Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 857
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
  • Русе
Здравейте група. Имам един казус за решаване. Платил съм в Калиакра маре за 7 нощувки от 06.08. За двама + дете на 5 год. Само че и дъщерята(  на 16 години е) иска вече да идва( преди това не искаше) чудя се какво да правя. Голями студиа и апартаменти вече няма(аз съм платил още януари месец- 25%) и сега нв знам ако доплатя за трети възрастен сто и нещо лева на ден дали ще се съберем в стаята 4 човека. Не знам колко са голями стаите и как ще се разположим. Искат ми 243 лв на ден да взема и  друга стая а и май няма свободни. Също така се чудя дали да взема приорити карт за доплащането, тя май си се избива. Идва ми да продам почивката там и да ходим другаде.Дайте съвет.
П. С.
Албена много ми харесва плажа и мисля че съм избрал добър хотел.
Стаите в Калиакра маре са малки. Наши приятели бяха така батко на 17г. девойка на 10г. и двама възрастни. Събраха се, но става супер тясно когато се разпъне диванчето. Остава само една пътечка. Моя съвет е да се обадите направо на управителя на хотела и да се разберете с него. Аз така удължавах престой в Гергана за Септември.

# 451
  • у нас
Не знаех че диванчето се разпъва 😂

# 452
  • Бургас
Да споделя как снощи ни оставиха да спим във фоайето на хотела. До полунощ се борихме със черни летящи буболечки, но не ни смениха стаята. Тази сутрин като се съмна се върнахме с дъщеря ми по светло и поспахме докато дойде управителката и фронт офис мениджърката. Управителката се извини за некомпетентността на служителите си и ни премести, забележете, отново. Бях им казала че напускаме още днес, но едва гледах и днес почти проспах деня в новата стая. Ще ни компенсират като не платим за дом любимец.  Снощи си поплаках, днес се опитвам да запомня, че Винаги лично трябва да говоря с управителя!
Жътварката бегач изключително прилича на малка хлебарка, която лети. Кошмарна нощ.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 21:30 от ben78

# 453
Да споделя как снощи ни оставиха да спим във фоайето на хотела. До полунощ се борихме със черни летящи буболечки, но не ни смениха стаята. Тази сутрин като се съмна се върнахме със дъщеря ми по светло и поспахме докато дойде управителката и фронт офис мениджърката. Управителката се извини за некомпетентността на служителите си и ни премести, забележете, отново. Бях им казала че напускаме още днес, но едва гледах и днес почти проспах деня в новата стая. Ще ни компенсират като не платим за дом любимец.  Снощи си поплаках, днес се опитвам да запомня, че Винаги лично трябва да говоря с управителя!
Жътварката бегач изключително прилича на малка хлебарка, която лети. Кошмарна нощ.

Аз малко не разбрах, защо сте спали във фоайето?!?! Заради жътварки в стаята.... а на затворен прозорец/тераса? За първи път чувам чак такъв проблем, че да не може да се спи в стаята Simple Smile Някои години са страшна напаст тея жътварки, много са неприятни ... лети, лети па ти падне на главата Laughing но пък чак да избягате ....

# 454
  • Бургас
Да споделя как снощи ни оставиха да спим във фоайето на хотела. До полунощ се борихме със черни летящи буболечки, но не ни смениха стаята. Тази сутрин като се съмна се върнахме със дъщеря ми по светло и поспахме докато дойде управителката и фронт офис мениджърката. Управителката се извини за некомпетентността на служителите си и ни премести, забележете, отново. Бях им казала че напускаме още днес, но едва гледах и днес почти проспах деня в новата стая. Ще ни компенсират като не платим за дом любимец.  Снощи си поплаках, днес се опитвам да запомня, че Винаги лично трябва да говоря с управителя!

Аз малко не разбрах, защо сте спали във фоайето?!?! Заради жътварки в стаята.... а на затворен прозорец/тераса? За първи път чувам чак такъв проблем, че да не може да се спи в стаята Simple Smile Някои години са страшна напаст тея жътварки, много са неприятни ... лети, лети па ти падне на главата Laughing но пък чак да избягате ....
Нашествие, да. И двете ни е много гнус от хлебарки и след като хванахме 5 пълзящи, които все излизаха от някъде, избягахме. Не бях чувала за безобидните жътварки до днес. Бяхме затворили всякакви врати и а да заспим и ,кучето първо ги усещаше, пак екшън.

# 455
Олеле в кой хотел?, Само като чета и нещо ми забръмча.

Искам да питам Поликсени, студиото в Гергана има ли комарник към терасата?
Храната харесва ли ви? Миналата година май бяхме почти по едно и също време в Мура, сега аха да се засечем в Гергана 😀

# 456
Тези насекоми винаги се появяват по жътва. Има ги в Албена от десетки години по това време на годината

# 457
Били сме по това време в Албена, не сме случвали да има жетварки. Те търсят светлина, затова оставяте светнато на терасата, за да излязат от стаята. После затваряте вратата плътно.

# 458
Тази година има ли зоокът със зайчета в Албена?

# 459
  • В средата на времето
Тази година има ли зоокът със зайчета в Албена?
Има, да, със зайчета и малки козлета.

# 460
Да споделя как снощи ни оставиха да спим във фоайето на хотела. До полунощ се борихме със черни летящи буболечки, но не ни смениха стаята. Тази сутрин като се съмна се върнахме със дъщеря ми по светло и поспахме докато дойде управителката и фронт офис мениджърката. Управителката се извини за некомпетентността на служителите си и ни премести, забележете, отново. Бях им казала че напускаме още днес, но едва гледах и днес почти проспах деня в новата стая. Ще ни компенсират като не платим за дом любимец.  Снощи си поплаках, днес се опитвам да запомня, че Винаги лично трябва да говоря с управителя!

Нашествие, да. И двете ни е много гнус от хлебарки и след като хванахме 5 пълзящи, които все излизаха от някъде, избягахме. Не бях чувала за безобидните жътварки до днес. Бяхме затворили всякакви врати и а да заспим и ,кучето първо ги усещаше, пак екшън.
Кошмар! Това ми е и на мен най-големият ужас...всякакви насекоми, та лично аз напълно ви разбирам.

# 461
  • В.Търново
Здравейте! Искам да попитам запознатите - кога е най-удачно да се правят резервации за Албена по принцип, за следващ сезон? От кога започват ранните записвания, колко % е най- голямата отстъпката, която се дава за ранни резервации? За всички хотели ли важи една и съща отстъпка?
Първите отстъпки ги пускат през Декември и обикновено са 30%, като важат за всички хотели. Като сложиш още 10% от картата си е доста добра отстъпка. Това се отнася за сайта на Албена.
Къде е тази отстъпка от 30%?!?! Ако имаше такава да съм резервирала и аз.

През декември отстъпката си е точно 30 % и е съвсем реална. Ние обикновено резервираме  януари и тогава май е 25 % вече. Цената за нашата резервация в момента беше с над 1000 лева повече, отколкото сме платили.
И ние резервираме с 30%отстъпка плюс Приорити кард. Тази година едната ни резервация беше с 40%отстъпка.
За кой хотел?

# 462
  • Бургас
Били сме по това време в Албена, не сме случвали да има жетварки. Те търсят светлина, затова оставяте светнато на терасата, за да излязат от стаята. После затваряте вратата плътно.
Да, управителката ни обясни на сутринта.
Може би беше от разположението на стаята, точно до страничен покрив, защото в др две стаи нямахме никакъв проблем.
Днес морето е тепсия.

# 463
В Ралица супериор, сектор К, имаше плъзгаща се мрежа на вратата и едва ли в Албена има хотел без комарници. Виж, ако вече са били вътре в стаята, тогава гадно, но веднага бих се обадил на рецепция да напръскат. И по време на нашия престой имаше много насекоми, предимно мухи, но в стаята не са влизали, мрежата ни пазеше. Жетварки обаче нямаше. Те май ходят предимно по бреговите хотели. Веднъж много отдавн, май 2008г. беше, бяхме пак на Албена в брегови хотел и в асансьора и на всеки етаж беше лепната снимка на жетварка, защото наистина прилича много на хлебарка, и отдолу пишеше на руски и на английски - я не таракан, я польский жук😃 (аз не съм хлебарка, аз съм жетварка) - явно е имало оплаквания как може да има хлебарки в хотела.
На Ралиците нямаше.

# 464
  • Северо=Западналия край
Летящите жътварки са неприятни, но хотела не е виновен за това.....Те се срещат навсякъде през този сезон, така, че и вкъщи може да  влезе такава гадинка, но няма да искате да се изнесете веднага, нали?
Ако става въпрос за хлебарки, дървеници, това вече е друга тема.
Това, че са ви преместили в друга стая, не значи, че и там няма да влязат.
Гледайте по оптимистично, всеки има разни страхове, но не си разваляйте почивката с такива неща.
Желая ви слънчева, пълноценна и спокойна почивка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт