Кандидатстване с рисуване след седми клас - тема 9

• 40 584
  • 787
  •   1
Отговори
# 570
  • Ланкър, планините Овнерог
Ето този младеж завърши Детски играчки от випуска на дъщеря ми (2020). Костюма за Комик Кон сам си го беше направил. В момента учи Сценични костюми в НАТФИЗ.
Мая от Туй-Онуй също е завършила тази специалност преди години https://www.tatcreative.com/bg/

В страницата на НГПИ във Фейсбук всяка година качват снимки от дипломните защити на всички специалности.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 07:08 от Гита Ог

# 571
  • София

В специалност детски играчки работят с всякакви материали. Работят и с метал и с дърво. Играчките работят с най-много материали.
За реализация след завършване на училището - зависи от конкретното дете - какви са неговите лични амбиции и цели.
Учениците са доволни. И от двете специалности.
Стъклото също е много хубава специалност, за съжаление повечето деца я пишат като последно желание. Но като започнат да учат в училището осъзнават колко е интересна.

При подаване на заявление пишете всички специалности! Задължително! Никога не се знае... Успех!

Rege, за къде казваш, че не са поредни входящите номера? В София в НУИИ и НГПИ са поредни. Поне миналите две години така бяха.

Дъщеря ми пък много иска силикат и метали. Силикатът е на първо място в желанията. Последните месеци, покрай Отворените врати започна да възприема и другите специалности, та и те намериха място из първите желания 🤭
Детските играчки пък са моят фаворит.

Дано влезнат децата, всички специалности са разкош ❤️

# 572
Сега се сетих че в Сф не в като при нас. Пък имате електронно подаване. При нас номерата са супер странни с поне 5 цифри и накрая черта с още една, защото документи се приемат на две бюра и едновременно  за рисуване, инстументи, пеене и танци. По различно е съвсем. Да разбереш колко са можеш  като излезе подредбата.

Последна редакция: чт, 22 юни 2023, 15:12 от _re_ge

# 573
Сега се сетих че в Сф не в като при нас. Пък имате електронно подаване. При нас номерата са супер странни с поне 5 цифри и накрая черта с още една, защото документи се приемат на две бюра и едновременно  за рисуване, инстументи, пеене и танци. По различно е съвсем. Да разбереш колко са можеш да разбереш като излезе подредбата.

За Хуманитарната се говори, че били около 170, който са се явили на рисуване. Ама това е само по хорски приказки. Дали са толкова - не се знае със сигурност.

# 574
  • Once there was a Hushpuppy...
По спомени от тази тема, миналата година за НУИИ децата бяха около 350. Сега, като чета по-нагоре съфорумка са малко над 240, чудя се дали ще се достигне миналогодишната бройка. Аз си представях едва ли не, 500 кандидати, заради големия набор. Странно..
Предполагам, че в НГПИ ще са повече децата.
Нямам търпение да видя дните и часовете за рисуване.

# 575
Да уточня че входящите номера не са поредни. На партиди са.

Това за кое училище се отнася? Тази информация сигурна ли е?
Във всеки случай в НУИИ например са си поредни категорично.

# 576
Да уточня че входящите номера не са поредни. На партиди са.

Това за кое училище се отнася? Тази информация сигурна ли е?
Във всеки случай в НУИИ например са си поредни категорично.
За провинцията става въпрос, НУИ Вн. Прием на 3 паралелки с различни специалности - инструменти, танци, пеене и рисуване. Приемът на документи е заедно. Номерът ни преди 2 години беше нещо подобно  3587-5

виждам по ника ви, че сте отскоро в темата, а аз все забравям че има новички тук и не всички знаят от къде рапортувам.

# 577
  • София
По спомени от тази тема, миналата година за НУИИ децата бяха около 350. Сега, като чета по-нагоре съфорумка са малко над 240, чудя се дали ще се достигне миналогодишната бройка. Аз си представях едва ли не, 500 кандидати, заради големия набор. Странно..
Предполагам, че в НГПИ ще са повече децата.
Нямам търпение да видя дните и часовете за рисуване.

