Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 804
  • 734
  •   1
Отговори
# 690
Ние пътуваме по Хемус.
Не бих си причинила  по Тракия до Албена, особено тази година с толкова много тирове.

# 691

Пролетта гледах оферта за Амелия от немския TUI - заедно със самолетния билет беше около 1000 евро - 5 дни, двама възрастни и дете под 12, ултра ол инкл., догодина ще обмисля как да си букна през тях почивката без самолета Simple Smile ако не са вдигнали и те цената.
[/quote]
Пробвала съм да резервирам почивка в хотел TUI Серенити Бей до  Царево през немският и полският им сайт. Има възможност да се зададе резервация без самолет, но цената не беше по-ниска от тази, която хотела ми оферира на ранни. Отделно от това  друг форумец, който също посещава въпросният хотел, направи резервация през полският сайт и се оказа, че таксата на банките.за превалутиране му изяжде малката разлика в цената на хотела или на ТА на ранни с отстъпките. В този смисъл не си заслужава резервацията през TUI.
По темата - моята приятелка, заради която следя темата се върна от почивка в Калиакра маре. Като цяло е доволна, но каза че хигиената не е била на ниво, неадекватно овслужване в хотела,  вид  и разнообразие  на храната средна работа.
Не бих резервирала хотел в Албена при тази стара инфраструктура, при наличието на толкова лоши отзиви за мръсни съдове, за недобра хигиена в стаите и посредствена храна и напитки. Друго лично мен, което не ме устройва е това, че първите два реда чадъри се плащат и че са назад от морето. За мен по здравословни прични е важно да съм максимално близо до морето. Не бих резервирала в Албена и при тези изключително неизгодни условия за ранно записване. Не си заслужава на тези цени и за стари хотели в комплеса да се блокира 100% плащане. Не ми харесва и поликата им за паркиране и за придвижване в комлекса, а най-много ме дразни умишленото им представене на информацията за ОИ само на английски език. Т.е. това.за мен значи - българите не сте добре дошли! Ами хайде тогава си посрещайте циганите от Румъния и  бабите германки! Има много по-класни хотели в други курорти и въобще не ме блазни да посетя Албена, която седи на стари лаври като и прехваленият комплекс Дюни. Само с природни дадености и парк не става. Много бързо забравиха Ковид годините, в които се молеха на българския турст!  За мен Обзор си остава курорта с най-хубавите хотели и вероятно и за следващото лято  ще резервирам там на ранни или отново ще посетя Серенити Бей до Царево.

# 692
Относно пътуването, на отиване минахме през Тракия, Айтос, но беше рано сутринта, добре пътувахме. На връщане през Хемус ми се стори много дълго пътуването, пътувахме през деня.

# 693
За съжаление, не са ни виновни другите държави, че стандартът ни е нисък. Румънците, не бих ги нарекла цигани, вече са с по-висок стандарт от гърците.

# 694
Поведението им е ужасно! Докато ги нямаше в хотела беше тихичко, спокойно, чисто. Дойдоха като хуни , взеха да пръскат всички хора на басейна, ядяха В басейна, разливаха навсякъде напитки, храна навсякъде. Мизерници пълни.

# 695
За съжаление, не са ни виновни другите държави, че стандартът ни е нисък. Румънците, не бих ги нарекла цигани, вече са с по-висок стандарт от гърците.
Едното няма нищо общо с другото! Стандарта не определя циганията, а поведението, възпитанието и навиците. И тук имаме богати цигани, които обаче пак по натура са си прости, вулгарни, мръсни, говорещи на висок глас, нагли и т.н. Циганията за мен е начин на живот, а не на раса! И не, благодаря да почивам с такива. Лошото е, че освен традиоционно Северното Черноморие, вече завладяха и голяма част от Южното.
Миналата година ме втрещи поведението, но и сервилността на мениджъмънта на хотел Астор Гаръдн  в Св. К и Елена, който бе допуснал на воля да се лее мазна, циганска, румънска чалга и да се друсат цигански гюбеци. Тази врява озвучаваше района далеч извън пределите на хотела! На плажа катуни от събрани шезлонги и между тях завардено простринство с допълнителни лични чадъри.  Благодаря, но това не ми е ок и се стремя да избягвам присъстивието им. Най-често, чрез почивки извън активен сезон.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 09:24 от fatalina

# 696
Минимална заплата в Гърция - €713

Минимална заплата в Румъния - €466

Пред фактите и боговете мълчат.

# 697
Има ли някой да вярва на тези статистики? Румъния е индустриална държава и да не ги стигнали, на път са.

# 698
И мнението за румънците е субективно. Ходили сме в Албена и през юли, и през август, не сме попадали на шумни румънци. Миналата година бяхме в Каварна, празнуваха рожден ден едната вечер, но съвсем културно, в 21.30 спряха музиката (не беше чалга, тяхно диско, хорА).
Пу-пу, дано и тази година е така, че другата седмица сме в "Гергана"

# 699
Именно, Хрис. То и аз бях на 30 години и 70 кила...😂
Но все пак, не е нормално каквото правят от Албена де. Имало кой да им плаща за курорта... затова ли затвориха хотели още средата на август, а и в момента имат полупразни хотели.

Пролетта гледах оферта за Амелия от немския TUI - заедно със самолетния билет беше около 1000 евро - 5 дни, двама възрастни и дете под 12, ултра ол инкл., догодина ще обмисля как да си букна през тях почивката без самолета Simple Smile ако не са вдигнали и те цената.

Е 5 дни за 2000 лв. е 400 лв. на ден, той толкова си струва хотела - в момента излизаше около 375 лв., като гледах вчера, и останалото за самолета - чартърите и ниско тарифните билети са много евтини.

Напълно съм съгласен с поста на Фаталина, като се изключи може би малко преувеличеното й описание на румънците, но за всичко, което казва за курорта, ако можех, щях 10 лайка да й сложа.
Колкото до румънците, в Ралица супериор бяха свестни, дори намериха и веднага ми върнаха чисто нов телефон, който детето беше затрило, а не си го свиха. Но в интерес на истината и това, което казва Фаталина, също е вярно, защото съм го виждал, просто имахме късмет, че в Ралиците се оказаха свестни.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 10:38 от Татко Мецан

# 700
Относно пътуването, на отиване минахме през Тракия, Айтос, но беше рано сутринта, добре пътувахме. На връщане през Хемус ми се стори много дълго пътуването, пътувахме през деня.

Ние разделихме пътя - по Тракия до Сливен - беше песен но пътувахме неделя следобед, след това понеделник сутринта през Рижкия проход към Хемус - беше ад защото работиха около яз.Камчия, после по Хемус и нагоре беше много добре - това края на юли

Относно Румъния Simple Smile 2019 ходих на два пъти до Дачия на командировка, идеята за циганията в Румъния изчезна в момента в който кацнахме на летището в Букурещ, вярно пътищата са им кофти, но офисите на западни фирми и заводите около столицата са в пъти в повече от при нас. Хотелът беше 3 звезди но истински, мога да го препоръчам на някой който ще ходи, вярно и те имат проблеми но последните 15 години по БВП на глава на населението са дръпнали пред нас

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 13:32 от Novak76

# 701
Вчера се настанихме във вили Ралица акваклуб. Виличките са ок ноооо... за храната все си мислех, че се преувеличава обачееее.... много храна и за нищо не става. Няма ни една табелка кое какво е... трябва да опитваш, почти всичко безвкусно!!! Зеленчуците и салатите рязани поне няколко часа преди да ги сервират... полуовяхнали или с ципа изсъхнала. Десерти на практика няма.... пасти с отровни цветове и крем от прахчета не се броят!!! И това на връх рождения ден на Албена... днес не знам какво ще е. Много съм разочарована... наистина. И да ви кажа прехвалените турски готвачи, заради които според някои храната ще е супер... ми не стават 🥺🥺🥺

# 702
Абсурд е за обяд в Сенди Бийч да е имало само печени картофи,а за вечеря пържени картофи.Това не го вярвам.Storytimе,разбирам ,че сте разочарована от получената алергия и от престоя си в Албена.Като си знаете,че имате отдавна регистрирани алергии няколко дни преди море може да проведете подготовка с противоалергичен медикамент - Xyzal ,Loratadin или нещо друго ,което лекар алерголог най-добре може да ви препоръча.
     За мен не е никак абсурдно. Менюто в Лагуна Гардън беше същото, плюс останалите неща които описва дамата. А децата - супер разочаровани, че на обяд нямаше пържени картофки.. Тази година и в Ралица Супериор бягаха по тъч линията с храната. А ние очаквахме точно това , заради цената на която бяхме резервирали зимата и несъотвтствието с променените условия няколко месеца по-късно.

# 703
Е да ама ние резервирахме на 500лв на вечер за 2ма възрастни, дете на 13 и дете на 9г. това е Ралица акваклуб. Съжалявам, но не може за толкова пари качеството на храната да е толкова ниско!!! Да кажем, че само нощувка би била от порядъка на 200лв - за останалите 300лв при положение, че не пием се налага да ядем основно диня и дюнери. Дори закуската не е нищо особено. За децата няма и някакъв вид макарони... снощи имаше спагети със зелен фасул, успех дете да го яде това 🤣 Надявам се следващите дни да ме опровергаят, но силно се съмнявам. Следобедните снаксове са макарони с доматен сос (който е като кетчуп), бургери (хляб с кюфте) и пържени картофи. Трагедия!

# 704
Аз като написах преди известно време, че ол инклузив изобщо не си струва, получих каране от една дама с малки деца да не й обяснявам. Пък и аз съм с малко дете. Особено за хора, които не пият алкохол и детето яде само диня, кюфтета и пържени картофки, от ол инклузива по-голяма набутвация няма.
Тази година бяхме на АИ щото нямаше накъде. Местенцето дето ходим, беше затворено, щото било определено само за украинци. Дори и на Рай на плажа, едни хора на съседната маса си бяха поръчали страхотна риба, сто пъти по-хубава от тази, която беше за нас, и като попитахме сервитьора, че искаме такава, той каза - ама те не са ол инклузив, те си плащат, за вас няма такава. За бирата да не говорим.
Така че за догодина, вече реших, никакъв АИ и никаква Албена. Няма такава набутвация братче. В хубав ресторант примерно в Балчик храна за двама възрастни и едно дете, каквото ти душа сака, с качество в пъти по-високо от АИ, е към 50 кинта, с пиенето. Нерде 300 лв на ден АИ. И няма всеки ден по два пъти на ден да ядеш на кръчма я. Можеш да си вземеш някой път дюнер, можеш да си носиш парти грил и да си направиш в стаята принцеси например, това не е готвене, и салатка д два домата и две краставици от пазара за без пари. Като ми се пие, ще си взема Мезек мерло от магазина за 10 кинта и ще знам, че пия вино, а не гадостите на АИ в Албена, дето не могат да се пият. Каквото и да правя, и да отварям и затварям кръчмите, дет се вика, 300 кинта на ден не може да ми излезе. Кат ме мързи сам да си направя сутрин кафе, а аз си правя с едно бързоварче, пълно е с Вендинг кафе машини в Балчик с истинско еспресо за 60 Ст., Лавацата 1 лв и е истинска лаваца. Гадните кафета от машините в Албена само приличат на кафе. Както многократно казвах, от всичките напитки на АИ в Албена само водата става. Така мисля, всеки има право на мнение - сигурно за много от вас не съм прав, но моето мнение е това. Криво, право, мое си е.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 15:29 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт