Професионални серии за коса - тема 156

• 64 547
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
Отзиви за този шампоан?

Чудя се кое на OGX да си взема шампоан или балсам и кой вид. Какви са ви отзивите и тези, които сте ползвали и двете виждате ли голяма разлика от действието на шампоана и балсама?

По принцип не харесвам много да ползвам балсами, не знам защо от тях ми полепва прах по косата.
Но, ако има добро действие някой бих го купила. А ако шампоана не е толкова добър бих взела по евтин.

1.За сила, блясък, мекота и коприненост  
2.За заздравяване,еластичност, хидратация
3. Лилавият - За обем (този много ме интересува придава ли наистина обем
4. Кафявият - заздравяване и омекотяване на косата, помага приглаждане на кутикула за здрава коса, придава брилянтен луксозен блясък
5. Червеният - помага за устойчивост на ресане и стилизиране и добавя блясък , за заздравяване на косата от вътре

# 526
Ani,ако имаш стара четчица от спирала за очи можеш да я ползваш за "гребенче". Пръскаш лак за коса по нея и заглаждаш/сресваш косъмчетата назад.Така не се натрупва лак върху останалата коса.

Искрица,нанеси малко оксидант с тампонче преди на намажеш чистата боя.Издържа по-дълго и цвета става по-наситен.

fsyyy,объркала си темите,това са дрогерийни продукти...
Скрит текст:
Преди години съм ползвала шампоаните и балсамите на OGX.Ш бяха ужасни за моята коса,омазняваха,замазваха.Не бяха от най-евтините и си мислех  че са нещо уау,но бяха греда.Балсамите не бяха  нищо особено,нормални дрогерийни балсами.
На John Frieda изсветляващата серия е пълен смях,а този шампоан,който си показала не прави нищо.
За тези пари ще си купиш професионални продукти...

# 527
На OGX харесвам само олиото за коса, това с арган и това с кокос е хубаво. Слагам ги още докато косата ми е мокра и ми прави краищата много меки и блестящи.
Но олиото от арган и кокосовото са като цяло продукти, които не би трябвало да са скъпи, така че е нормално да са хубави.

Шампоани и балсами предпочитам да дам 2-3 долара отгоре и да си купя на Kristin Ess.

# 528
Момичета, имам нужда от малко помощ-искам да си купя уред за изстискване на боя, но не зная дали под формата на ключ или преса ще бъде по-удобен. Някой използвал ли е такова нещо?

# 529
И моята кутия дойде днес. Преди 2 дни се обадиха, че е изпратена. Меко казано съм развълнувана. Има много продукти, които си бях набелязала да пробвам и сега идва чуденето кой точно с кой да комбинирам - шампоан, маска, финиш, защита и тн за най-добри резултати. Някой може ли да даде идеи? Четох мнението назад за всеки отделен продукт, но какво бихте комбинирали за нетретирана, дълга коса, тънък и фин косъм, бухва цялата като се изсуши и няма блясък. Нямам опит с протеинови серии, не знам имам ли нужда, обаче ми е много интересно да пробвам филъра на Олиосета. Благодаря за всичката информация, която споделяте! От половин година се обръщам към професионална козметика к още нямам опит, но ви чета редовно. Страхотни сте Simple Smile 

# 530
И моята кутия дойде днес. Преди 2 дни се обадиха, че е изпратена. Меко казано съм развълнувана. Има много продукти, които си бях набелязала да пробвам и сега идва чуденето кой точно с кой да комбинирам - шампоан, маска, финиш, защита и тн за най-добри резултати. Някой може ли да даде идеи? Четох мнението назад за всеки отделен продукт, но какво бихте комбинирали за нетретирана, дълга коса, тънък и фин косъм, бухва цялата като се изсуши и няма блясък. Нямам опит с протеинови серии, не знам имам ли нужда, обаче ми е много интересно да пробвам филъра на Олиосета. Благодаря за всичката информация, която споделяте! От половин година се обръщам към професионална козметика к още нямам опит, но ви чета редовно. Страхотни сте Simple Smile 

Няколко страници по- назад Принцесата беше дала примерна рутина с продуктите от кутията. Аз обаче не испях да разбера как бихте определили маската на Брейв и Ш на Макадамия- като протеин или като хидратация?

# 531
Brave new hair Keratin трябва да е протеинова маска, самото име го подсказва - съдържа кератин Simple Smile

# 532
Да,аз прочетох мнението й още тогава, даже си го запазих. По-скоро въпросът ми е друг, ше се опитам да обясня. Имам еластисайзъра отпреди, мисля да започна с него като преуош, след това някой ш и м, ще си харесам. Но например след това какво да използвам като термо (на Екрю ли), мога ли да ползвам серумът за цъфтящи краища като финиш за цяла коса или само връхчета? Кой продукт според вас е финиш за цялата коса и би пригладил и дал блясък? Или олиото на Морокан. Просто ми се иска да ги изпробвам най-правилно и ако успея да открия протокол с тези продукти, подходящи за мен.

# 533
  • Варна
Маракеш можеш да ползваш на цялата коса започвайки на 5см. от скалпа. След еластисайзър шампоана Екрю с която маска си избереш.
 На тъничка коса обаче гледай да не прекаляваш с количеството маска и отмивак старателно.

ПП: Едно уточнение за маракеш....Да припомня,че серумът е ПРОТЕИНОВ. Т.е. при продължително ползване има опция да ви втвърди косата и да я усещате суха. Няма да е суха просто ще е напротеинчена. За баланс аз го ползвам заедно с капките на Oway или Нектар термик. Слагам маракеш на влажна коса малко количество и отгоре слагам нектар или обърсвам с ръка течащия,смотан капкомер на капките,смесвам с маракеш и нанасям.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 11:38 от prinzesata

# 534
  • Някъде там
Благодаря на всички,които се включиха и ми помогнаха с боядисването и матирането на дължините.
Смесих 1 боя 6.12 с половин 6.11.
Цвета ми на косата е черен.
От измит цвят с доста пигменти стана черен,не беше търсен резултат.
Следващия път ще съм на фризьор,не знам къде сбърках.

Стоях по малко от указаното.
20 минути корени и 3 минути дължини.
Корените са ми перфектно покрити,предполагам заради пигментацията,която направих преди това.
Моля да не ме цитирате,ще махна снимките малко по късно.

Последна редакция: пт, 02 сеп 2022, 07:51 от Искрица

# 535
  • Варна
Дишай след две измивания цветът ще е друг.❤️

# 536
Много благодаря за съдействието за продуктите от кутията!
Искрица , на мен много ми харесва как се е получило! Отива ти! Simple Smile ❤ Но и да се измие, пак ще е добре, така косата изглежда съживена Wink

# 537
  • русе
Моля, за съдействие. Препоръчате ми продукти за къдрава коса както за третиране руса коса, така и за коса на 18 год. девойка - не боядисване и естествена.

# 538
Искрица 6.11 е двойна пепел,двойката в 6.12 ако не се лъжа беше мат,+пепелта в единицата...твърде мнооого пепел.Такава комбинация би свалила поне 3 тона.Не се учудвам че при теб е станала черна.Основата за мен е 7ца,от това което виждам на снимката.
За матиране на дължини не се ползват пепелни нюанси,или най-много 1-2 капки.
Не си стояла много с боята,дано се поотмие за седмица-две.
Между другото,тъмният цвят по-добре ти стои Wink

# 539
Този цвят ти стои уникално, Искрица!
При мен винаги първия ден е много тъмно. Ползвам 5.12.
Но след 3-4 измивания става идеалния кафяв цвят за мен. ❤ Не се притеснявай!

Общи условия

Активация на акаунт