Със пюренца или без, ЮЛЧЕТА щастливи има днес!

• 11 494
  • 293
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Мерси на N_A_N, че просветли заблудената ми личност
Пожелахте да прочетете.
Ето обещаната история. Предварително се извинявам за дългия.

БЕЗКОНТРАКЦИОННО РАЖДАНЕ
ИЛИ ЕДНА ИСТОРИЯ ПО ДЕЙСТВИТЕЛЕН СЛУЧАЙ

Контракциите ме хванаха на 9 срещу 10 юли – точно на финала на Световното. Италия вкарва гол и мъжа ми вика от радост и аз викам, но гола не ме интересува и въобще не съм толкова радостна. Ту се присвивам, ту спя. Съпругът ми, погълнат от мача, ме съветва: „Потрай още малко. Имай предвид, че и доктора ще гледа мача.” Обаче ме боли - две не виждам. Свърши мача, свърши трето полувреме. Тук е момента да кажа, че моето малко ангелче е много съобразително още от утробата. Седи си там, кротува, докато не свърши футболната нощ. Обаче като свърши ....
Та свърши всичко свързано с футбола, а аз с контракции на 5 минути и се чудя да тръгваме ли. Много ме беше страх да не ме върнат. Еей голям позор щеше да бъде. Обаждам се в болницата да питам какви обезболяващи срещу контракции да взимам. Дежурната лекарка ме посъветва да отида в болницата. Само това чаках. Отивам и се оправдавам: „Миии тъй като ме поканихте ...”
Извършват ми всички процедури (Знаете ги). И лягам в предродилна зала. Лежа – контракции няма. Седят около мен акушерките и трополят с пръсти в очакване. А контракции няма. Това става към 2-2,30 през нощта.  Аз вече се чувствам неудобно и излишна в тази компания. През главата ми минават мисли как ще ме пратят да си ходя в къщи и хоп една контракцийка – пренебрежимо лека и кратка. Целият лекарски екип ме успокоява: „Не се притеснявай, то като ти изтекат водите ще се засилят.” Вече не ме свърта на туй легло и списание нямам да чета дори. А една възрастна акушерка ми вика: „Стига си приказвала, пази си силите за после. Спи сега.” Какво ти спане, аз съм дошла да раждам. Реших, че ще ходя до тоалета. И хоп изтекоха ми водите. „Никаква тоалетна, обратно на леглото.” Пак не ме огря разнообразието. И почнах да хълцам. Ама хълцам ви казвам, целият коридор кънтеше – като магарица. И не мога да спра.
В един момент ударите от апарата за детето спряха. И се почва „Сестра, кислород.” „Давай системата.”, „Бързо.” – и всякакви такива изрази а ла Спешно отделение. Аз от хълцането явно съм разместила апарата, но това не попречи на екипа да ме упоят с кислород. И после пак затишие. Никакви контракции. Напълно по рачешката.
На сутринта дойде съпругът ми да ме види  дали съм родила. И като ме почнаха едни контракции. Помолих го да стои при мен, че ми действа контракционно. Лекарите нещо не бяха съгласни.
Сложих си епидурална упойка, за която сега съжалявам. Напълно излишна е, а и много опасна.
Вече в родилна зала – родих. Д-р Яков ми скачаше по корема, но всичко мина много бързо и забавно.
На всеки пожелавам такова раждане.

# 91
NAN ти ме разби за номинацията Joy
Въпреки, че някой спомена да няма номинации за см и кг искам да номинирам моя Павел с прякор Пъфи за най ълго бебе на 4м -68 см.

# 92
  • някъде
Тогава с чиста съвест номинирам Дая в категория: НАЙ-ДАЛЕЧЕ ИЗСТРЕЛЯНО ЛАЙНО rotfImbo Цели...20 см Shocked Shocked Да ви е яд smile3533 smile3534
smile3532, мале и това се отнася за мойта снаха Crazy nazemiata
Крис, не сме голям град, а даже сме много пропаднал град ooooh!
Благодаря ви, наистина си ми е хубавец Heart Eyes Той се роди с доста дълга коса, но сега е два пъти по-дълга и засега не е опадала! Wink Дано да не оплешивява никога Praynig

# 93
  • Варна
Честито на всички месечинки и месечинковци.
Диди благодаря за линка за рахита. Предлагам да не обсъждаме повече, защото само допълнително се ошашкваме. Всеки да си направи справка с педито, ако иска.
St.g. аз лично нямам добри впечатления от Костадинова. Исках да запиша Еми при нея, понеже ми е наблизо и още преди да родя отидох да се уговорим. Тя ми се изсмя като каза, че то още неродено пък аз съм тръгнала да му търся лекар. Отношението не ми хареса. Освен това в квартала има много майки и постоянно е лудница пред кабинета. Иначе сега съм много доволна от моята докторка - Александрова, Терапия. Когато и да и се обадя не ме препраща към дежурен кабинет. Проверила съм я като  имам референции за нея дори от завеждащ детско отделение в терапията. Ако искаш ще ти дам координати.
За номинациите:
нека бъдат по-скоро забавни албумчета, озаглавени:
най-тъжната ми физиономия
най-веселата ми физиономия
най-шантавата случка /разкази/
най-любимата ми играчка
и т.н.,
а що се отнася до родителското тяло се номинирам в категория най-дълго познавам мъжа си

# 94
  • През девет земи в десета
Честити месечинки на всички бебчета !
Диди как ви завиждаме за косата ,благородно разбира се.На Цвети и опада на втория месец и чак сега покара някаква косица.Ние май в тия номинации няма да влеземе,аз мислех да се кандидатираме за най-високо бебе,но се оказа,че има и по-дълги бебета.
   Нан,а тия на Нестле пробвахте ли ги?Аз взех едни на Хип,обаче се оказаха много твърди и не стават да ги хапваме така,само за пюретата.

# 95
  • somewhere over the rainbow
Честито на Лорка /дето се крие от мама/, Виктор и  Иван! Gift

didi_81, Алекс е невероятен красавец, пу-пу, каква прекрасна коса има,  Heart Eyes но и фризьора му си го бива
Да,права си. Но искам да напомня,на тези,които не са присъствали на годежа,че Алекс е сгоден за Дая...И флиртове под носа ни не търпим smile3513 Ако все пак Весела се чувства влюбена,може да се нареди след нас Hug Току виж Алекс взел приза "Най-желан ерген" Heart Eyes
dew, и ние правим същите физиономии,когато извършваме естествените си нужди newsm10
pipi, мисля,че Самуил на Бибошка е прди вас,със своите 70 см Shocked
pigi, само Плазмон прробвахме-много са хубави coolcool Утре Нестле-то.

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 15:30 от N_A_N

# 96
Абе мамита, то какви номинации са с по един номиниран в категория?!  Ами в момента  това прилича по-скоро на МЕСТНИТЕ РЕКОРДИ НА... ЮЛЕС Laughing !!! Лошо няма, де, и така има смисъл Peace

А аз да ви се... похваля (или опалча, не знам) - остригах Тити. Направо порасна с 1 година и вече няма съмнение, че e момче. Запазих си 2 къдрици, върху кoито да рева, когато за първи път го хвана, че е пушил марихуана! Grinning На мама голямото момче!

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 15:37 от Pingwina

# 97
  • София
Привет мамчета  Grinning
честити месечинки на всички бебчовци родени днес  Heart Eyes - Лора на мама Синеочка, Виктор на мама sunnycat и Иван на мама marine
Tizija и MARIAELI благодаря за успокоението за цвета на акото. Лошото е, ч е не знам какво толкова ям, което така да влияе на Диляна. Доста се съобразявам какво ям, че тя имаше много колики и още има сега при захранването и не съм си променяла начина на хранене от началото. Дано да отмине.
 Yolk много съжалявам за твоята бебка, дано бързо да се справите с този проблем с помощта на рехабилитацията. Познавам една дама, която е кинезитерапевт към Майчин дом и се занимава непрекъснато с бебета с различни проблеми. Ако проявяваш интерес кажи, веднага мога да ти дам координати. Отделно има и една мама в София, която се занимава с плуване за бебенца и много помага за възстановяване ... Само ако решиш...кажи.
А вие направо ме шашнахте с този рахит-и ние сме вечно с потни ръчички и крачета. Пием за сега Вигантол по 2к на ден...ама ще питам непременно докито.

И ето ви нещо за разнообразие  Grinning
http://www.metacafe.com/f/upgrade_flash.swf?itemID=178495&fp … om/f/fp_embed.swf

Последна редакция: пт, 01 дек 2006, 15:42 от sue2003

# 98
НАН, моля, разкажи подробности, просто не издържам паднах от смях с това ЛАЙНО. Joy Joy Joy Кажи как точно стана плс, как го изстреля Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Ако мога да ви успокоя за акото и яденето, абсолютно са свързани и аз даже вече имам наблюдения кое от какво. Напр. ако ям зеле, задължително в акотоима желе, а лютеница - оранжево е.

Диди, мажеш го преди баня, после изчеткваш и къпеш. То не може да стои така, защото не е  мокро ами мазно и ще омаже всичко.

Емили, брей каква ще да е тази грубиянка лекарка. Как ги обичам такива!!! Слагам ги на място веднага. Че естествено ще търсиш лекар, нали като родиш трябва да дойде у вас. Да не би от родилното да търсиш с дистанционно?! Що за жена е тая бре!!!! Ух възмутих се, затова сме на тоя хал в БГ.

# 99
  • somewhere over the rainbow
Тъй,...ето моето съвсем сериозно предложение за начин на номиниране:
Пингвина е права,че трябва да има снимков материал. Значи аз предлагам категории:
"Най-атрактивна физиономия" /тук да влизат и весели,и тъжни,и всякакви физиономии/;
"Най-атрактивна поза";
"Най-фешън прическа";
"Бебе-фотомодел".
Да не са повече,че трябват отделни албуми,а и ще се объркаме в гласуването.
Такааа,правя 4 отделни албума и поставяме определен срок /напр. 2 седмици/ желаещите да подготвят снимките и да ги сложат в съответния албум. Пускам линкове на първата страница на тази и следващите теми. След изтичането на този срок започва гласуването. И за да няма "аз гласувах за себе си",няма да пускам анкета. Поставяме срок за гласуване-примерно 1 седмица. През този срок всички желаещи да гласуват ми изпращат своят глас,за една или повече категории на ЛС, като никой няма право да гласува за собственото си бебе и всички,участващи в конкурса,са задължени да гласуват. Ако не гласуват,тяхната номинация отпада. А аз се заклевам с ръка на сърцето,че няма да бъда пристрастна,няма да гласувам за себе си и в края на конкурса ще обявя обективните резултати!!!
Ако сте съгласни с това и ако ми вярвате,остава само да уточним това ли да бъдат категориите и какви да бъдат сроковете.
/Искам да уточня,че от днес до неделя няма да съм в града и може някой друг да направи албумите-лесно е. Също така,няма да мога да правя никакви корекции на първата страница до неделя...да знаете/.

# 100
Popova, повредата не е в твоя телевизор Embarassed

аз така разграничих Емичка от останалите девойки в предния си постинг, че явно съм я пропуснала в този с наградените
извинения  bouquet
бързам да поправям
Ивичка,не се притеснявай...Мерси,че ни добави   bouquet
yolk,съжалявам за Весела,дано възможно най-скоро се оправи.Аз бих те посъветвала да не се тревожиш много.Пипи на Лала,имаше същия проблем,но бързо всичко се оправи  Heart Eyes
маира,радвам се че с малката всичко е наред.Браво смела мома си имаш  Peace
Емили,хубаво раждане.Дай Боже всеки му.И моето беше бързо и лесно,не се оплаквам.
Самуил на Бибошка е 71 см. ако не се лъжа...май няма кой да го бие сладура  Wink
Аз пак да си кажа за рахита.Не е достатъчно само ръцете и краката да се потят,трябва да има обилно потене и по главичката.Не се стряскайте,и не мислете най-лошото  Hug
НАН.синеочка,вашите моми много надалеч хвърлят бре  Joy  Joy  Joy  Joy Паднах от смях като ви четох.
Айде чао   bouquet

# 101
Хвърлят, ама НАН не ще да каже с подробности смешката.Диди, амаха ти заради снахата, осуети веселбата!! Тя се уплаши сватя ти че няма да я вземете Дая Simple Smile

момичета аман от мен тия дни, да вземам да спирам да пиша вече, то всеки втори пост - моят. Бреее нахалство такова... и предимно глупости. Но нещо идват празници обзела ме е една еуфория, една веселост..по-скоро лигня Joy

# 102
N_A_N, Весела също си има сериозен мъж, но се надяваше поне на една малка авантюра с Алекс, но явно няма да се вредим щом е толкова желан  Sad Не сме искали да нараним чувствата на Дая, тя наистина е достойна да бъде с такъв русокос красавец  Hug

За гласуването мисля, че трябва да могат да гласуват и юлски мами, които не участват със свои снимки в дадена категория или въобще.

Благодаря на всички за подкрепата, знам че ще се справим!

# 103
Абе аз от кога си мисля,да направя забележка на Диди и синеочка,ама викам айде сега не ми е работа....ама то пък т'ва ващо на нищо не прилича...аааа я се засрамете,омръзна ми само вас да чета  Joy  Wink  Hug
ей момичета шегувам се,да не ме вземете на сериозно....и мен ме е хванала лигата тези дни

# 104
  • Варна
Eee N_A_N това се казва тежка дума. Съгласна съм за номинациите. Точно както ти си поставила нещата. Албуми не се наемам да правя, защото днес за пореден път ти доказах к'ъв трап съм Embarassed. Тъкмо почнах да се чудя дали изобщо ще има номинации.
синео4ка, то си е за тяхна сметка на докторите и на всички, които си позволяват да се държат така с клиентите/пациентите си. Аз напоследък чак си се ядосвам, колко кротка съм станала - не им обръщам внимание просто.
Я ме светнете кви са тези любовни триъгълници сред вашите възпитаници. Аз на моята дъщеря съм и забранила да има полови контакти преди 16 год, заради хепатита Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт