Хърватия - Тема 3

• 45 844
  • 783
  •   1
Отговори
# 660
  • There I was on a July morning
И аз така знам. Преди 2-3 години се интересувах за пакет Балкани и не ми се видя много изгодно. Сега като ходих в Сърбия, си спрях нета и не вдигах телефона, като звъни. За навигация в колата ползвах офлайн карти и беше ОК.
Иначе лятото успяха да ме таксуват стабилно - 80 лв. за мобилни данни - защото телефонът се беше вързал към турски оператор (Водафон ТР), въпреки че бяхме на гръцки остров и не сме припарвали до Турция. Но според А1, държавните граници нямали никакво значение Thinking - супер нагли са тези - търсят всякакви възможности да те таксуват за нещо допълнително.
И на мен ми се е случвало преди - пътувахме през Швейцария и нощуваме в гранично градче във Франция. Аз си говорих свободно по телефона, защото сме в ЕС, нали. После се оказа, че сме били в обхвата на швейцарския оператор и платих по "швейцарска" тарифа. Оттогава си знам, че граничните зони са с повишено внимание и задължително проверявам през кой оператор говоря.Hands V

# 661
Еми същото де, за 5-6 лв на ден да спестите, после случайно сметки 80-100 лв... Не виждам никакъв смисъл, ама щом виждате конспирация ...
И е съвсем отделни от роуминга в ЕС, просто допълнителен пакет.
Пътувам редовно, няма нищо допълнително, нито уловка.
ММ и МС ще пътуват до Белград другата седмица и двамата ще си цъкнат по един ден с такъв пакет. После цифри във фактурата не ми се плащат...

# 662
  • Варна
Звънях в А1 именно по повод пътуване в Сърбия, Босна и Херцеговина, Черна гора. Казаха ми, че роуминг революшън автоматично включва пакета за съответната страна ( Сърбия е втора зона,  другите трета). И не можаха да ми обяснят какво става, когато в един ден ще бъда в двете зони. И за двете ли ще ме таксуват? Някой с опит? Или да звъня пак?

# 663
Плана за тръгване беше на 30,04 - много рано . Спане в Загреб и на 01,05 Плитчивите езера и после надолу Задар, Сплит. Сега се оказа ,че не мога да излезна в отпуск на 30. Та ще се тръгва на 01,05. Питанката ми е следната : На 01,05  е почивен ден. Дали в Загреб ще са отворени музеи за посещения или да се насилвам направо на езерата. Ама ще сме скапани от път и цял да да се разхождаме - незнам. Просто не ми се иска да го губя като ден , ако нищо няма да работи в Загреб .Приемам и други идеи

# 664
  • В полите на Пирин планина
След път, направо на езерата е почти невъзможно...
Онзи ден, във вторник, имаше огромно задръстване при Загреб и там висяхме около час и се движехме на първа.
Освен това най-краткият маршрут в самия парк е около 4 часа.

Ето малко снимки от вчера:

# 665
  • София
И на мен ми се ходи на езерата, но мога само през уикенда, като се очертава възможност за 24.05. Според вас възможно ли е да няма места за паркиране на паркинга в събота? По тази причина мисля да спим близо до езерата след разглеждането им и ако няма свободни места да паркираме при мястото за спане и оттам пеша. Не знам обаче дали идеята е добра. Другото ми колебание е след езерата къде да отидем за още една нощувка - към Задар, Сплит и Мостар или към Риека и Опатия. За съжаление на 4-тия ден трябва да се приберем в България.

# 666
Не мисля, че ще свършат паркоместата, особено около северния вход паркингите са огромни. Предвид ограниченото ви време, препоръчвам комбинация със Задар. В Мостар е хубаво, но пътят през Босна е много бавен и не е за 4-дневна екскурзия.

# 667
От логистична гледна точка ти се падат Риека и Опатия.

Иначе от Задар, Шибеник, Трогир и Сплит, което и да избереш са чудни, но трябва се върнеш обратно на пътя за България.

# 668
  • София
Благодаря за съветите! Ще видим какво ще измисля този уикенд, че го дават дъждовен и ще имам повече време. Имам и още да убеждавам съпруга ми, че не него не му се ходело там. А трябва да ни вози Simple Smile Аз го отлагам от няколко години...
Това за паркинга го прочетох на сайта на парка и се притесних да не би да е пълно през уикенда.

# 669
Не помня да сме минавали през Загреб (и околовръстното му) и да не сме висяли поне час-час и половина в задръстване, не знам как го постигат. Спали сме в село близо до езерата, но пак ходихме с колата, там си е междуградски път, няма тротоар, не си го представям просто така да ходят хора между колите.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 18:57 от Melusine

# 670
  • София
А кой плаж бихте препоръчали като най-впечатляващ в района на Задар или Сплит? Ако времето позволява, съпругът ми иска да посетим някой за 2-3 часа и не знам кой си заслужава най-много като природна красота.

# 671
Аз пак да попитам . Според вас на първи май дали всичко  ще е затворено в Загреб. Ако някой е бил по почивните им дни моля да сподели.

# 672
Била съм в почивен ден. Няма от къде вода да си купиш. Всичко е затворено. Буквално само някои ресторанти работят.

# 673
Била съм в почивен ден. Няма от къде вода да си купиш. Всичко е затворено. Буквално само някои ресторанти работят.

Благодаря, предполагам и музеите не работят.

# 674
А кой плаж бихте препоръчали като най-впечатляващ в района на Задар или Сплит? Ако времето позволява, съпругът ми иска да посетим някой за 2-3 часа и не знам кой си заслужава най-много като природна красота.

Трудна работа с впечатляващите плажове в Хърватска. Общо-взето навсякъде е плаж, ама това, дето те му викат плаж, а в нашите представи е далече от такова🤣
Релефът е такъв, че дърветата са почти до водата, след тях има три метра скали и те облагородяват тези скали, така че да може да се легне. Ако има 10 метра между последните дървета и водата, то обикновено е някаква кал и я насипват с дребни камъчета или директно циментират.
Няма да забравя, отиваме първия ден на плаж от втория тип оглеждаме се и съзирам пясък пред нас в далечината, засилваме се и щяхме да легнем в ...пясъчника за децата🤣

Единственият плаж, който за 10 дни истински ме впечатли беше Kava beach на остров Чиово/то не е баш остров, че е свързан с мост/.
https://maps.app.goo.gl/gejnMVBrFK6mptMP9

Ето ти две симпатични за къпане места, според моя вкус,в района на Задар.
https://maps.app.goo.gl/87W6Xe9YhgzXpKu29

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 13:35 от evhen

Общи условия

Активация на акаунт