Професионални серии за коса - тема 156

• 64 494
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
Точно днес сложих тази маска 7-8 мин, тук цената е доста добра https://www.parfimo.bg/moroccanoil-hydration-weightless-maska-za … sa-za-jeni-75-ml/
Понеже имам още маски и балсами съм взела 75 мл разфасовка . Добре е, не мога много да кажа от 1 ползване.Нека по-запознатите кажат колко често е добре да се редува с други маски, имам на Olioseta ?
И тези

Благодаря и аз

# 556
Извинявам се за нахлуването, но вторият продукт, Kerastase magistral кремът, дето е 150 мл, не е ли финиш. Поне аз така го използвам и съм много доволна. Така пишеше в описанието на продукта, когато го купувах. Има, не съм сигурна, почти по същия начин изглеждаща кутия, но е маска и май беше 200 мл.
Може и аз да греша.

# 557
Да, май е така, и аз не съм ги разучила...Но пак се чудя маските как се ползват, така че да се комбинират или редуват с балсам...? И като има маска с измиване, после без, дали няма да стане тежко?
Моята коса не е увредена и пр, просто целя здравина и приглаждане на тънка коса.

# 558
Кремът Kerastase magistral е финиш да.
Добър продукт, който не се измива и може да се нанася както и след измивна грижа (има и термозащита), и на суха коса.
Кутията му е различна от маските, както и мл - 150 са.

# 559
Момичета, благодаря на всички ви за съветите! Направих следния протокол, както ме посъветвахте: еластисайзър, шампоан Екрю, филър Олиосета, серум Маракеш, термо Екрю, олио морокан 1 капка. Косата ми никога не е била по-жива и най-важното за мен не е хвърчаща. Буквално 5 мин стоях пред огледалото и правих движенията от рекламите с бляскавите коси 😃 беше ме доста страх от т.нар. Напротеинчване, но ако ефектът на протеините е този, то явно определено косата ми е имала нужда от това. Много съм щастлива! Благодаря ви още веднъж за помощта! Смятам да повторя същите стъпки я следващите няколко измивания, без еластисайзъра на всяко и ще редувам филъра с някоя балансирана маска. Какяо бихте казали вие?

# 560
В кутията има две маски, пробвай тях, както и останалите продукти. Всички са хубави.

# 561
  • София
Периодично се включвам във вашата тема.  Разказвам с две думи. Проблема ми е, че косата ми стои някак разпиляна и суха. Както я оставя така застава, няма я тази живина на косъма, да пада спонтанно и нежно. Като груба бих я определила. Стремя се към професионални продукти, но най висок клас не мога да си позволя. Използвам това, боядисвам се с Алтисима.
Скрит текст:

Единствено изправена с преса застава така както си я представям, но пак краищата имат тази твърдост и грубост. Планирам и лека смяна на подстрижката, но не мисля, че само това е проблема. Явно просто съм си родена с такава коса и никога няма да стане каквато си я представям.

Скрит текст:

Тук най ясно личи как застават краищата

Даже по снимките не е зле, защото сутринта е дръпната с преса. Просто сега спонтанно реших да пиша в темата.

Търся всякакви съвети какво да добавя или премахна от използваното.

# 562
  • София
Здравейте прекрасни, обзела ме е манията по 🛍 и се чудя с какво да си начеша крастата.
Моят приятел взел та ми изхабил хидратиращия шампоан на Joico (забелязвах че прогресивно намалява но не разбрах веднаха защо) та сега нямам нищо изцяло хидратиращо.
С изсветлена, изтощена тънка коса съм, със сухи и оплитащи се дължини и мазни корени.
Не понасям нищо безсулфатно особено шампоани на мароканойл та се чудя за друг хидратиращ освен joico (доволна съм но искам да сменя) maroccanoil ( той ми дехидратира косата) и philip kingsley (твърде ми е скъп). Загледах на kerastase bain lumiere blonde (не тониращия а другия прозрачния). Някой с отзиви?
Имала съм тониращия от серията и новият който е в кутия (нищо особено), но прозрачния не съм пробвала. Пише че е хидратиращ. Моля за мнения за него и евентуално някой друг хидратиращ подходящ за мен 🥰❤

# 563
Здравейте,прекрасни!
Използвам профи продукти от над 10 години,следя редовно темите,но просто няма какво да пиша.Не робувам на манията,поне вече не 😁,набелязала съм си любимци и ги ползвам тях.Често опитвам нови серии,но нищо не ме впечатлява и се връщам към редовно използваните от мен.
Блондинка ниво над 10 съм повече от 15 години.От март месец реших да потъмнявам генерално-през 2,3 седмици се боядисвах с бои ниво 5,6,но както сами се досещате цвета се измиваше и обезцветения косъм нищо не задържаше.пигменти,препигментация-наясно съм,но нищо не помогна.
След почивката се оказа,че отново съм на ниво 7-8 и трябва да направя нещо с безцветните дължини.Вчера ,след дълго умуване,реших отново да изсветля и да спра да си горя косата.Реално,това е по-щадяш за момента вариант-след постигнат цвят ще правя само корен,а при потъмняването всеки път мажа и дължини.
Речено сторено,след намазване у дома с 10ка безамонячна съм на ниво почти 9,като цвета е доста равен корени-дължини.
Остава ми проблема какво да правя с дължините-долен слой здрав,лъскав,но горен като ластик.Суха,косата изглежда добре,но мокра е разтеглива и наличните продукти не помагат.
Слагам и терапист серията,тъмно зелената реконструираща на алфапарф и хидратиращи на ЛП-това имам налично.Но усещам,че и трябва ударна терапия(освен ножица,разбира се).Чета ви за всяка една терапия,която пробвате и хвалите,но повърхностно-до скоро не смятах,че имам нужда.Сега обаче,моля за препоръка какво да взема-като моля за най-финансово изгодна такава,не мога да си позволя точно сега голям разход.
Благодаря предварително 😘

# 564
Elena of avalor, моята коса е същата.Гледам да спя вързана, за д сне се търкат връхчетата в чаршафите.Вчера престоях 2ч с маска на косата и днес е тежка, плътна и без сухи краища.Обикновено нямам нерви да стия с мокра коса цял ден и държа маска и балсам по няколко минути, та явно косата иска повече “напояване” с продукти.
Моята стана така опърпана на върховете и горния слой, откак я нося дълга и я боядисвам, както и от възрастта.

# 565
  • Варна
Мélisande Не мисля,че ще те впечатли прозрачния блондински Ш. Генезисите тествала ли си. Много харесвам тоя за плътна коса нищо,че твоята не е плътна не мисля,че ще ти е тежък. Прозрачния и той не е лош.
 Какво не ти харесва в Крем шампоана? За мен е точно шампоан за блондирана,много жадна коса.
 Честно казано отдавна спрях да трупам шампоани защото се виждам,че ползвам точно два Grinning. Всичките изброени ги имам и седят в шкафа. Ползвам цяло лято дейли Ш на кингсли и тониращия на Шу. Моята коса обаче си е Ок и харесва всичко в момента. Плажът тая година не и повлия никак. Спреят на Медавита плажния се оказа вълшебство. Наястина я опази и от слънцето и от солената вода.

Искрица кремът на Олиесета не ти ли дава точно това усещане за коса като от рекламите? Имам чувството,че съм се сдобила с двойна коса откакто го ползвам Grinning.
Жива,подвижна,бляскава абе...Уау.

Екатеринна горния пласт ще се оправи само с ножица - сама си го казала,но понеже няма как да го отрежеш радикално се примиряваш и китосваш,за да изглежда прилично докато расте. Терапии ....ампулата на Лалга със загряване веднъж седмично изключително подобрява положението, Наши филър ампулите също. Една ампула стига за две терапии.  Целула Мадре смърдела с концентрат за възстановяване също ще хареса на горния пласт.
 Това от бюджетните варианти...... Иначе бих казала Олаплекс 1 и 2 до откат и задължително при боядисване. Колорплекс също би свършил работа,но не е по-бюджетен реално погледнато. Въобще някакъв плекс задължително в боята. Hmilk май идва най-бюджетен при боядисване,но не е нито Плаплекс нито Колорплекс.

# 566
Melisande ,аз имах от травъл сет ,шампоана керастаз  прозрачния, нищо особено, аз много харесвам матиращия , и лореал про лонгър не е хидратиращ, но пък така ми действа , а аз пък съм хвърлила око на новата серия за боядисана коса на керастаз  може да погледнеш,и с това намаление в нотино ,ще стрелям май...
Иначе наскоро се сдобих с олаплекс 9 термото ,еми очаквах повече ,за сега няма какво да замени нектара.

# 567
  • София
Melisandre , пробвала съм и двата ( този в кутийката сега го довършвам). За мен не са уау и двата . Може би този в кутийката една идея по-"силен" го усещам като хидратация, но пък ужасно ме дразни в този му вид на маска и така и не свикнах с таз пуста кутийка. И аз съм в чудене какво да си взема следващо.

# 568
ДХ3, не е ок дългото седене с мокра и влажна коса, защото е страхотна предпоставка за поява на гъбички. Тоест, скалпа ни си има нормална такава флора, но рискуваш прекомерното й нарастване.

# 569
Здравейте,прекрасни!
Използвам профи продукти от над 10 години,следя редовно темите,но просто няма какво да пиша.Не робувам на манията,поне вече не 😁,набелязала съм си любимци и ги ползвам тях.Често опитвам нови серии,но нищо не ме впечатлява и се връщам към редовно използваните от мен.
Блондинка ниво над 10 съм повече от 15 години.От март месец реших да потъмнявам генерално-през 2,3 седмици се боядисвах с бои ниво 5,6,но както сами се досещате цвета се измиваше и обезцветения косъм нищо не задържаше.пигменти,препигментация-наясно съм,но нищо не помогна.
След почивката се оказа,че отново съм на ниво 7-8 и трябва да направя нещо с безцветните дължини.Вчера ,след дълго умуване,реших отново да изсветля и да спра да си горя косата.Реално,това е по-щадяш за момента вариант-след постигнат цвят ще правя само корен,а при потъмняването всеки път мажа и дължини.
Речено сторено,след намазване у дома с 10ка безамонячна съм на ниво почти 9,като цвета е доста равен корени-дължини.
Остава ми проблема какво да правя с дължините-долен слой здрав,лъскав,но горен като ластик.Суха,косата изглежда добре,но мокра е разтеглива и наличните продукти не помагат.
Слагам и терапист серията,тъмно зелената реконструираща на алфапарф и хидратиращи на ЛП-това имам налично.Но усещам,че и трябва ударна терапия(освен ножица,разбира се).Чета ви за всяка една терапия,която пробвате и хвалите,но повърхностно-до скоро не смятах,че имам нужда.Сега обаче,моля за препоръка какво да взема-като моля за най-финансово изгодна такава,не мога да си позволя точно сега голям разход.
Благодаря предварително 😘

Косата ти има нужда от терапия, подстригване няма да помогне, освен ако не се махне значително от дължината. А с терапия ще успееш да го задържиш докато не израстне повече.
Прави маски с масла преди всяко къпане, за да не се изсушава косъма от шампоани. Икономични продукти, които съм ползвала при същия проблем и са помогнали са реконструктора в две стъпки и спрея с кератин и зелен чай на ApHogee. Ампулите на Олиосета и филъра, кристали на Лакме, уплатяващ филър с хиалуронова киселина на Kaypro.
И най-вече не боядисвай поне едно известно време, и внимавай при разресване, това също е важно косата да се разреда правилно.

Общи условия

Активация на акаунт