рисуване, та затова и търся нещо допълнително.

# 117
  • Върху лъчите на Слънцето.
О, да, самата подготовка ще я започнем по-рано, но тя е още малка. Сега ще е 4 клас и обича да се занимава с рисуване, та затова и търся нещо допълнително.
А дали би искала да се занимава сериозно с рисуване? Много деца обичат да рисуват, но не всяко желае да се развива в тази област. Все пак трябва да следваме техните желания.

# 118
Писах по-рано тук. Моят племенник изкара най-ниската си оценка в "Св. Лука" - 4, 25 и го поканиха за "Художествена дърворезба" на трето класиране. Във НПГПФ изкара доста добра оценка - 5, 58 и на първо класиране влезе във второто си желание "Компютърна гарафика", а после го поканиха и за първото "Компютърна анимация". В НУИИ изкара 5,10 и го приеха на първо класиране, където се е и записа. Там разделянето по специалности ставало от 11 клас. Избра си НУИИ, дано е за добро.
Успех на всички!

Моята щерка също ще е в НУИИ. Дано им тръгне нормално годината и да се забавляват, докато правят това, което обичат Simple Smile

# 119
  • София
Здравейте,
опитах се да изчета всичко, но не намерих конкретна информация: дъщеря ми иска да кандидатства в Полиграфското. Съответно й е необходима подготовка по рисуване
Може ли да ми дадете препоръки за учител/школа, където да я подготвят за изпита?

Общи условия

Активация на акаунт