Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 853
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
  • БГ
Да, управителката ни обясни на сутринта.
Може би беше от разположението на стаята, точно до страничен покрив, защото в др две стаи нямахме никакъв проблем.
Днес морето е тепсия.
Албена е в резерват, наблизо е и "Златна добруджа", ако ги няма всичките гадинки, значи природата е замърсена. 🤔 Поздравления за управителя на хотела, че съумява и успява да откликне адекватно на възникналите неудобства. Дано нямате повече притеснения! 🤗
Обичам Август, обичам и Албена, идвамеее! 🚗

# 466
Тази година има ли зоокът със зайчета в Албена?
Има, да, със зайчета и малки козлета.

Аааа....това ще е интересно за деца. Къде се намира?

# 467
  • Северо=Западналия край

M m m, намира се до увеселителния парк, има батути, колички, въжета и всякакви нещица за радост на децата и мъка за портмонето на мама Simple Smile

Последна редакция: пн, 01 авг 2022, 13:37 от ateto

# 468
Жътварките са доста неприятни, НО поне не хапят като комарите. При плътно затворени прозорци не знам как се намъкваха в стаята - на сутринта ги намирахме под завивките. Дъщеря ми дори "пищеше" докато ги "изхвърляше" от леглото. Накрая си ги донесохме у дома - отварям саковете за пране...и те вътре...Природа. Трябва да живеем заедно.

# 469
В 7.30 тази сутрин.

# 470
Нас още при настаняването ни предупредиха за жетварките. Драма не е имало.

Зайчета, козлета, мини прасета и едно пони. Голяма забава за всички деца и 10 минути почивка за родителите.

# 471
Знаете ли дали работи Оазис тази година?

# 472
  • Русе
Знаете ли дали работи Оазис тази година?
Работи.

# 473
  • по света и у нас
Да споделя отзиви от хотел Мура...Може на някой да са му от полза.
Пристигнахме в събота, 30.07, разтоварихме багажа от колите и ги оставихме на автогарата за 5 лв/ден. Шофьора на последният шатъл преди обедната почивка /беше 12.15ч / ни съжали и качи до първата спирка, но и на това бяхме доволни. Обядвахме и се настанихме точно в 14.00ч. Стаите не са големи, но поне са чисти и банята е прилична по размер. Хавлиите всеки ден се сменят, днес и чаршафите. Храната е разнообразна- сутрин палачинки, баница, бутерки, банички, кроасани и т.н. На обяд винаги 2 вида паста и сосове, 3 вида супи, вегетарианска кухня, пилешки, свински и телешки меса, поне 6 вида салати, десерти , плодове , сладоледи всякакви. Вечер подобно на обяда + пекат ципура или пъстърва отвън на барбекюто. За напитките споделям мнението на всички писали по нагоре- редичка бира Славена, подобие на Пепси и сокове, изключение прави ябълковият сок, който ми хареса. Бялото вино също не е лошо.
Външният бар е почти на плажа до шезлонзите, което е удобство за питиета и разни закусчици / следобяд пекат пици, кекс, винаги има дребни сладки и сладолед/
В хотела 15 % да сме българите, всичко останало чужденци, най-вече румънци, но културни. Водата днес наистина е тепсия, виждаш рачета, рибки и медузи всякакви размери...
За място на плажа- аз се пробуждам към 5.15 ч , отскачам до плажа и разпъвам чадър на 3-та линия, нахвърлям играчките и хавлиите, и се връщам да си поспя. Така видях през терасата една жена да го прави първата ни сутрин и си реших и аз проблема. Първите два реда чадъри наистина е дразнещо да са празни, нещо не са го доизмислили хотелиерите...

# 474
Здравейте!

За първи път ще ходим на Албена, ще бъдем в Маритим.
Прочетох някъде в по-ранни мнения, че има и свободна зона на плажа. Правилно ли съм разбрала? Пред всеки хотел ли има?
Ние сме с деца на 4 и 6 и общо взето все са във водата и на брега, та няма как да ги оставя сами, а аз да съм на шезлонг от 3ти ред назад.
А пък нямам намерение да плащам за първа линия.
Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 475
Здравейте!

За първи път ще ходим на Албена, ще бъдем в Маритим.
Прочетох някъде в по-ранни мнения, че има и свободна зона на плажа. Правилно ли съм разбрала? Пред всеки хотел ли има?
Ние сме с деца на 4 и 6 и общо взето все са във водата и на брега, та няма как да ги оставя сами, а аз да съм на шезлонг от 3ти ред назад.
А пък нямам намерение да плащам за първа линия.
Благодаря ви предварително! Simple Smile
Свободна зона има достатъчно и няма да имате проблем да сте близо до децата.

# 476
Има свободна зона през маритим доста голяма, но там и по-голямата част от чадърите им са свободни.

Ние се върнахме от нашата почивка в Албена.
От 2013та почиваме там, с 1-2 години пауза и никога не са ми се случвали нещата, които ми се случиха сега. Винаги съм се чудила как има хора, които се оплакват, например, че не им сменят чаршафите и  кърпите и че няма какво да се яде, е ето и ние го преживяхме.

Аз ви писах тук, но и сега ще напиша.
Пристигнахме в хотел Орхидея на 25.07 в 14.15 часа.
Настаниха ни в мръсни стаи, мръсен бански в банята, непочистена тоалетна, няма да изпадам в подробности, мръсни чаршафи, абе не беше влизала камериерка.
Рецепционостката се изненада, но беше спокойна.Попитах какво може да се яде, може ли да обядваме, о не, закъснели сме, обядът е до 14.00, може сладки и кафе на бара. До 14.30 обядват камериерките и затова не са почистени стаите.  Изобщо не се впечатли .Ние си облякохме банските и слязохме на басейна. Качвахме се няколко пъти, стаите бяха готови в 16.30 часа.

На следващият ден, сутринта, към 9 часа, отиваме на плажа, есклатароите не работят, общо от 7 дни, 5 дни работеше само този за нагоре и то в някои дни само части от него. Та, стигаме на плажа, няма чадъри.Върнахме се на басейна.
Звъннах на кол центъра. На следващият ден пак нямаше чадъри в 9 без 15, пак звъннах на колцентъра оттам само ме питаха как се казвам и от кой хотел съм.  Тогава вече им казах и че ни настаниха в непочистена стая.
Вечерта имахме шампанско и плодове в стаята, вероятно заради обаждането ми, не знам.
За 7 дни не ни смениха чаршафите и кърпите нито веднъж.
Веднъж видях камериерката на коридора и аз лично ѝ занесох кърпите и взех чисти. Тя нямаше чисти, но след 1 час пак я срещнах и ме пита искам ли чисти?!?! ИСкам разбира се, но ако не я бях срещнала, нямаше да донесе.

В ресторанта готвят вкусно, но супер по-бедно меню от всеки друг път. Не ми се изброява,  буквално по 5 неща имаше.

Въпреки това Албена е разкошно място!

Последна редакция: вт, 02 авг 2022, 09:33 от alina_si

# 477
  • В.Търново
Разкошно, но лежи на стари ларви.

# 478
alina_si, за непочистената стая при настаняването може да подадете жалба в Комисията за защита на потребителите. Миналата година подадох такава за същото, но в Парадайс блу и бяха ходили на място за проверката. Трябва да има официални оплаквания, за да се поразмърдат.

# 479
Вече е късно, каква жалба да им подавам от София след 8-9 дни.

Общи условия

Активация на акаунт