Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 9

• 41 582
  • 787
  •   1
Отговори
# 135
Папките са от по-големите, май 50х70 се водят. От 8 клас рисуват на по-голям формат. Моята дъщеря, която е в НУИИ, винаги си носи папката вкъщи. Понякога се налага да дорисува нещо, пък така и на нас може да покаже. ☺

# 136
  • Sofia
Папките са от по-големите, май 50х70 се водят. От 8 клас рисуват на по-голям формат. Моята дъщеря, която е в НУИИ, винаги си носи папката вкъщи. Понякога се налага да дорисува нещо, пък така и на нас може да покаже. ☺

Благодаря!
Може би зависи от самото училище или по-скоро от това дали има място за съхранение? Влизала съм в НУИИ един път и първото ми впечатление е, че е много мъничко и възможността децата да си оставят папките за съхранение е невъзможно. Но, това е без значение. Важното е децата да творят и да се чувстват комфортно.

# 137
  • софия
Има място в НУИИ за папките. Понякога ги оставят във фоайето, понякога надолу в мазето. Причината да избягват да го оставят, е че си взимат фазерите един на друг. Понякога си ги връщат, понякога безславно отиват да си купят нов...

Относно подготовката мисля, че веднъж седмично, но достатъчно часове е за предпочитане. И понеже сте прави, че си зависи от детето, смятам за правилно да се доверите на учителя, който ще го подготвя. Ако е добър ще има поглед и няма да злоуптребява с излишно викане на детето, а в същото време навреме би дал сигнал на родителя да засилят подготовката ако не се наблюдава желания разстеж. И все пак - родителят трябва да общува с учителя, не може да плеснем с ръце, че  вече сме готови щом сме уредили уроци и да забравим, че изпитът е предимно състезание... Наша е грижата да се интересуваме.

За мен е ненормално дете, което иска да учи рисуване да бъде подложено на екстра усилия за уроци по МАТ и БЕЛ.
Не се ли притеснявате, че ще гръмне?

# 138
  • София
Притесняваме се, ама нямаме кой знае какъв избор, особено ако детето иска да учи в МОН- ските училища с рисуване. Аз лично имам това притеснени за всичките си деца в 7. клас, не само за младежа, който иска да рисува.

# 139
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята видя зор, защото с рисуване искаше само и единствено НГПИ. Другото й искане беше ФЕГ, та нямаше начин.

# 140
  • София
roniboni писали ли сте ми на лично , но не мога да ви отговоря, защото сте забранили получаване на съобщения Simple Smile

# 141
roniboni писали ли сте ми на лично , но не мога да ви отговоря, защото сте забранили получаване на съобщения Simple Smile
мисля, че го оправих, дори не знам как е станало. Благодаря!

# 142
  • София
И моето дете е от тези, които освен на рисуване ходят и на български и математика.
Притеснявам се , естествено, че ще й дойде в повече, но наистина няма как да разчитаме само на рисуването.Конкуренцията догодина ще е още по-жестока, много бебета се родиха 2009-та.
Трябва да се мисли за класирането и към МОН все пак, ако не влезне в нито една от трите гимназии.
А и Фотографията е тотален бекъп вариант.

Така ми се иска вече да е август 2023 Tired Face

# 143
Дъщеря ми ходи на уроци само по рисуване. Не я приеха с рисуване. На уроци по БЕЛ и математика   не е ходила. Изкара доста прилични точки на матурите, но имаше страхотни учителки по БЕЛ и математика в училище.

# 144
  • София
Дъщеря ми ходи на уроци само по рисуване. Не я приеха с рисуване. На уроци по БЕЛ и математика   не е ходила. Изкара доста прилични точки на матурите, но имаше страхотни учителки по БЕЛ и математика в училище.

Да, това е основен фактор. При нас госпожата по математика изобщо не става. От 5 клас насам децата загубиха тотално интерес към предмета, огромни пропуски....не мога да разчитам само на обучението в училище, особено по този предмет.

# 145
Здравейте,  предлагам употебявани учебници за 8 клас НПГПФ. Синът ми учи в училището, специалност Фотография. Ако има желаещи, ще мога да отреагирам след 12.09. Simple Smile

# 146
И аз за същото - предлагам употебявани учебници на за 8 клас НУИ Вн на половин цена . Пишете ми на лични.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 10:45 от _re_ge

# 147
Здравейте, дъщеря ни е приета в Св.Лука с рекламна графика. Тя ще е първата в рода ни, която ще учи рисуване и страшно много й се радваме и в същото време сме развълнувани. С баща й сме учили в езикова и в математическа гимназия, та ни е много нова средата и ни беше страшно в началото подобно решение. Но пък детето се заяви и си работи усилено. Подготовката беше само през 7ми клас събота и неделя. Ходеше на частни уроци по математика по нейно желание,  за да й е по-лесно в училище. Но категорично бяхме против да ходи на уроци по БЕЛ. Когато търсих в началото, без да се замисля колко много работа без почивен ден ще е за нея, ми направи впечатление, че масово курсовете по БЕЛ и МАТ бяха съботно-неделни и съвпадаха с тези по рисуване и приоритизирахме рисуването, а хлапето се раздаде. Истината е, че успяваше да спи до късно само през официалните празници , които се падаха в делнични дни.

Интересно ми е, че децата от класа са се издирили през инста и тя горе-долу вече си познава поне децата от нейната специалност. Обаждах се в училището миналата седмица и ми обясниха, че от тази ще се очаква да излезе инфо за родителската среща, разпределението по класове и необходимите учебници. Гледам, че все още няма инфо, а утре е почивен ден. Някой да има повече инфо?

# 148
  • софия
Успех на дъщеря ви в новото поприще! Ще ви чета с удоволствие!

# 149
  • Sofia
Миналата година около 9 септември е излезнала информация за разпределението по паралелки. Предполагам, че и тази година ще е същото.
Интересно ми е. Как така са се издири през инста децата? Там няма групи (като във Фейса) и е много по-трудно да откриеш каквото и да е било. Стига да не е публична личност, институция или човек с реалното си име.

Общи условия

Активация на акаунт