Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 865
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Ескалаторите още ли не работят, четох някъде ,че ги пуснали?!
Или ту работят ту не?

# 391
Само за нагоре, като вчера за няколко часа и нагоре не работеше.

# 392
Не е нормално, но когато всички го правят , се принуждаваш и ти. Когато е видно, че шезлонгът си е баш ‘резервиран’ с някой небрежно метнат парцал, ( а сега в Албена нова практика-шеЗлонгите свити, чадърите също , отиваш да се настаняваш и при разпъване виждаш случайно пак някаква хавлийка) , не трябва да има скрупули да се махат. Аз и да ‘запазя’ чадър за след закуска например, си се настанявам с хавлии, чанта , играчки на детето . Т.е ясно е , че имам намерение действително да съм там и то скоро.
Миналата година на Нестинарка си правихме експеримент и наблюдавахме едни запазени чадъри -всеки ден с едни и същи хавлии.И всеки ден господата идваха към 16.30-безумие просто. То тогава вече имаше достатъчно свободни чадъри.
Явно след пандемията курортът се е напълнил и този проблем се усеща вече и тук.

# 393
Имали са от управата нареждане да махнат хавлиите по шезлонгите с презумпцията, че са запазени, а хората спят в стаите и отговорникът го е направил без да се замисля. Чадърът беше отворен, облегалките на шезлонгите вдигнати на някакво ниво, кърпите нови, не някои парцали. Според мен си личеше, че ще се върнем скоро. Както и да е, минало, заминало.

# 394
На плажа на Ралица супериор винаги имаше свободни чадъри, и ако отидеш към 11 часа, когато е най-голямата навалица, може да има само на емнайстите редове, но има - а те и емнайстите редове са на не повече от 20тина метра от морето.

# 395
В асансьорите имаше лист, на който пишеше, че ако се оставят кърпи и не се използват повече от 30 минути, ще бъдат премахнати. Не видях да премахват.
Нашите ги слагахме сутрин, после на закуска с паветата и на подскоци към шезлонгите. Сега нашите шезлонги може би в 50% от времето са били празни, защото гонех деца по плажа и ги вардехме да не се удавят в басейна.

Ние гледахме да сме близо до свободната зона, че да не пречим на околните, но трудно се получаваше.

# 396
Дойдоха да слагат още чадъри и докараха още шезлонги.

# 397
  • Перник
На плажа на Ралица супериор винаги имаше свободни чадъри, и ако отидеш към 11 часа, когато е най-голямата навалица, може да има само на емнайстите редове, но има - а те и емнайстите редове са на не повече от 20тина метра от морето.

Всяко семейство си е с различни изисквания. Ние сме с големи деца, които не тичат нон стоп към водата, но за сметка на това тичат нон стоп за сладолед, така че последните шезлонги са ни по удобно, защото са по близо до ресторант Рай.

# 398
Именно, де! Всяко зло, за добро. Затова и ние сядахме по-назад дори и като имаше места по-напред, защото по-близо до Рай, откакто принцеса Лея написа, че й харесвала бирата, и на мен взе, че ми хареса и като пийвах само бира, то не те боли главата братче, а и не се напиваш - тя направо безалкохолна. А детето на 10, нямаше значение за него дали чадърът е 10 м по-близо или по-далеч от морето.

# 399
Мецане, а пробвахте ли в Лагуна и как беше там?

# 400
Това с платените два първи реда на плажа изобщо не е решение. Стоят си празни през повечето време, а хората платили в хотела за ол-инклузив се бутат назад до последния ред днес..
Албена с всяка година става все по-изгодна и все по-мърлява - плажът е много мръсен, чашите от ресторанта, стаите и баните, нищо че са "делукс" 😉😀

Плажът на Ралиците беше чист, много се учудвам. И чадърите, обикновено намирахме на 3-ти или 4-ти ред, веднъж седнахме на 6-ти ред, защото отидохме на плажа към 11 часа и пак беше сравнително близо до морето, не ни беше проблем. Чашите от ресторанта наистина изглеждаха мръсни, но не всички, минали бяха през машина, виждаше се, но пък винаги имаше достатъчно пластмасови и картонени чаши за еднократна употреба, ми наливах си в тях. Чадъри на плажа на Ралиците винаги имаше бол, и ако отидеш между 9 и 10 сутринта, можеше на трети ред да намериш, ми то същото като на първи и втори ред, пак си на самия бряг.
Моето най-голямо оплакване е от шатълите, защото те на практика не могат да се ползват, не можеш да се качиш, винаги са претъпкани. На мен това ми е голямата мъка, че вървенето много ми тежи, ама пия по две шепи хапчета всеки ден и от тях е това, и затова шатълите ми са единственият проблем. Защо лъжат така от Албена, че имало шатъли все едно се ползват без проблем - да, шатъли има - уж- но на практика никога не можеш да се качиш! Нито на автобусите, нито на електромобилите. Та трябва да вървиш! Ето и Поликсени  каза как мъжът й бил принуден да вземе такси, за да не колабира. Албенските таксита от автогарата до Гергана сигурно са го обръснали 50 кинта. Е това е ужасното на Албена, ужасно за такива като мен, дето не могат да вървят. Такива като Роналд, дето върви по 20 км на ден, нямат проблеми, разбира се.😂

Стаите и баните да ме прощаваш, ама са много чисти, всеки ден ни чистеха стаята и за 8 дена поне 3 пъти ни смениха чаршафите, а кърпите мисля, че ги сменяха буквално всеки ден, използваните. Всеки ден изхвърляха кошчето. Стаята и банята бяха перфектно чисти, мисля, че банята чистеха всеки ден.
Виж, чашите в ресторанта наистина бяха мръсни, но затова често ползвахме картонените чаши.
Запазват си с хавлии 3ти ред, та вече е невъзможно, но и 5ти става. Тъпото е да гледаш как първите два са празни, затова казвам, че не е решение така да се спре "запазването".
Мръсна беше тоалетната още първата година в която посетихме "Ралица", а по мокета имаше доволно количество бъркалки и други дребни боклуци(имам снимки в темата за Албена отпреди 3 години, мисля. Въпреки това пак идваме тук, защото на децата им хареса да посещават и аквапарк. Изгодно е, няма спор.
Албена съм посещавала преди години и мога да кажа, че беше наистина чист плажа. Ние ходим към 8.45ч и още не е минала оборката, така наречена. Нито пък винаги е заравнен, както преди.. За пръв път виждам на Албена счупени пластмасови прибори във водата. На пясъка - мокри кърпички и пластмасови чаши и кутия от храна..
Чашите за вино са гнус - днес за втори път уцелих чиста(краят на почивката) , и не е само, че са мътни и видимо мръсни, а миришат на неизмито когато отпиеш. В картонените за кафе си наливам вино, но да попитам : Има ли друг като мен, на когото половината от кефа му е да пие вино в подходяща чаша със столче, или аз съм егати и каприза? 😇🤪😃

# 401
Мецане, а пробвахте ли в Лагуна и как беше там?
Не, тръгнахме си.

# 402
Здравейте! Искам да попитам запознатите - кога е най-удачно да се правят резервации за Албена по принцип, за следващ сезон? От кога започват ранните записвания, колко % е най- голямата отстъпката, която се дава за ранни резервации? За всички хотели ли важи една и съща отстъпка?

# 403
Ето и Поликсени  каза как мъжът й бил принуден да вземе такси, за да не колабира. Албенските таксита от автогарата до Гергана сигурно са го обръснали 50 кинта.

10 лева взимат. Питайте ги преди да пишете глупости.

# 404
  • Северо=Западналия край
Здравейте! Искам да попитам запознатите - кога е най-удачно да се правят резервации за Албена по принцип, за следващ сезон? От кога започват ранните записвания, колко % е най- голямата отстъпката, която се дава за ранни резервации? За всички хотели ли важи една и съща отстъпка?
Аз винаги резервирам януари, тогава е 25% отстъпката и имам още 3% от Съни турс, общо 28% . Има вариант и през сайта на Албена, там също пускат добри отстъпки, които се комбинират и с техните карти.

Общи условия

Активация на акаунт