Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 11

• 71 395
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
И ние бутаме в съдомиялната. На плотовете само една кафемашина имаме. Ако има начин и нея ще разкарам, но не е удобно и няма място по шкафовете. Пък това цедилник за чинии, въртележки с подправки и бурканчета, кутии за хляб са абсурд да ги търпя отгоре. Въобще такава сергия да не видя.

# 301
И аз съм така, кафе машината е в шкаф също 😂

# 302
Сушилникът за чинии заема излишно място. А и не ми харесва. На квартира като живеех, беше вграден в шкафа над мивката. Живот и здраве като се преместим в новото жилище, не мисля да купувам. Имам едно за сушене от Икеа, което се сгъва и ще го ползвам, ако се наложи. Иначе мисля да стои прибрано.
За тоалетната хартия се чудя къде да стои и ви чета, да видя дали нечия идея ще ми пасне Simple Smile

# 303
Тези чинии мокри затворени в шкаф, няма ли да мухляса или да се вмирише шкафа?

# 304
Забърсваш с хавлия и прибираш.

# 305
Не, не мухлясват. Отдолу шкафа няма плоскост. За 6 години никога не съм ги забърсвала и нямам нито един мухлясъл съд.
Ето такъв беше сушилника:

А шкафа беше така в долната част:

# 306
Много ми харесват и на мен по снимки такива, в някои страни знам че са масово така. Шкафът с отцедника е над мивката разположен, няма дъно и каквото ще капе, отива в мивката. Която естествено не е някаква мъничка и да капе и отстрани а е съобразено и това.
Харесва ми и като цяло чиниите да са вертикално поставени в шкафа, следващия път когато планирам разпределение на шкафовете сигурно ще си потърся поне за малка част такава поставка. За най-често използваните ми се вижда удобно да са хем под ръка, хем не една върху друга.

# 307
Не, не мухлясват чиниите, защото шкафът отдолу не е плътен и има леко проветряване. Имала съм такъв преди много години в апартамент под наем и за мен е супер неудобен. На всяка чиния си вдигаш ръката нагоре и водата се улива по ръката. Не се побира всичко в тях и пак трябва да имаш сушилник на плота.

Сега всичко слагам директно в съдомиялната. Вечер преди да си легнем я пускам, а сутринта, докато направя кафето, я разтоварвам. След това, каквото се генерира през деня, директно се слага в нея. Само не пускам в нея едни тигани с незалепящо покритие, защото не е добре за покритието. Тях си суша на едни като ватирани подложки. Има ги в юск, джъмбо и на много други места. Имам няколко и ги държа под мивката. Вадя само за тиганите и пак прибирам.

# 308
Хм, това не се бях сетила че веднага след изплакването трябва нагоре да се вдигне и се стича вода... Изглеждаше прекалено хубаво поне на снимки Grinning

# 309
Отделно трябва да се изпразва и тавичката, в която се събира водата от измитите чинии. И там е голям екшън да я изкараш и изхвърлиш водата в мивката без да си я изсипеш върху главата.

# 310
Аз не че чините ще мухлясат, ами шкафа от влагата да не се вмирише с времето на влага, мухъл. Не знаех че шкафа е отворен, не е с врати и плътно затворен като другите шкафове. Аз на времето бях луднала да си правя мивка на ъгъла. Колкото народ, толкова и мнения. Един вика не ти трябва, друг вика родих се.Та на когото каквото му е удобно и има място за реализиране на плановете.

# 311
  • София
В къщи всички чинии и чаши са разположени на височина, удобна за достигане от деца, (едно от задълженията им е да разтоварват миялната машина), а и да не ме питат всеки път като искат чаша с вода

Иначе обичам да си държа под ръка много неща на плота, например вилиците и лъжиците и бъркалките (говоря за най-оборотните неща), защото много се дразня като съм взела по една чиния в ръка или са ми мръсни ръцете и да бъркам в чекмеджето. А като са отгоре, само щипвам и съм готова. Както и дъските за рязане. Изплаквам ги и ги оставям на плота по 10 пъти, няма къде да търся да ги прибирам в шкаф.

# 312
Аз не че чините ще мухлясат, ами шкафа от влагата да не се вмирише с времето на влага, мухъл. Не знаех че шкафа е отворен, не е с врати и плътно затворен като другите шкафове. Аз на времето бях луднала да си правя мивка на ъгъла. Колкото народ, толкова и мнения. Един вика не ти трябва, друг вика родих се.Та на когото каквото му е удобно и има място за реализиране на плановете.

При нас шкафът си беше с врати, но долната тавичка беше дъното на шкафа. Нямаше мухъл. Не знам как да го обясня по-добре.

# 313
Шкафовете с вградени отцедници са два вида- с обикновен долен профил и тавичката лежи на него, и такъв без долен профил, като тавичката или стои под отцедника, или се маха и чиниите директно капят върху мивката.Има единични и двойни отцедници.За мен много непрактичен вариант при всички случаи.

# 314
Толкова ли е сложно да се забърше чиния, че да не ти капе по ръката?

Общи условия

Активация на акаунт