Професионални серии за коса - тема 156

• 64 599
  • 748
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Оля с Магнолия ти правихме разбор на хроноложит във фейса скоро мисля,но хайде пак. Балансирана,подхранваща и ревитализираща серия е. От типа продукти,които могат да се ползват самостоятелно дълго време без да се редуват с нищо при една балансирана,сравнително здрава коса. И понеже ще последва въпроса за неизписан в състава протеин-серията съдържа хайвер.
За Лалга важи същото там имаме Норд комплекса и алгае. Също балансирана,богата серия/по-богата от Хроноложист/.
 Алтерна бонд е протеиновата серия на хайверените Алтерни. Много добри продукти,но не очаквай кой-знае какво кондициониране от тях. Изчистени са доста откъм китосващи съставки.

Редактирам се да кажа,че току що отстрелях литров тониращ Шу Уемура шампоан от макеъп на цена без аналог. 119лв. малкият в Нотино е 102лв.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 14:02 от prinzesata

# 421
Оля с Магнолия ти правихме разбор на хроноложит във фейса скоро мисля,но хайде пак. Балансирана,подхранваща и ревитализираща серия е. От типа продукти,които могат да се ползват самостоятелно дълго време без да се редуват с нищо при една балансирана,сравнително здрава коса. И понеже ще последва въпроса за неизписан в състава протеин-серията съдържа хайвер.
За Лалга важи същото там имаме Норд комплекса и алгае. Също балансирана,богата серия/по-богата от Хроноложист/.
 Алтерна бонд е протеиновата серия на хайверените Алтерни. Много добри продукти,но не очаквай кой-знае какво кондициониране от тях. Изчистени са доста откъм китосващи съставки.

Редактирам се да кажа,че току що отстрелях литров тониращ Шу Уемура шампоан от макеъп на цена без аналог. 119лв. малкият в Нотино е 102лв.
Благодаря ти от сърце, Принцеса!
Редактирам се, за да кажа, че не е било с мен обсъждането във фб, но го намерих и го прочетох. Благодаря за търпението! Безценни сте!

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 15:53 от OliaMirchovska

# 422
Искрица, благодаря за отговора! Няма да го купя тогава, ще заложа на Керастаз, без това искам да дам втори шанс на маската Терапист, поне да се възползвам от намалението и подаръците.

# 423
Благодаря. А кой шампоан на Керастас е по-неутрален,  може да се ползва често, без да утежнява или да дразни скалпа?

# 424
Аз мисля да си взема серията с глина - шампоан, глината в зелената кутия и бялата маска специфик. Много се надявам да нами омазняването на скалпа ми. Може ли да споделите отзиви? Идеята ми е да ги комбинирам и да ги ползвам заедно, предполагам, че може след като да една серия, но ще съм благодарна на вашите коментари.

# 425
Имам козметика повече отколкото мога да ползвам и искам да спра с ненужните глезотии, също няколко Керастез и Морокан шампоана чакат от месеци в шкафа. Сигурно повечето сте така с бъдещи покупки. Може би съм единствената , която не цели бърз растеж, сгъстяване и повече косми, просто искам здрава и пригладена коса. Вчера си правих чудесна домашна маска с глина , масла, мляко и пр. На фона на естествена глина защо е готова “маска от глина “ освен за удобството…
Да не е напълно спам поста, много съм доволна от приглаждащ (а съм с рядка, тънка и хвърчаща коса) на Cavier, единствения след баня продукт, който си заслужава времето (правя сешоар).

Може би маската вчера усещам косата хидратирана. Тя е тънка и съм се примирила. Ако сгъстяват не бих си губила времето с ампули, а отивам на екстеншъни

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 16:48 от Radi_fit

# 426
  • София
Victoriai не съм ползвала Специфик, четох положителни мнения и описание на Аня в темите назад. Нямам нищо хидратиращо и неутежняващо, както разбирам е тази серия. Аз взех бялата, не тази с глината.

# 427
  • Blondeville
Взех си Денсифик шампоана все пак. Ще го редувам с Алтерна Caviar за обем и Мириам Кеведо Black Baccara. А, и с Balmain за обем серията ще трябва да редувам. Дано ми хареса този път Grinning

Какъв балсам/маска би се допълнил най-добре с Денсифика? Помня, че преди време балсамът от серията май не ми хареса, маската не съм пробвала. С много тънка коса съм.