350 ще са поне....имат време, мисля до 29.06 приемат документи. Чак 500 едва ли ще са, не са чак толкова по-голям набор от миналогодишния. Пък и силно се надявам разликите в набора да не се отразят значително на тези в художествените училища

# 578
Нямат много време, до 26.06.
То и това е достатъчно дълго, ама хайде - имам си версия.
В НГПИ е едва 5 дена подаването, който иска и това му е важно, чака веднага да подаде. А, не такива разтакавания като в НУИИ, не ми се коментира даже...

И ние имаме номер в НГПИ.

# 579
  • София
В НГПИ е едва 5 дена подаването, който иска и това му е важно, чака веднага да подаде. А, не такива разтакавания като в НУИИ, не ми се коментира даже...

Ами данноооо са по-малко навсякъде! И за мен е странно кой подава в последния момент, освен някакви форсмажорни обстоятелства да го налагат...Ще чакаме актуална информация за броя деца. Не вярвам да са над 350 във всички случаи. А ако наистина така върви, може и 300 да са само Simple Smile

# 580
Не, то проблема не е родителите и кога подават.
За мен проблема е в срока, който се задава. Твърде дълго....
Както се казва, "кучето скача според пръчката".
Ако, бяха написали 5 дена, щеше всички да са се мобилизирали и подали.
Няма значение всъщност.
Това чакане ми действа изнервящо, то и НВО- още го няма.

Нека поне децата ни да са спокойни, моя си рисува. Гледам го, не се трогнал особено..

# 581
  • София

Всъщност е до 27.06. И на мен ще ми е интересно някой родител от последните дни да сподели до кой номер са стигнали. По класирането от миналата година в НГПИ съдя, че май са били 466. По-голям входящ номер не видях. Май там подават най-много деца. Може би ще сме от последните подали (преди 2 часа). Като се сдобием с номер ще пиша ориентировъчно.
Аз даже се радвам, че имам да се занимавам с подаване на 3 места, за да се разсейваме от чакането на НВО резултатите.

# 582
... И за мен е странно кой подава в последния момент, освен някакви форсмажорни обстоятелства да го налагат...
Аз Grin И беше съвсем целенасочено. Smiley Измежду гъсто разположените изпити детето имаше и други важни събития, като например церемония по раздаване на дипломите и парти за завършването. И понеже в някои от училищата кандидатите са разпределени в различни часове и дни, целта ми беше така да подам, че съобразно реда на подаване да я разпределят за определена дата и да няма съвпадения между събитията. Така се стигна дотам, че в едно от училищата нарочно подадох в последния момент - разбира се, то не беше основен, а резервен вариант (входящият номер беше някъде между 300 и 350). В крайна сметка, уцелихме и имахме програма-максимум. В противен случай, с приоритет щеше да е изпитът.
Хора разни. Някой, примерно, може толкова да мрази да става рано или да е чувствително по-ефективен следобед, че да се опита да се нагласи във втора половина, за следобедна група. Или да иска да минат първите, та да разбере нещо за постановката (макар че тази информация няма да му нарисува работата, а може и за следващата група да променят нещо в постановката), но...

# 583
  • София
Снощи в НПГПФ приятелско смейство получи входящ номер 339

# 584
  • Sofia
Относно броя кандидатстващи. През миналата година бяха малко над 400, ако не се лъжа. В трите училища (НУИИ, НГПИ и Фотографията) кандидатстват едни и същи деца. За изпита, ще бъдат разделени на два дни по две смени, заради голямата бройка. Сутринта е по-благоприятна за изпит, поне за мен. След това става голям задух в стаите. Затова подадох документи в първите часове на първият ден за прием на документи.
Относно Детски играчки и дърворезбата в НГПИ.
Детски играчки работят с текстил и дърво. Специалността е много интересна. Дава широко поле за изява. Дърворезбата е по-труден предмет, може би затова не е в челните редици на желанията, не толкова заради това, че не можеш да се реализираш. И двете имат часове по скулптура. Дъщеря ми благородно им завижда заради това, защото нейната специалност нямат такива часове.

Успех на всички млади таланти!

Общи условия

Активация на акаунт