Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 400
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Писала съм и преди (темата е многократно обсъждана тук, може да проверите старите издания) - държим лекарствата в голяма кутия за инструменти. Отделила съм цял рафт в шкаф за нея, висока е - побира изправени сиропи и отгоре има още едно, доста по-ниско ниво). Когато децата бяха малки беше пълна с какво ли не, при пътуване директно взимах всичко, супер удобно ми беше (единствено инхалаторът не се побира в нея).
Сега вече е полупразна, скоро може и да нямам нужда от нея.

# 391
  • München, Deutschland
Държа всякакви неща в 2 кутии от обувки, тях си ги бях разделяла с преградки, но се оказа, че няма нужда. По начало са ни страшно много лекарствата, но това е защото живея в страна, в която нищо освен нурофен и парацетамол в детски дози не мога да купя без рецепта, дори сироп за кашлица...

Като подредба ми е удобно иначе.

# 392
  • София
Здравейте на всички!

За пръв път пиша в темата, интересувам се дали някой от вас си е преобразил килера в дрешник.
Имаме малък килер и търся идеи как може да го направим най- функционален хем за дрехи, хем за кутии и тн.
Не знам дали това е мястото където да попитам, но ако някой вече си е правил такъв домашен проект ще се радвам да сподели.

Иначе намирам нещо такова в пинтрест.

# 393
Много зависи какви са размерите и особеностите на помещението.

# 394
  • Велико Търново
Вики, има едни профили с перфорация за рафтоносачи, тип магазинните. Ако намеря снимка ще пратя. Ние такова нещо ще мислим за последния склад-гардероб. Удобно е защото монтираш шината за стената и мести рафтове те, според нуждите.
Аптекчката ми е в един шкаф над кухнята, трудно достъпно място за децата. Лекарствата са разделени в две кутии - една от обувки за рядко ползвани и втората от телефон за сезонните неразположения. Памук, марля и шишенца в една винилова чантичка и зад всичко това инхалатор и апарат за кръвно.
Изобщо не искам да отварям шкафа, а като го отворя не гледам дали е подредено, а само дали са в срок.

# 395
Здравейте и от мен, рових в темата, но не открих да сте говорили по въпроса.

Моят казус е шкаф с тави и тенджери. В момента ги редим една върху друга и е ужасно. Шкафът е от тези кухненските, тип под мивката. Някаква изпитана "закачалка" върху която да ги редим?

# 396
  • София
Вики, има едни профили с перфорация за рафтоносачи, тип магазинните. Ако намеря снимка ще пратя. Ние такова нещо ще мислим за последния склад-гардероб. Удобно е защото монтираш шината за стената и мести рафтове те, според нуждите.
Аптекчката ми е в един шкаф над кухнята, трудно достъпно място за децата. Лекарствата са разделени в две кутии - една от обувки за рядко ползвани и втората от телефон за сезонните неразположения. Памук, марля и шишенца в една винилова чантичка и зад всичко това инхалатор и апарат за кръвно.
Изобщо не искам да отварям шкафа, а като го отворя не гледам дали е подредено, а само дали са в срок.

Благодаря, ще погледна какво представляват. Нашето помещение е около 2 кв., доста малко, но ще ни е достатъчно.

# 397
2кв., но как разпрецелени? И какво искате да държите там?

# 398
Разпределението наистина е най-важно. Нашето помещение беше по-широко от показаното на снимката и в дясно от вратата  бяхме сложили два лоста. На долният бяха подредени оборотни връхни дрехи, а на горния, под тавана висяха на закачалки извънсезонните.
Отсреща бяха рафтове като тези, които си показала на снимката.

# 399
Здравейте на всички!

За пръв път пиша в темата, интересувам се дали някой от вас си е преобразил килера в дрешник.
Имаме малък килер и търся идеи как може да го направим най- функционален хем за дрехи, хем за кутии и тн.
Не знам дали това е мястото където да попитам, но ако някой вече си е правил такъв домашен проект ще се радвам да сподели.
Иначе намирам нещо такова в пинтрест.

Вкъщи килерът е точно така. Винкели хванати за стената и отгоре рафтове ПДЧ.
Беше предвидено за тоалетна 2ра, но си го направих с рафтове за килер и си го ползвам тъй от самото начало.. Ама за дрехи абсурд. Държа главно буркани, консерви, сухи храни. Няколко кутии с обувки извънсезонни на горните етажи. А най-долу на ММ малко инструменти, прахосмук и други дребошляци. Също там си събирам метли, лопати, дъска за гладене, разни окачени каски за ски, щеки и подобни..

Лекарствата - имам си шкаф около една колона само за козметика, дрогерии и лекарства. На малки рафтчета, много плитък, само за малки кутийчици и шишенца става, та е идеален. На високо от децата, когато бяха малки. И лесен за достъп сега, ако ми се налага да диктувам къде да намерят капки за нос или някой нурофен.

# 400
  • София
Размерите са 180х95-6 ... Изобщо не е голямо помещението, но ще събира доста "боклуци" 😂
Предимно и аз искам да държа прахосмукачката, кутии, но и зимните дрехи.
Имам идея просто на късите страни да поставим рафтове, а като се влиза, директно, на дългата - някак си прът за закачлки за зимните якета.
Затова попитах ако някой вече е правил, кое е било подходящо за тях. Благодаря за бързите отговори.
Ще го измисля някак си скоро Grinning

# 401
На каква височина планирате да е този прът? При ширина под метър, ако не е доста високо, дрехите ще заемат доста от нея като се окачат. И реално при минаване за да стигнете до късите страни, ще трябва да се промушвате край тях и да ги избутвате. Ако пък е високо, ще става за извънсезонните неща, но не и за текущите.
Вратата как е ситуирана, на дългата страна ли е и в средата или в единия край?

# 402
За връхни дрехи трябва около 50/60см, ако са на закачалки на тръба-значи ще останат 30/40см. да се мине.Затова по-добре да са на късата страна, на два реда, а дългата да е с рафтове и организация за домашни посуди и уреди.Хем да са под ръка , а не да се промушваш покрай дрехите.Вариант Б е да са с механизъм за закачалки, които да стоят наобратно, изтеглящи се закачалки.А в дъното рафтове.В Икеа има стойки за организация на прахосмукачки, ютии, дъска за гладене.

# 403
  • София
Вратата е почти централно разположена.
Мислех го за прътове на късата страна на две нива. Реално няма да се промушваме, защото вратата е на дългата страна и реално като я отнориш дрехите ще са срещу теб.
В моята глава изглежда лесно, но хаха може и да не е много практично.

# 404
Ммм, май ще трябва да ни дадеш начертано как изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт