Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 945
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Принцесо Лея, къде има шампанско?
Ето виж ти как казваш истината. Бирата е точно газирана вода. А защо, не знам, разреждат ли я? Бутилирано вино в Ралиците НЯМА, освен срещу заплащане.

За наливното, казваш, че е албенско? Ти наистина досега всичко, което си казала, вярно излезе, но барманът ми каза друго. Даже ми прочете името на виното, забравих го, нищо не ми говори, той го изломоти нещо като "Нинтендо" ми се счу. Сигурно защото детето от месеци ми мрънка за плейстейшън, затова съм чул Нинтендо. Ама няма да му купя, плейстейшън де.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 16:09 от Татко Мецан

# 256
За Татко Мецан става и Амелия. Има ол, ползват се басейните на маритим, а детския е мног як с пързалки и за по- големи деца. Плаж, център на една ръка разстояние.

# 257
Принцесо Лея, къде има шампанско?
Ето виж ти как казваш истината. Бирата е точно газирана вода. А защо, не знам, разреждат ли я? Бутилирано вино в Ралиците НЯМА, освен срещу заплащане.
В ресторанта, на лоби бара и на снек бара.
Бирата не я разреждат, няма как, връзват кега и сипват. Според мен, Каменица я произвеждат специално за ол инклузив, за да не се натаралянкват чужденците. Извода си го направих, след като на няколко места попаднах на такава. Няколко пъти е свършвала и са зареждали с наливен Амстел, веднага удря.

# 258
Не е Каменица, а Славена! В Ралиците.

Дописвам се, за да не спамя - ей, принцеса Лея няма грешка! Наистина има шампанско! Никога нямаше да се сетя, камо ли да си поискам. Шампанското е Албена, ето сега си взех

Благодаря, принцесо!

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 16:22 от Татко Мецан

# 259
Ако искаш да си в центъра - букваш си Добруджа - кеф, хем бюджетен, хем сврян в центъра Simple Smile, хем и на равно пешеходно от плажа, че и собствен басейн си има.
Басейн си има Добруджа, ама климатик - я има, я не, балкон- я има, я не Grinning
Иначе виното също е Албенско - имат лозя и правят вино за инклузива. За мен бялото изобщо не им е лошо. Не зная дали бутилираното е същото, обаче. Вдигнали са му цената - миналата година беше към 10 лева, тази е 15. В Славуна бяхме миналата седмица - климатика само заради ММ пускахме, аз си бях съвсем ОК и на открехната врата.

Добруджа става за снимки на Сиянието 2 в сегашния си вид Simple Smile Иначе в младежките си дни е бил легенда - уникално място и архитектура

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 07:27 от Novak76

# 260
Не е Каменица, а Славена! В Ралиците.

То в този вид е без значение марката. Все едно и също пиеш.

# 261
  • Русе
Бутилирано вино до миналата година имаше по всички барове в Гергана Калиакра бийч, както и от албанската ракия. Тази година в Калиакра имаше само ракия. Черешовата е страхотна!

# 262
Марката "Славена" е на група "Каменица". Както Бекс, Стела, Амстел, Бургаско и може би още някоя шитня. Затова написах, че Каменица я произвеждат.

# 263
Ейййй не спряхте с това вино.......само да стъпя там и ще си поръчам, допи ми се вече от толко обсъждане Simple Smile
Да метна и един въпрос - корабчето само от Гергана ли може да се хване? И някакво разписание ако сте мернали ще ми е от полза.

Не знам дали е същото корабче, обаче има едно пред Калиакра Бийч (на свободната зона между Калиакра и Арабела). По-назад в темата бях писала, сега ми бяга, но май беше 30мин - 15лв за възрастен, 10 за дете. Не ми изглежда като да има график, а по-скоро като събере пътници. Отделно имаше и една моторна лодка за любителите на по-високите скорости, но там не знам цените.

