Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Страх ме е че не мога да се оправя сама с бебчо !

 • 5 312
 • 165
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 7 982
Ако ти се оправяш с бебчо сама ЦЯЛ ден, а бабите го гледат САМО вечер, значи не би трябвало да ти е проблем да го поемеш целодневно. Нали? Просто няколко часа повече.

# 31
 • Мнения: 8 126
Независимо, дали бебето плаче по цял ден и цяла нощ, това е вашето бебе, вие трябва да го гледате през нощта и да намерите начин да го успокоявате. Майката постепенно се нагажда към ритъма на бебето. Не е нормално бебето да спи при бабите, а при вас. Нормално е вие да сте недоспали, а не бабите.

Бабите са да дойдат за час-два, да се порадват на бебето и да си ходят. Eвентуално 1-2 пъти месечно да излезете вечер, но не цяла нощ и толкова. Щом им идва на нагорно, трябва да си поемето вие изцяло бебето. Малко са ви направили мечешка услуга и сега търсят, как да се оттърват от нея.

Страхът ще премине, когато ти и бащата осъзнаете, че вие сте отговорни за бебето и друг няма. Ако всеки път ви отменят, нито ще се научите, нито ще ви намалее страхът. Така че смело напред, връщане назад няма. Бебетата порастват полека, стават любопитни и не остават 2-месечни, които нищо не могат.

# 32
 • Мнения: 609
Ако ти се оправяш с бебчо сама ЦЯЛ ден, а бабите го гледат САМО вечер, значи не би трябвало да ти е проблем да го поемеш целодневно. Нали? Просто няколко часа повече.

Аааааа, как да не е проблем Simple Smile Сакън, ще избягат барчетата и дискотечките Simple Smile))

# 33
 • Мнения: 2 169
Е, в Инстаграм нещата изглеждаха по-добре. Млади нагласени майки се справят отлично, бебето е фотогенично неоповръщано и животът им не се е променил особено...

# 34
 • Мнения: 6 377
Тая баба не ходи ли на работа? Защо се е съгласила да гледа внучето нощем? Много са ми интересни някои хора колко лоша услуга правят на децата си.

# 35
 • Мнения: 5 619
Може ли адрес на бабите, че и аз искам да съм в кондиция 😂
Сега сериозно, майка си станала, точно както чакаш на мама, твоето дете чака теб.
Излизания, спане цяла нощ, сори ама това, е за хора без деца или с по-големи такива. Пораснете и се грижете самостоятелно за детето си, така никой копче няма да ви каже. Иначе лапешки истории...

# 36
 • Мнения: 9 439
Ей така става като искаш БЕБЕНЦЕ на 20... не бях излизала вечер цели 2 години, защото бебето нямаше кой да го гледа, а и да имаше ревеше денонощно и само аз можех да я успокоя... Ама родих на 30, след сума години "стаж" по дискотеките и хич не ми беше проблем да не излизам и да се грижа за детето си.

Споко, то детето няма да те изяде, трябва да свикнете с мисълта, че ств родители и носите отговорност за това дете. Какви са тези всекидневни вечерни излизания. Ако бях бабата, не само щях да мрънкам, ами и да викам... тамън си отгледал детето си и ти тупват бебе да гледаш..

# 37
 • Варна
 • Мнения: 1 145
Няма какво да те е страх, на всяка майка и е сефте да гледа първо бебе.  Стига да иска, де. Та що ще излизаш на квартира сега? Явно някак сте се погаждали досега, щом имаш притеснения, използвай да се поучиш от мама/баба, пък после си хващай пътя. За мен не е ок, но щом вече сте го играли тоя сценарий, значи е възмжно.
Вече са ми правили забележка, че всяка може да нарича с каквито иска нежни имена детето си, ама пак ще кажа - Бебчо звучи дистанцирано, като за нещо сладко, но ничие - като плюшено мече. Детето МИ, бебето МИ са нещо друго. В този смисъл, ти усети ли го вече това дете, като твое, като човечето, заради което света обръщаш?  Този момент като дойде, ще се справиш с всичко - и не, той не винаги и не при всички настъпва с раждането, та успокой се, сядайте си на четирибуквието и гледайТЕ детенцето

# 38
 • Между гори и планини
 • Мнения: 9 036
Коя нормална майка си оставя бебето на 2 месеца, за да излиза нощем по живота? За какво си го раждала това дете, майка ти и баба ти да го гледат? Вероятно майка ти сега си мисли, че малко бой си яла когато трябва!

# 39
 • Мнения: 1 039
Авторке,

Никой не се е родил научен!

Да не мислиш, че съм знаела, как се гледа бебе, при все, че нямах никаква помощ. Майка ми почина преди години, свекърва ми се разболя от ковид в деня на изписването на бебешора. Ревах, като сменях първият памперс... Като го къпахме с мъжа ми пък имах чувството, че ще откача от незнаене😂😂😂😂 Сега ми е смешно, ех....

Детенцето ти е на 2 месеца??? И не си го гледаш ти? Не поради финансова или здравословна причина? Супер безотговорно е. Наистина, както казаха вече - така става, когато дете ражда дете. Порасни и бъди майка на бебенцето си. То няма нужда от баби/дядовци и прочее ... Иска майка си.
Съжалявам, ама как не те е срам от самата себе си, като излизаш вечер, а то милинкото го гледат други хора ...
За няколко часа през деня е напълно нормално... За да си свършиш ти някаква работа, ако имаш. Абе, всичко ти се каза вече. Стегни се и си гледай детенцето!!

# 40
 • Мнения: X
Всъщност, напълно е възможно авторката да се страхува наистина. Но родителите ѝ са ѝ направили изключително мечешка услуга. Така тя никога няма да преодолее страховете си, а ще става все по-зависима от родителите си.

# 41
 • Мнения: 2 169
Ако го гледа денем, от какво я е страх нощем?  Все същото дете, на тази възраст и няма някакъв режим или голяма разлика, все спи, яде, плаче...

# 42
 • Мнения: 6 034
Е, голяма работа, че момичето родило на 20. Да го върне в родилното ли, какво да го прави това дете? Дал Господ дете, дал и семейство на детето, ще го отгледат. А като раждаме на по 40 и по площадките се чудят дали сме им майки или баби, та е много хубаво. На брат ми детето се роди, когато той беше на 22 г. Намериха се доста разбирачи да му кажат как си е провалил живота, най-хубавите години и т.н. Моето първо дете родих доста по-късно. Неговият син сега завършва университет, с жена му пътуват, излизат, имат хобита, много осъзнати и жизнерадостни хора са, наслаждават се на живота. Аз на 40+ се вълнувам дали второто ще се адаптира в детската градина и излизанията ми с приятелки се ограничават до макс 2 часа в заведение с детски кът. Всяко нещо си има плюсове и минуси.

Симонна, мисля, че майка ти се дразни и те упреква, защото е очаквала за 2 месеца ти да си поемеш повече грижите, тя да ти е за подкрепа и опора, а не да те замества. Като начало, опитай да ограничиш излизанията и да оставаш повече с бебето вечер, докато си поемеш изцяло. Пишеш, че е ревливичко. Гадно е това, но се преживява. Сигурно се притесняваш, че му има нещо на бебето и от безсилие, че не знаеш какво да правиш, се отчайваш, че няма да се справиш. Има си такива деца, поплакват си повечко. Ще расте, ще започнете да общувате повече, ще му разбираш, ще го усещаш. Майка ти и баба ти са безценни помощници, но прибягвай до помощта им разумно.

# 43
 • Варна
 • Мнения: 34 854
Всички сме се страхували, Уиш. Но няма логика да я е страх през нощта, а денем не.

# 44
 • Мнения: 18 664
А тия баби как издържат да не спят по цяла нощ от рев и да стават да хранят нощем бебе и най вече - защо? Би трябвало да си по майчинство и ти да си гледаш детето нощем с бащата. Тогава и упреците и разправиите ще спрат.

Общи условия

Активация на акаунт