Лято в Албена 2022г.! (Тема 2)

• 43 821
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
  • Lost in a fairytale ...
На шатъла от автогарата в посока Гергана къде му е последната спира преди да обърне?
Пред Мура спира и обръща. Преди това спира на Боряна, преди Боряна на КИЦ.

# 586
  • София
На първа линия АИ препоръчвам Гергана. Амелия може и да се води на първа линия, но далеч не е на сами пясък…., а и гледките към морето са едни далечниии

# 587
  • БГ
Приключи и нашето Лято в Албена 2022г.! 😊
Върнахме се живи и здрави, отпочинали, с тен.
Доволни сме от всичко и всички хотелски бази (Калиакра Маре, Калиопа/Малибу и Ралица Супериор Делукс), персонал, услуги, които ползвахме.
В очакване съм на новите оферти за лято 2023г.
На шатъла от автогарата в посока Гергана къде му е последната спира преди да обърне?

Shiny* е отговорила, а аз добавям График с часове на тръгване от Автогарата.

# 588
  • Русе
Някой беше питал назад в темата каква е цената на обяда в ресторант Рай, но не намирам отговор. Никой ли няма представа?

# 589
  • Сливен
По спомен 20лв възрастен,12лв дете

# 590
И аз мрънкам всяка година, че е много соц, а и храната като цяло е компромис ( тази година лепнахме и бонус чревен вирус), но не мога да намеря аналогични условия никъде- за 340 лева студио ОИ,  буквално на брега на морето, с прекрасна гледка, без шум, презастрояване и цигания, с широк плаж включени чадъри и без да ми скачат буквално по главата. Евентуално Дюни, но там за хотелите първа линия ще е друга цената и ще е само стая. Всичко друго - жертвам спокойствие за малко повече лукс.
Между другото , едната вечер в Гергана имаше развалена храна-пилешки хапки в сметанов сос , което наистина при сдъвкване имаше типичен характерен вкус на развалящо се месо. Отидох да кажа на готвача и управителя да вземат мерки , съвсем дискретно, без скандали и познайте - такъв бил вкусът заради горчицата…
На следващия ден и двамата с мъжа ми не можехме са станем от легло, мъжът ми и до клиника стигна. Добре , че детето караше само на хляб, домати и сладолед , та го подмина.
В кой хотел е това?

# 591
И аз мрънкам всяка година, че е много соц, а и храната като цяло е компромис ( тази година лепнахме и бонус чревен вирус), но не мога да намеря аналогични условия никъде- за 340 лева студио ОИ,  буквално на брега на морето, с прекрасна гледка, без шум, презастрояване и цигания, с широк плаж включени чадъри и без да ми скачат буквално по главата. Евентуално Дюни, но там за хотелите първа линия ще е друга цената и ще е само стая. Всичко друго - жертвам спокойствие за малко повече лукс.
Между другото , едната вечер в Гергана имаше развалена храна-пилешки хапки в сметанов сос , което наистина при сдъвкване имаше типичен характерен вкус на развалящо се месо. Отидох да кажа на готвача и управителя да вземат мерки , съвсем дискретно, без скандали и познайте - такъв бил вкусът заради горчицата…
На следващия ден и двамата с мъжа ми не можехме са станем от легло, мъжът ми и до клиника стигна. Добре , че детето караше само на хляб, домати и сладолед , та го подмина.
В кой хотел е това?

В Гергана.

# 592
Четох по-нагоре за 1 дама, която чака последният момент, май и аз ще съм така, не мога да се реша, никога досега не сме почивали на АИ и някак си ми е трудно да се доверя, миналата година бяхме 3 вечери на Златни с включени вечери, за ТГ имахме оферта за Арбела бийч пак на златни на цена 1330 лв за 5 нощувки, не запазих само защото там е лудница и се насочих към Албена. Но много не искам да боледуваме пак преди началото на УГ. Иначе съм хвърлила око на Сенди бийч, имам сравнително добри отзиви за там от наши приятели, но са били в началото на сезона само НВ.

# 593
Морето днес е супер спокойно, пълно с медузи(не бях виждала от детството си) - децата пищят и бягат 😀 А едни ситни мушици на брега направо ни изяждат. Не бях ходила август на Албена, но не ща повече 😃
Плюсът е спокойствието.
Този път сме в Лагуна Гардън. Въпреки остарялата база, поддържат стаите, чисто е и храната е по-добре приготвена от Ралица Супериор Делукс(където тази година ни хранеха с мазни кюфтета и кебапчета всеки ден на обяд - явно така избиват ненавреме увеличената цена на олинклузива).
Само пицата липсва за децата. Следобед има на снекбара, но не е същата. Чашите са сравнително чисти и се предлагат трите вида албенска ракия, но черешовата няма вкус на череша 🙂

# 594
Някой знае ли дали днес ще вали и доста често прогнозата🌞🌧️е сбъркана за седмица напред също...?

# 595
Някой знае ли дали днес ще вали и доста често прогнозата🌞🌧️е сбъркана за седмица напред също...?
Ние сме от 24-и август в Ралица Акваклуб и до вчера прогнозата беше добре.... днес гледам цяла седмица има някакви шансове за превалявания. Дано не познаят, както честичко се случва ... особено покрай морето е доста динамично и често дъждовните облаци изобщо не стигат до крайбрежието Simple Smile

# 596
Аз имам доверие на Синоптик за прогнозата за времето. Засега само веднъж са сбъркали. Даваха го да вали кратък дъжд в нашия град,то пък не капна и капка. Облаците ни подминаха.

# 597
Ние сме от 24-и август в Ралица Акваклуб и до вчера прогнозата беше добре.... днес гледам цяла седмица има някакви шансове за превалявания. Дано не познаят, както честичко се случва ... особено покрай морето е доста динамично и често дъждовните облаци изобщо не стигат до крайбрежието Simple Smile
  galyuna, и аз от това се опасявам.. Самите синоптици не могат да са сигурни, но дано имаме хубаво време! макар и прогнозите да са мокри(

# 598
Облаците минават и заминават, дори за миг не засенчват слънцето, не го виждам да вали.

# 599
Вчера се върнахме с майка ми и сестра ми от "Сенди Бийч", бяхме за 7 нощувки. Впечатленията ни обаче не са никак добри. Вярно, "Сенди Бийч" стои по-високо от "Калиакра" в ред отношения, това е сигурно. Но качеството е влошено и там. Ще напиша някои основни забележки, които имам и които ни отровиха престоя:

1) Най-същественото е, че и трите се изринахме с червени и сърбящи пъпки по цялото тяло още на втория ден, отдадохме го на едно мариновано пиле (същото пиле продължиха да го сервират до края на престоя ни, ние не ядохме повече от него), кой знае какви боклуци е имало в маринатата. Аз по принцип от 18-годишна имам една друга алергия, която е към конкретен консервант, затова избягвам да ям непроверени колбаси, а през лятото избягвам и месото от повечето месарници, защото от няколко години започнаха да му слагат въпросния консервант през лятото. Да, но те двете досега нямаха подобни алергии. Това беше новост и за трите ни. Буквално бяхме целите в пъпки като от шарка. По тази причина аз веднага спрях да ям всякакво месо (предположих, че нещото, което е сложено на пилето, може да е сложено и на други меса) и общо взето карах на яйца, картофи, сирене и снежанка. Те продължиха да си взимат ребра и друго месо и вероятно затова продължиха да им излизат пъпки. Така че храната за мен е опасна;

2) Отново за храната: тази година разнообразието е доста по-малко, всеки път на вечеря пържени картофи, на обяд печени, никакви вариации. Предишните пъти поне повече въображение проявяваха, а ако човек е принуден всеки ден да яде картофи със сирене като мен, му се приисква да не са все едни и същи;

3) Още една забележка към ресторанта: едната машина за кафе, която правеше иначе най-вкусното и ароматно кафе, работи със студено мляко, което означава, че ако си направиш капучино, напитката излиза хладка - това не е ОК. Другата машина, която ползвах (Douwe Egberts), пък един ден въобще не пускаше напитки с мляко, на следващия не пускаше изобщо никакво кафе - мисля, че трябва някой служител да следи за тези неща и да се грижи за поддръжката, така че сутрин в 7,30 машината да работи;

4) Когато пристигнахме, малкият ни душ беше неизползваем, липсваше онзи чарк, с който се превключва. Оплакахме се, оправиха го, но защо въобще не бяха проверили? Това нещо или е откраднато, или е изгубено, но е елементарно да погледнеш, преди да настаниш гостите;

5) Комарникът беше скъсан, такова нещо не ни се е случвало досега никъде и никога;

6) Вратата на балкона винаги се е отваряла трудно и с шум, но този път беше още по-трудно и шумно.

Общо взето, най-голямата ми забележка е за храната. Толкова години на Албена никога не съм се изривала, а този път беше ужасно. Майка ми и сестра ми също не бяха - досега. За мен това е престъпно. Повече не смятам да стъпя в Албена и на всеки, който попита, ще разказвам какво сме преживели, за да го откажа от мисълта да почива там.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 07:49 от Cioccolata

Общи условия

Активация на акаунт