Взех си една ампула L’alga Bolster да пробвам.

Има нещо, което от известно време ми се струва, че наблюдавам - купувам си нова серия, на първото къпане е уау, и след това вече сякаш не е като първия път, не знам внушавам ли си, бъркам ли нещо…И затова накрая се оказвам пълна с козметика, която не знам кога ще ползвам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 428
  • Варна
Ради не си единствената,която не цели бърз растеж Grinning. На мен ми се ще чумата да не расте по 2см. на месец ама тя си знае нейното. За сгъсяването нямам против.......
Относно тоновете козметика -да имаме ги. Все се заричам,че няма да купувам нищо и ...като се обърна от тук нещо,там партия с някого Grinning и пак наближава момента да каня дружките на кафе с подаръци Grinning.

blondie_anna

Това ти наблюдение навежда на мисълта,че се хвърляш на силни продукти тотално неподходящи за твоята коса. Изходът е да сменяш на всяко миене или да си вземеш нещо ежедневно от сорта на милкшейк и само от време на време да ползваш терапевтичните продукти.

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 16:58 от prinzesata

# 429
И аз така. Просто исках да ми се върне блясъкът и да бъде по-жива. След една година сред вас мога да кажа, че се получи, но наистина предоставих един шкаф само за продуктите "проба-грешка" . Голямо пристрастяване е тук Grinning

# 430
Lina_86,
Има разлика в белите маски от серията.
Аз харесвам и препоръчвам за скалп старата, тя се казва Specifique Masque Hydra-Apaisant

Тази, която ти е в кошницата е Specifique Masque Rehydratant

Тя е сравнително нова, не се слага в корените и е като заместител на балсам при тънки, лесно податливи на омазняване коси и за разлика от много други - може да се нанася всеки ден.
Ако косата е по-гъста и по-суха, коментарът ми е малко краен - и той е: забрави. На мен поне не ми дава нужната хидратация. Самата консистенция е като гел. Не ми допадна и даже се бях отървала от нея, но това е моят опит.

Viki,
коя от двете Specifique те интересува в сравнение с Magistral? Писах за “новата” по-горе. Ако тя те изкушава, по-добре си вземи Magistral…

Последна редакция: сб, 27 авг 2022, 17:35 от Аня

# 431
  • Blondeville
prinzesata, благодаря, може и така да е, аз уж вземам все серии за обем и си мислех, че са подходящи за основно ползване. Но може и да си права, тази за обем на Алтерна ми е сякаш най-лека и с нея ми е най-постоянно усещането - нито твърде уау, но определено хубаво. С Балмейн ми беше най-голямата разлика между началото и след това. Взех първо шампоанът и беше “ехаааа”, съответно взех и балсам и пяна, но уау ефектът изчезна, просто ок усещане имам вече с тях, освен ако не направя по-дълга пауза. Не съм се заглеждала в състава. Мириам Кеведо розовата се води май нещо като Керастаз денсифик, тя ми е на приливи и отливи. Аз си мисля, че на мен ми влияе и това как стилизирам след баня, ако се изсуша и се харесам, отдавам на козметиката, ако не се харесам, пак на нея отдавам, та може да е нещо субективно. Много слабо място ми е косата, хем е тънка, хем рядка, и цял живот търся как да я поддържам прилична и да я поуплътня докъдето генът позволява.

# 432
Аз съм голям фен на Магистрала маската, имам сухи и фризиращи крайща и я намасям по дължините. Веднага се вижда ефекта.
Сега в нотино цената е много изгодна 60 лв, за сравнение в златната рибка е 88 лв. Пък и с кода sale20, цената става още по-изгодна. Запасих се 2 маски. Simple Smile

# 433
  • София
Аня много на време дойде уточнението ти.

Канселирах си поръчката с бялата маска Специфик 🙃.

# 434
Момичета, имате ли наблюдение от това термо и по-специално как влияе на цъфтежа? Сега имам 2 крема Цимента и Ми аманте, отделно Елексира но искам да взема нещо ново за мен и да е насочен срещу цъфнали връхчета

Общи условия

Активация на акаунт