# 264
И между Боряна и плажа на Ралиците има корабче.

# 265
Вярно, че отдавна не съм била в Албена, но си спомням, че 2015/2016 в тогавашната Калиакра имаше страхотно бяло вино. Барманът го наливаше в чаши, които нареждане на бара, беше към инклузива.
Бирата е "Славена", на нас ни харесва, слабичка такава, с ММ си коментирахме, че е идеална за плажа, да не се натаралянка някой и после да вземе да се удави.
Ние пийвахме и коктейлчета (малко мента със спрайт или 7up).
Комари не са ни хапали, но се пръскахме с Аутан, когато бяхме в "Славуна ". Ние всяка вечер се разхождахме, правим кръгче по търговската улица,до края на курорта край "Калиакра " и после по крайбрежната до "Славуна" или "Нона", зависи къде сме. Същите разходки правехме и като бяхме в "Калиакра". Никога след вечеря не сме оставали край хотела. Обикаляли сме и нагоре край "Ралица", "Орхидея", да ги видим. А сутрин задължително дълга разходка по брега. Затова предпочитаме да сме на първа линия, за се разходим сутрин по брега, после закуска.
Благодаря за информацията за парада на хвърчилата, по него време сме в Албена живот и здраве.
Четох, четох и в другата тема за море в България, ами пак се спрях на Албена. Искам да има къде да се разходи човек сутрин и вечер, искам хубав плаж. Е, искам и евтино, но няма. За ядене и пиене не сме супер претенциозни, да е вкусно, да е прясно (слава Богу, досега винаги е било така).
Анимация и басейни не ни интересуват.
Харесвам много двете тройки хотели, харесвам и "Калиакра", и "Парадайс", но другите са ми по-на сърцето. 😊

# 266
Бутилирано вино до миналата година имаше по всички барове в Гергана Калиакра бийч, както и от албанската ракия. Тази година в Калиакра имаше само ракия. Черешовата е страхотна!

Уф, такива пък ракии, не ми говори. Има албенски ракии, сливова, черешова и още някаква плодова, отврат братче. Аз от ходене и световни рекорди за 5 Мин от плажа до Ралица може и да не разбирам, ама от ракия разбирам😂😀😄. Не ви трябва. Опитах ги. Човекът ми наля по 20 грама от всяка, отврат ти казвам.
Виж за виното още се чудя, албенско ли е, не е ли. Не е гот при всички случаи де.

Марката "Славена" е на група "Каменица". Както Бекс, Стела, Амстел, Бургаско и може би още някоя шитня. Затова написах, че Каменица я произвеждат.

Е благодаря много, бирите от групата на Каменица обаче са най+добрите български бири, не са шитня. Тези, които си изброила, са готини, освен Бургаско, която като бюджетна пак бива. Ама славената...меко казано не е гот като плащаш 300 кинта на ден
Най-добрите имам предвид масови.
Иначе най-добрите български бири са Гларус, в една пивоварна Слънчево, близо до Варна, и Витошко лале - тя си е наша, софийска, и Як пустиняк от северозападния край. Това са най-добрите български бири. Ама струват, Гларуса е към 3 кинта, малко по-малко. Никой няма да ти даде такава бира на ол инклузив.
Затова мразя ол инклузив. Иначе може да дадеш 3 кинта, ама пиеш бира, бате. Тази година просто заради тези украинци просто бяхме принудени да изберем ол инклузив. Това е най-гадното изхранване и най-гадното пиене. Просто нямаше друго какво...в Гърция пък офертата ни беше 100 евро на ден само спане, жена ми беше резервирала. Бе викам я, бе, айде в Албена, в Гърция 200 кинта само за спане, в Албена 266 кинта ол инклузив и аквапарк! Я, не се занимавай с глупости 😂😂

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 18:18 от Татко Мецан

# 267
  • у нас
Привет от Калиакра
Маре. Пристигнахме и ни чакаше камплимента за добре дошли
Храната ни хареса първия ден, бялото вино също ми хареса Simple Smile масово са чужденци, предимно с малки деца , та не се при стеснявам нашето като реве 🤪 морето ни е студено, а и днес беше бая ветровито.

# 268
Оф, морето е леко студено наистина, но за мен е добре, за махмурлука сутринта. Но не е чисто, не си виждаш краката, и как пък все жълт флаг, оня ден жена ми каза, че дори червен бил, добре, че не са влезли с детето. Един път не сме уцелили зелен флаг.
Гадната Албена бате 😂😄😀 ама наистина мисля, че няма да повторя. С гадния ол инклузив и гадното пиене, гадните шатъли и морето не е ОК.
Не си струва Албена, това е.

# 269
Оф, морето е леко студено наистина, но за мен е добре, за махмурлука сутринта. Но не е чисто, не си виждаш краката, и как пък все жълт флаг, оня ден жена ми каза, че дори червен бил, добре, че не са влезли с детето. Един път не сме уцелили зелен флаг.
Гадната Албена бате 😂😄😀 ама наистина мисля, че няма да повторя. С гадния ол инклузив и гадното пиене, гадните шатъли и морето не е ОК.
Не си струва Албена, това е.
Ха, ха...влизам да чета за Албена. Мъжа ще ходи с децата за седмица. Не сме били там от детските ни години. В Амелия е резервирал. И що да видя Simple Smile Мецан две страници се жали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт