Хърватия - Тема 3

• 45 849
  • 783
  •   1
Отговори
# 645
  • В полите на Пирин планина
А купувате ли пакет за мобилни данни за преминаването през Сърбия или се движите по офлайн карти?

# 646
А купувате ли пакет за мобилни данни за преминаването през Сърбия или се движите по офлайн карти?
Когато ходя в Сърбия, винаги си взимам дневен пакет към оператора (А1 е 5 лв/ден) и не го мисля.

# 647
В Сърбия се кара само направо, по магистрала. Няма опасност да се объркате Simple Smile Минавали сме десетки пъти и преди да съществува навигация.

# 648
  • In transit
Никога не сме купували. Ползвам офлайн карти, когато се наложи да паркираме извън магистралата или да спим по път. На бензиностанциите има безплатен нет, но ако се наложи да се свържа с някой, цените вече са доста поносими и не виждам смисъл.

# 649
е то за 5 лв е голяма драма.. едно кафе е повече...
Всеки си преценя де.. но чак такива спестявания малко ми идват прекалено Simple Smile

# 650
  • В полите на Пирин планина
Няма да стоим в Сърбия, просто ще преминем - това е. Ако ми се наложи, както писаха по-горе, може да си пусна пакет с wi-fi на някоя бензиностанция от приложението. Simple Smile
Благодаря ви!

# 651
е то за 5 лв е голяма драма.. едно кафе е повече...
Всеки си преценя де.. но чак такива спестявания малко ми идват прекалено Simple Smile
Не е въпрос на спестяване. Аз като проведа телефонен разговор от Сърбия, ми излиза и повече от 5 лева - не се стискам, вдигам си телефона. Просто не съм Колчо слепеца, да правя всяка крачка извън дома си с навигация, мога да пътувам и по знаци и карта. А пък съществуват и офлайн навигации, все пак.

# 652
  • София
Моята сим карта пък е на фирма и изобщо не става въпрос за 5 лв. Цените за съседните държави станаха приемливи, но само за физически лица.

# 653
  • София
Нашите карти също са фирмени - 5 лв. без ДДС ни таксуват Виваком и получаваме  100 мин. изходящи разговори и 500 мб Интернет.

# 654
  • София
Аз съм на А1. Но ще проверя дали няма промяна - може заради конкуренцията да има нещо ново, за което не знам.

# 655
  • някъде ... тук ...
А1 са най-скъпи по инфо от мъжа ми. Фирмената му карта на А1 може да се върже само с VipSRB и е доста по-скъпо от нашите на Виваком.

# 656
  • София
И аз така знам. Преди 2-3 години се интересувах за пакет Балкани и не ми се видя много изгодно. Сега като ходих в Сърбия, си спрях нета и не вдигах телефона, като звъни. За навигация в колата ползвах офлайн карти и беше ОК.
Иначе лятото успяха да ме таксуват стабилно - 80 лв. за мобилни данни - защото телефонът се беше вързал към турски оператор (Водафон ТР), въпреки че бяхме на гръцки остров и не сме припарвали до Турция. Но според А1, държавните граници нямали никакво значение Thinking - супер нагли са тези - търсят всякакви възможности да те таксуват за нещо допълнително.

# 657
https://www.a1.bg/rr
5 лв за Сърбия
Безкрайни минути и 2000 мб. Не таксуват нищо допълнително.
Служебно сме на Виваком, работя в турска фирма и постоянно е активен дневният роуминг, че доста се пътува - 5 лв/ден за бизнес план.
Сърбия е подобно.

# 658
  • София
Линкът е за ФЛ. Има го и за фирми - Business Roaming Revolution - там е 5.99 лв./ден за Сърбия, но ми се струва, че ще ми повлияе и на роуминга в ЕС. Не съм сигурна и дали нашият план го поддържа. Трябва да попитам, което не е особено лесно с А1. Все пак благодаря за информацията.

# 659
  • София
Линкът е за ФЛ. Има го и за фирми - Business  Roaming Revolution там е 5.99 лв./ден за Сърбия, но ми се струва, че ще ми повлияе и на роуминга в ЕС. Не съм сигурна и дали нашият план го поддържа. Трябва да попитам, което не е особено лесно с А1. Все пак благодаря за информацията.
И аз си мислех, че ще влияе на условията в ЕС, но точно тези дни обсъждахме същото с познат. Задействал го е още при появяването на  Roaming Revolution за физически лица. Междувременно ходиха в Гърция, Франция, Румъния. Не влияе със сигурност. В ЕС условията са договорени и явно не могат да ги променят.

Общи условия

Активация на акаунт