Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 399
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
Моят казус е шкаф с тави и тенджери. В момента ги редим една върху друга и е ужасно. Шкафът е от тези кухненските, тип под мивката. Някаква изпитана "закачалка" върху която да ги редим?
Най- ползваните са ми в такъв шкаф. Другите са в раклата на ъгловото диванче, което имаме в кухнята.

# 406
Вратата е почти централно разположена.
Мислех го за прътове на късата страна на две нива. Реално няма да се промушваме, защото вратата е на дългата страна и реално като я отнориш дрехите ще са срещу теб.
В моята глава изглежда лесно, но хаха може и да не е много практично.
Точно това имах предвид - ако дрегхите са по протежение на стената срещу вратата, за да стигнеш до късите страни ще трябва да се промушваш в колкото пространство остава заради тях. Заемат си доста, ако са нормално окачени (закачалките перпендикулярно на стената), особено зимни/връхни дрехи.
Вече ако в краищата ще са неща дето ги слагаш и забравяш, може и за вас да работи и по този начин, но поне аз както си го представям не звучи много практично. Ако съм аз, тия дрехи ще ги ругая всеки път като посегна за нещо друго към късите страни на килера...

# 407
  • София
Изглежда ми адекватно това предложение, да са на късата страна. Може би ще е дразнещо всеки път като отворя и да се навирам директно в дрехите и да ги бутам насам -  натам ... имате право, ще го поумувам още известно време преди да предприемам действия, че после да няма ... издънки, хаха, благодаря!

# 408
Те няма ли лостовете да са един над друг, на две нива - ниско долу единия лост, на около 2м горния?

# 409
Моят килер е с размер 1.25х2.50 и изглежда ето така. Не е най-доброто, но с този скок на цените май ще си остане за сега така. Лостовете са на дългата стена, но вратата ми е в края. Мъжът ми беше много против, но ние имаме ужасно много якета и не знам къде бих ги събрала другаде. От гледната точка на функционалност, в бъдеще бих ги сложила на късата страна, защото така постоянно се прещипват от вратата.
Скрит текст:

# 410
  • София
Изглежда ми адекватно това предложение, да са на късата страна. Може би ще е дразнещо всеки път като отворя и да се навирам директно в дрехите и да ги бутам насам -  натам ... имате право, ще го поумувам още известно време преди да предприемам действия, че после да няма ... издънки, хаха, благодаря!

И аз си мисля, че е най-адекватно лост на два етажа от едната страна - може да оставите различно разстояние - например единия да е за по-дълги дрехи, другия - за по-къси. Срещу вратата - по плитки етажерки - 30-40 см - така, че по-лесно да минавате, и от другата страна къса страна - пак по-дълбоки етажерки. Има значение и колко широка е вратата на килера, че ако е стандартен отвор 90 см, то от двете страни не остава достатъчно за дрехи и дълбоки рафтове, както и как се отваря - навътре - навън.

Нашият килер е около 2,5 м дълбок и 90 см широк - доста е труден за достъп. Сложили сме едни етажерки 30 см дълбочина, но винаги настрани влизам.

# 411
Настрани..напред...поне влизате....Joy...някъде....в дрешника де...
Ние нама къде да влизаме Stuck Out Tongue Winking Eye

# 412
  • Велико Търново
1 м на 2 м не е малко място!
Това е поне 2.2 високо, тоест лостове на две нива и етажерка ще оптимизират половин апартамент.
За якета, според мен са нужни поне по 1м свободни пространства под лоста.
За мен, якетата да са срещу врата, т. Е на два лоста един над друг, всеки по 98 см
А останалите неща да накацат по стените отстрани.

# 413
  • София
Друго си е да ти дадат малко съвети, сега ми дадохте задача за цяла седмица Grinning
Ще има да чертая и да смятам кое- къде Misc Thought Balloon

# 414
  • Велико Търново
Нямам снимка сега, но някъде съм пускала тук. Вкъщи дрешника е 2м широк на 3 дълъг. Ако имаш време разрови и виж как е нагледно това което имам предвид. Естествено, смалявайки площта ще се ореже това онова, но аз нямам височината, която имаш ти. На 2м ширина тавана е скосен до 1.50м

# 415
  • София
Нямам снимка сега, но някъде съм пускал тук. Вкъщи дрешника е 2м широк на 3 дълъг. Ако имаш време разрови и виж как е нагледно това което имам предвид. Естествено, смалявайки площта ще се ореже това онова, но аз нямам височината, която имаш ти.

Ще поразровя из темата и ще намеря, мерси!

# 416
  • Пловдив
Аз търся пластмасова кутия за съхранение, но голяма, някъде 200 литра. В Метро най-голямата е 140 литра.

# 417
Аз търся пластмасова кутия за съхранение, но голяма, някъде 200 литра. В Метро най-голямата е 140 литра.
Варел от Руския пазар 😁😁
Сори, не се стърпях, ама 200л натам ме изби 😁😁
*Мъжо ли ще съхраняваш (пита моя загрижено) 😜

# 418
200л са пластмасовите контейнери за дъждовна вода с капак, но са тесни и високи, май няма да е удобно.

По градинските магазини има едни огромни пластмасови ракли за съхранение на градински възглавници. Добре се затварят, дъждоустойчиви са.

# 419
  • Майничка
В Профис има, огнеупорни, но цената е литрите х2.

Общи условия

Активация на акаунт