Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 057
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Права е Тета, тези големите са удобни само за извънсезонни неща. Поне мен би ме дразнило ако трябва да ровя в тях често, не е само това че са трудни самите кутии за маневриране. С няколко по-малки е по-организирано и няма ровене измежду много неща вътре, няма размятане на тежка кутия и прочие.

# 706
Показаният калъф е мек, без дъно..като сложиш дрехи и го хванеш после да вдигаш, то се гъне и разбичква. Не ги харесвам. За нещо голямо като на картинките - завивка, възглавница може и да е ок, но дрехи на купчинки вътре - ще стоят добре само когато е поставено на твърда повърхност. Вземеш ли го...всичко ще се разбичка.
Ако може нещо с твърди страни и дъно търсете, като кутия да е.

# 707
Тези големите страшно много тежат, като се напълнят. Използвам ги под леглото. В гардероба отгоре имам едни кутии с капак.
Ширината или дълбочината не се връзва? Виж в алиекспрес, там има страшно много вида с различни размери. В БГ освен да търсиш в магазини като Комо, Айко и т.н, не се сещам за други.

# 708
В алито също са от меките и неудобни.
Не даваш дълбочината на гардероба каква е - 60 ли?
АЗ ползвам тези, ужасно удобни са, защото стои подредено вътре всичко, има дупка да хвана и лесно да сваля. Е, те са за плитки гардероби, но на мен ми е удобна много. Навремето бяха по левче...
https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-bo … -s-kapak/00100467

Иначе тези са подходящи за дълбочина 60 на рамката
https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-bo … 9076-ee19f2ef1039

# 709

Леко са се поуляли Икея с цената на този продукт...

# 710
  • sofia
В магазините тип "левче" и Джъмбо има най-разнообразни кутии. Отиваш с ролетка и мериш.
Лошото при тях е, че купиш ли нещо, после да намериш същото е невъзможно.
За картонени кутии не мога да се пречупя да дам пари.
Правила съм си кутии за съхранение от кашони от принтерна хартия, от кутии за обувки...ама на мен ми е кеф да се занимавам.

# 711
В левчето са ужасно цигански, кичозни и грозни. За мен поне.
Трудно се намират с дълбочина 50 и няколко см.
Майка си облепя така кутии, ами не ми харесват на мен поне, личи си че е лепено, не ми е по вкуса.

Всеки различно го вижда Simple Smile

# 712
  • Русе
Картонени и кутии с твърдо дъно има най-различни в Пепко. От Джъмбо мисля, че и моите са меки и не толкова удобни, като се напълнят. Иначе има с най-различни размери и не са на такива цени, като от Икеа.

# 713
В икея са твърди - с твърди дъна и страни, освен това имат капаци, и трето дълбочината е 55 см.
Да скъпа им е цената, но аналог имат ли? Не мисля, но може и да се бъркам, та ако покажете кутии със същите параметри като икейската от линка, няма да е лошо....

В пепко се сетих и аз, но там пак са 33 см дълбочина по спомен. Иначе има с капаци...

Зависи какво се търси...

# 714
от пепко
https://pepco.bg/produkti/%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%bf%d0%bb%d0%b5%d … 64-328995-334617/
РАЗМЕРИ:   3 бр. A4 – 5 лв
РАЗМЕРИ:   2 бр. 37 x 27 x 18 см
РАЗМЕРИ:   2 бр. 47 x 31 x 32 см – 6 лв.
ЦВЯТ:   кафяв
картонени, с принт, в различни цветове, налични варианти: 3 бр., A4 – 5 лв., 2 бр., размери: 37 x 27 x 18 см – 5 лв., 2 бр. 47 x 31 x 32 см – 6 лв.

# 715
За рамка 60 см дълбочина обаче, тези не са подходящи. Трябва поне 55 см да са. Не са същите /като дълбочина назад/ като икейската.

Не че трябва де, но за да е коректно сравнение, не за друго. Simple Smile

# 716
Разбирам и аз търся такива, но се двоумя с тия хартиените . Защото имам 4 сели рафта дълги около метър и нещо и дълбоки около 40 50 см . Обаче ако взема по - малки ще ми остане празно място отпред или отзад по - скоро . Но пък тия хартиените ако не ми харесат мога да си ги украся .

# 717
И аз не съм го измислила и ми е малко буламач на тоя горен рафт /в детската е, в другия гардероб нямам високи рафтове/....

# 718
Мисля , че картонените ще са по - добри . Няма да драскат . Ненужните дрехи ми са в вакум торби . 2 чувала дрехи , че и повече ги събрах в 5 торби . Имам и още де . Така , че искам да си наредя само дрехите , които нося . Сега е голям бардак все оправям и всичко се разпада .

# 719
На високите рафтове ползвам по-малки прозрачни пластмасови кутии. Взех такива с капак, за да се редят една върху друга на височина. Губи се от обема с тях, но веднага виждам къде какво има и вадя само нужната кутия.
А за под легло гледах някъде плитки пластмасови кутии с колелца, изглеждат много по-удобни от платнените.

Общи условия

Активация на акаунт