Професионални серии за коса - тема 156

• 64 675
  • 748
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте ... и друг път съм писала тук, но все още не мога да открия точните продукти за моята коса. Никога не съм се боядисвала, рядко използвам преса и сешоар, но косата ми е под всякаква критика - суха, фриз и стои една дължина и повече не расте, а преди години имах дълга коса - под гърдите, а сега е малко под раменете. С протеиновите серии се разбирам по-добре отколкото с хидратиращите. Най- често правя първо измиване с Медисютикъл Фолиген, второ измиване с Aphogee за увредена коса и след това 2 минутния реконструктор. След това слагам термото на Олиосета /което много ми харесва и без него положението e трагично/ и през вечер слагам нощния серум на Kerastase, но няма никакво подобрение. Сега мисля да си взема Olaplex № 3 и 8 да пробвам с нещо по-силно, защото вече съм се отчаяла. Въпроса ми е има ли смисъл да пробвам Olaplex и ако не .. някакви предложения какви продукти да си взема? Извинявам се за дългия пост...  Grin

# 256
Моята коса също не е е боядисана и уж от нищо не е изтормозена, но стана суха това лято. Аз също обичам ефекта на сериите, в които се усеща протеин. Но точно от тях косата ми се изсуши.
Да не би да е изсушена от протеинови серии?

# 257
Преди седмица направих 2 измивания с хидратиращия шампоан и балсам на Aphogee и толкова суха и груба коса не бях постигала досега.

# 258
  • София
Ако се прекали с хидратацията също губи форма и става бодлива и неприятна. Поне при мен Wink

# 259
Искрица продуктите са балансирани с доста протеиново усещане,ако косата е здрава и не особено третирана или,силно напротеинчена преди това.Едно миене с нея в седмицата е достатъчно,при трикратно миене.

Живанка Хидраторът е най-страхотният продукт,който омекотява косата но,не го приемай като хидратиращ такъв.Той е хидратант,не овлажнител.Лятото,при високи температури по-пестеливо с него

SunshineP серията за обем на Марокан няма да ти даде хидратация,ако наистина това търсиш.Изобщо,шампоаните на Мароканойл не са за твоята коса,както я описваш.
Най-вероятно последните сантиметри от дължините ти имат нужда от влага.Хидратиращите балсами и на двете марки които споменаваш ще ти свършат работа.Шампоаните не са за препоръчване при омазняващи се корени

Най- често правя първо измиване с Медисютикъл Фолиген, второ измиване с Aphogee за увредена коса и след това 2 минутния реконструктор.
Тази комбинация би ми докарала кошница на главата.
Каква е логиката на комбиниране на продуктите?
Защо ползваш силни продукти като Афоджи на почти нетретирана коса?!
Вземи си две серии на Милкшейк примерно,редувай ги в началото на всяко миене,после ще прецениш на какъв срок да ги въртиш.
Не всичко което се коментира тук е за всяка коса,климат и нужди...

# 260
Casual, Vanessa DE благодаря много за изказаните мнения за Джойко Интенз хидратор. Поръчах го . Живея в морски град и дано този продукт ми понесе добре в комбинация с влажния климат.

# 261
В Нотино Ампулите Денсифик са на още по-ниска цена, безплатна доставка и супер подаръци.

# 262
В Нотино Ампулите Денсифик са на още по-ниска цена, безплатна доставка и супер подаръци.

Доколкото си спомням, имаше доста доволни от тези ампули за уплътняване на косата, нали? А усеща ли се утежняване, като се натрупат 1-2дни и по една ампула на ден ли се изразходва? Една опаковка достатъчна ли е, за да се усети резултат?

# 263
  • Някъде там
Благодаря на всички за мненията по въпроса,който задодх.
Про лонгер няма да я използвам често,поднових си и шампоана за дълга коса и серума на керастаз.
Проявявам голям интерес към боята,която обсъждахте последните страници(тази на фармавита).
Това е цвета на косата ми.
Какъв номер би трябвало да поръчам от нея.Знам,че фризьорката ме боядисва с 6 ца и слага допълнителни пигменти.

# 264
Оля, нямам представа за ампулите. Аз съм взела на мъжа ми мъжките и за малко певече от месец виждам, че косъмът се е уплътнил и виждам и нови разтежи, което направо ме втрещи положително, хаха. Реших и аз да ги пробвам, но ще ползвам по половин ампула. Аз си мия косата всеки ден, затова няма да мога да кажа за утежняване.
Уау, Искрица, аз се боядисвам с Фито също чиста шестица и разликата в тоновете ни е брутална.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 21:46 от MarilynM

# 265
  • София
Искрица,страхотен цвят!
Изглежда ми обаче тъмен за 6 ца ,реален ли е на снимката или по-светъл?
Аз исках точно такъв цвят,но не се получи .
След боядисване направо ми черне с лек червен отенък .Rolling Eyes

# 266
  • Някъде там
MarilynM, като цвят се доближават, просто ми слагат допълнително пигменти.Това е веднага след фризьор, сега цвета е съвсем различен.
Най - вероятно 6.12 би се доближило най- много до цвета, който ми правят в салон.
Ще помисля още малко и ако реша ще поръчам боята.
Искрица,страхотен цвят!
Изглежда ми обаче тъмен за 6 ца ,реален ли е на снимката или по-светъл?
Аз исках точно такъв цвят,но не се получи .
След боядисване направо ми черне с лек червен отенък .Rolling Eyes
Не, не мисля,че е реален, на снимката изглежда по тъмно отколкото е в действителност, но се доближава до цвета ми.Основата и естествената ми коса е между 4 - ка и 5 -ца .
Снимката е правена с телефона на дъщеря ми iphone 12 mini, на моя телефон цвета ми е по различен.

# 267
Olia,ампулите дават страхотен резултат,но мен ме сърбеше скалпа от тях,иначе бих ги подновила веднага.Уплътняват косъма,от там обем...изобщо,много си харесвах косата. Не утежняват,дори не се усещат. Аз ползвах по половин ампула след миене,мия през ден.

За Фармавита,преди години боята беше много хубава.Фризьорката ми ползваше само нея и докарваше доста добри и трайни цветове. Като се има предвид,че тогава пигменти и тонери нямаше,цветовете ставаха много естествени.
Говоря за преди десетина години,но до колкото знам тя още работи с нея. Спомням си,че казваше че русите тонове са малко агресивни. От руса ме направи шестица и изглеждаше доста естествено,но какви цветове е ползвала,не знам.

Последна редакция: сб, 13 авг 2022, 21:50 от VanessaDE

# 268
Olia,ампулите дават страхотен резултат,но мен ме сърбеше скалпа от тях,иначе бих ги подновила веднага.Уплътняват косъма,от там обем...изобщо,много си харесвах косата. Не утежняват,дори не се усещат. Аз ползвах по половин ампула след миене,мия през ден.
Отдавна съм им се угледала и май сега е момента. А от една опаковка усеща ли се ефект?

# 269
Аз съм ползвала само една голяма опаковка

Общи условия

Активация на акаунт